Gaz ve şişkinlikten kurtulmanın yolları !

Uzman SühaN

Administrator
Gaz ve şişkinlikten kurtulmanın yolları !
Gaz çıkarmak normal biyolojik bir durumdur. Bazı insanlar günde birkaç kez gaz çıkarırken bazıları gazı çıkarmada sorun yaşayabiliyor. Gazı çıkaramama kişide şişkinlik , dolgunluk ve rahatsızlık hissi verebilir. Gaz ve şişkinlik, hemen hemen herkesi belirli bir zamanda etkiler. Aşırı gaz ve şişkinlik bazen altta yatan bir sağlık sorununu gösterebilirken, genellikle insanların yediği yiyecekler nedeniyle oluşur. Hangi yiyeceklerin gaz ve şişkinliği tetiklediğini bilmek, kişinin şişkinliğini azaltmasına yardımcı olabilir. Bu makalemizde gaz çıkarma yöntemleri büyükler için , aşırı gaz çıkarmanın nedenleri tüm detayları ile ele alınacaktır, daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..



gaz çıkarma yöntemleri büyükler için.jpg





Gaz çıkarmak normal olsada rahatsız edici ve utanç verici olabilir. Herkesin gazı vardır ve bu gegirmeyle yada rektum yoluyla dışarı çıkarılır. Bir çok insan gaz çıkarmada sorun yaşamasada bir kısmı gaz çıkaramada problem yaşayabiliyor. Sürekli gaz çıkarmak osurmak normal olduğu gibi altta yatan bir sağlık sorununa işaret edebilir. Karbonhidrat içeren yiyeceklerin çoğu gaza neden olabilir. Buna karşılık, yağlar ve proteinler az gaza neden olur. Şişkinliği ve geğirmeyi yönetmenin bir yolu, bilinen az yağlı yiyecekleri daha az tüketmektir. Kokulu gaz çıkarma nedenleri şunlardır: elma ve armut gibi bazı meyveler; brokoli, Brüksel lahanası ve soğan gibi belirli sebzeler; kepekli tahıllar; süt, peynir dondurma gibi süt ürünleri. Bu ürünler, kolayca sindirilmeyen bağırsak gazına neden olan lifler, şekerler ve nişastalar içerir.




Osuruk nedir ? Neden osuruyoruz ?

Gebelikte gaz problemine ne iyi gelir ?

Bebeklerde gaz sancısına ne iyi gelir ?





Gaz çıkarmak zayıflatır mı ? Mynet habere göre gaz çıkarma esnasında ortalama 1500 kalori yaktığını iddia eden biri var konu araştırılıyor , bilgi edinirsek şayet ilave bilgileri buraya ekleyeceğiz. Herkesin gazı var. Rahatsız edici ve utanç verici olabilir, ancak hayatı tehdit edici değildir. Gaz nedenlerinden biri hava yutmak, sakız çiğnemek ve gaz yapan yiyecekleri tüketmektir. Tükettiğiniz yiyeceklere görede gazınızın kokusu keskin olur. Mesela lahana, soğan brokoli gibi yiyecekler tüketmek gaz kokusunu keskinleştirir. Hava yutmak hızlıca yemek veya içmek, sakız çiğnemek, sigara içmek veya takma diş gaz oluşumunada neden olabilir.

yetişkinlerde gaz çıkarma pozisyonu varmı.jpg




Hangi yiyecekler, içecekler veya ürünler gaza neden olur?
Çeşitli yiyecekler, içecekler ve ürünler gaza neden olabilir. Fasulye, lahana, Brüksel lahanası, brokoli, kuşkonmaz, diğer sebzeler ve kepekli tahıllarda bulunan karmaşık bir şeker. Peynir, dondurma gibi süt ve süt ürünlerinde ve ekmek, tahıl ve salata sosu gibi işlenmiş gıdalarda bulunan doğal bir şeker. Bu yiyecekleri yedikten sonra gaz laktoz intoleransı olduğu anlamına gelebilir . Soğan, enginar, armut ve buğdayda bulunan bir şeker. Fruktoz, bazı alkolsüz içeceklerde ve meyve içeceklerinde tatlandırıcı olarak da kullanılır. Patates, mısır, erişte ve buğday dahil olmak üzere çoğu nişasta, kalın bağırsakta parçalandıkça gaz üretir. (Pilav gaz yapmayan tek nişastadır.) Çözünür lif. Suda kolayca çözünen ve bağırsaklarda yumuşak, jel benzeri bir doku alan lif; yulaf kepeği, fasulye, bezelye ve meyvelerin çoğunda bulunur. Çözünmez lif . Buğday kepeğinde ve bazı sebzelerde bulunan lifler, esasen bağırsaklardan değişmeden geçen ve az miktarda gaz üreten liflerdir.




kokulu gaz çıkarma nedenleri.jpg


Sindirim sisteminde gazın önlenmesi
Gazın rahatsızlığını azaltmanın en yaygın yolları şunlardır:
Diyetteki değişiklikler
İlaçlar
Yutulan hava miktarını azaltmak
Hangi koşullar aşırı gaza neden olur veya gaz semptomlarını arttırır?
Bazı koşullar normalden daha fazla gaz çıkarmanıza veya gazınız olduğunda daha fazla semptom görmenize neden olabilir. Bu koşullar şunları içerir: İnce bağırsakta bakteri çoğalması, bakteri sayısındaki bir artış veya ince bağırsaklarınızdaki bakteri türündeki bir değişikliktir. Bu bakteriler ekstra gaz üretebilir ve ayrıca ishale ve kilo kaybına neden olabilir. İnce bağırsakta bakteri çoğalması en sık diğer koşulların bir komplikasyonudur. İrritabl barsak sendromu (IBS) birlikte ortaya çıkan , karnınızdaki ağrı veya rahatsızlık ve bağırsak hareket düzeninizdeki değişiklikler dahil olmak üzere bir grup semptomdur . IBS, gazın bağırsaklarınızdan nasıl geçtiğini etkileyebilir. Normal miktarda gaza karşı artan hassasiyet nedeniyle şişkinlik hissedebilirsiniz. Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD), mide içeriği özofagusunuza geri aktığında ortaya çıkan kronik bir durumdur . GÖRH olan insanlar çok fazla geğirebilir. Gaz ve şişkinliğe yol açabilecek karbonhidratları sindirme problemleri de vardır. laktoz intoleransı , süt veya süt ürünleri yedikten veya içtikten sonra şişkinlik, gaz veya ishal gibi sindirim semptomlarına sahip olduğunuz bir durumdur. Diyet fruktoz intoleransı, fruktoz içeren yiyecekleri tüketdikten sonra şişkinlik, gaz veya ishal gibi sindirim semptomlarına sahip olduğunuz bir durumdur . Çölyak hastalığı , glutene tahammül edemediğiniz bir bağışıklık bozukluğu .Çölyak hastalığınız varsa, gluten ince bağırsaklarınızın iç kısmına zarar verir.


Gaz çıkarma yöntemleri büyükler için


Yetişkinlerde gaz çıkarma pozisyonu var mı
? Evet var sırt üstü uzanın ve bacakalrınızı kendinize doğru çekin bu hareketi bir kaç defa tekrarlayın . Yetişkinlerde gaz nasıl çıkarılır ? Aktif kalmak ve düzenli egzersiz yapmak gaz birikimini giderebilir. Yemeklerinizle birlikte sıvı alırsanız, mide asitlerini kaybedersiniz ve yiyecekleri de parçalayamazsınız. Midenizin daha iyi sindirmesine yardımcı olmak için yemekten yaklaşık 30 dakika önce içmeyi deneyin.Her gün bol miktarda taze su için. İnsanlar diyetlerinde ve yaşam tarzlarında değişiklikler yaparak şişkinliği ve gazı sıklıkla azaltabilirler. Diyetiniz çok miktarda karbonhidrat veya şeker içermiyorsa ve aşırı havayı yutmazsanız, aşırı şişkinlik tıbbi bir durumdan kaynaklanıyor olabilir. Dolgunluğun altında yatan potansiyel koşullar geçici koşullardan sindirim sorunlarına kadar uzanmaktadır. Bu nedenle hekime görünmeniz faydanıza olacaktır.



Ne zaman doktora görünmelisiniz ?



Ağr şişkinlik yaşıyorsanız ve gazınızı çıkaramıyorsanız mutlaka hekime görünün ayrıca aşağıda yer alan durumlara sahipseni tıbbi yardım almalısınız..
Midede şişkinlik
karın ağrısı
kalıcı ve şiddetli gaz
kusma
ishal
kabızlık
nedensiz kilo kaybı
mide ekşimesi
dışkıda kan



Gaz çıkarmanın faydaları



Gaz çıkarmak vücudunuzun - özellikle sindirim sisteminizin olması gerektiği gibi çalıştığının bir işaretidir . Gaz çıkarmak karın ağrısını giderir , kolon sağlığını iyileştirir. Gazı bırakmak her zaman tutmaktan daha sağlıklıdır. Gazınızı tutmak kolona zarar verebilir ayrıca hemoroidi tetikler. Gaz çıkarmak şişkinliği giderir.Besin alerjilerini veya intoleranslarını tanımlar. Sağlıklı bir bağırsak anlamına gelir. Düzenli olarak osurmak normaldir, hatta sağlıklıdır. Çok fazla osurmak mutlaka kötü değildir, ancak sindirim sorunu veya yanlış beslenmenin bir işareti olabilir.,
En etkili gaz çıkarma yöntemi nedir ? Yuklarıda belirttiğimiz gibi egzersiz yapmak su içmek gazı çıkarmanıza yardımcı olabilir. Gazı gidermek için nane çayı , anason çayı içebilirsiniz. Aldığınız ilaçlar gaza neden olabilir . Kullandığınız ilacın yan etkilerini inceleyin. Tükettiğiniz besinleri gözden geçirin gaz yapan yiyecekleri sınırlandırmak faydanıza olacaktır. Daha sık yemek daha küçük öğünler yiyin, yiyecekleri yavaş yiyin ve iyi çiğneyin. Sağlıklı ve dengeli bir diyet yapın. Sigara ve sakızın gaz yaptığını daha önce belirtmiştik bunlardan kaçının. Geçmişten günümüze kadar gaz çıkarmak için sinameki otu çayı tüketilmiştir. Karanfil yağıda gaz çıkarmada etkilidir. Bir bardak suya bir kaç damla ekleyip için. Ayrıca elma sirkesini suyla seyrelterek içmek gazı giderecektir.
 
Ben rektum bölgemden ameliyat olana kadar gaz sorunum yoktu şimdi bayağı gaz sıkıntısı çekiyorum. Anason çayı tüketiyorum hem gaz sancısını kesiyor hemde gazı anında gideriyor. Mide ekşimesi ve hazımsızlığada iyi geliyor
 
Geri
Üst