Gebe kalma şansımı artırmak için neler yapabilirim?

Uzman SühaN

Administrator
Gebe kalma şansımı artırmak için neler yapabilirim?
hamile kalmak için ne yapmalıyım,hamile kalmanın yolları,nasıl hamile kalınır,hamile kalmak için öneriler,hamile kalmanın yolları hakkında bilgiler

Özellikle yakın zamanda anne olmak isteyen kadınlar bu süreci hızlandırmak için çok daha kolay gebe kalmanın yollarını arayıp duruyorlar. Elbette bunun için birkaç adım var. Daha hızlı hamile kalabilmek için yapmanız gereken ilk adım pozisyonunuzu doğru ayarlamak olacaktır. İlişkisi sırasında kadın altta olmalı ve spermler kadının yumurtalıklarına daha doğru ve hızlı bir şekilde ulaşmalıdır.

Gebe kalma şansımı artırmak için neler yapabilirim? Diye baktığımızda ikinci adım olarak kadının ilişki sonrası hemen ayağa kalkmaması olacaktır. Hemen ayağa kalkmanız doğrultusunda sperm aşağıya akabilir ve gebelik oluşmayabilir.

g.jpg






Bir diğer gebeliği arttıran yöntemlerden biri de kadının bir süre beklemesi ve hatta ayaklarını duvara yaslayarak kaldırması olacaktır. Bu saydığımız 3 şıkta oldukça hızlandıran adımlar olacaktır. Bir süre banyo yapmayıp daha sonra yapabilir ve hamile kalmak için bu adımları deneyebilirsiniz. Elbette bu yöntemler yüzde yüz işe yarayacak diye bir iddia ile gelmiyor ama olası hamileliklerin seyrini biraz daha hızlandırıyor diyebiliriz. Aksi halde hemen ilişki sonrası ayağa kalkmak ya da doğru pozisyonun olmaması hamileliği biraz daha geç oluşturabilir.Gebelik istemi olan çiftlerin 3 ay sonunda ancak %57'sinde gebelik oluşur. 6 ay sonunda %72'sinde gebelik oluşur. 1 yıl sonunda %85'inde gebelik oluşur. 2 yıl sonunda %93'ünde gebelik oluşur.
Yukarıda verdiğim oranlar düzenli ililkiye giren ve hiç korunmayan çiftler için geçerlidir. Bazı çiftler evlendikten 1 ay sonra hamilelik elde edebilirken bazı çiftlerde bu 1 yıl veya daha uzun sürebilir. Bu biraz tesadüfi bir olaydır biraz da kadının yaşı yumurtalık kapasitesi ve diğer faktörlerle ilgilidir. Yine de hamile kalmayı hızlandırmak için bazı uygulamalar yapılabilir:

Hamile kalmayı kolaylaştırmak yani hızlandırmak için öncelikle yumurtlama dönemine dikkat etmek ve bu dönemde ilişkide bulunmak gerekir.
 
Geri
Üst