Gebelik testi yapmadan hamile olduğumu nasıl anlarım ?

Uzman SühaN

Administrator
Gebelik testi yapmadan hamile olduğumu nasıl anlarım ?
Hamilemiyim nasıl anlarım ? Klinik testler ve hızlı gebelik testleri , hamileliği saptamak için standart prosedürlerdir, ancak tüm dünyada kadınların gözlemlerine dayanan bazı geleneksel yöntemler de mevcuttur. Bu geleneksel yöntemlerin nerdeyse hepsinin her hangi bir bilimsel dayanağı yoktur. ( Şekerle gebelik testi,karbonatla gebelik testi, çamaşır suyuyla gebelik tetsi vs gibi ) Hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız, ev de gebelik testi yaparak gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Bu emin olacağınız tek yoldur. Tabi test yapmadan önce bir kaç belirti ilede gebe olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Lakin belirtiler de yanıltabilir. Tıbbi nedenlerden dolayı belirtileri yaşıyor olabilirsiniz. Yada psikolojikmen kendinizi gebe hissedebilirsiniz. Gebelik belirtileri gebeliğin 4. haftasın dan itibaren başlıyor. Her kadının bedeni farklıdır ve bu semptomların tümünü, hiçbirini veya yalnızca bazılarını deneyimleyebilirsiniz. Hamile olup olmadığını öğrenmek için mutlaka hekimede görünün..





gebelik belirtileri.jpg






Aşağıdaki işaretler gebe olduğunuzu göstermektedir. İlginçtir, bazıları kaçırılan dönemlerden önce bile ortaya çıkıyor. Boğaz ağrısı, yorgunluk, mide bulantısı, bel ağrısı ve baş ağrısı vs gibi belirtiler. Hamileler hamilelik süresince adet olmazlar. Dolaysıyla gebeliğin ilk belirgin septomu beklenen adette gecikme olmasıdır. Adette gecikme olması gebeliğin ilk işareti olsada başka koşullarda adet gecikmesine neden olabilir. Bu nednele cevapsız bir döneminz varsa yapmanız gereken ilk şey gebelik testi olmalıdır. Bazen, doğum kontrol hapları ve anoreksi gibi yeme bozuklukları gibi ilaçlar adet döngüsünü etkileyebilir. Yani kaçırılan süre bazen yanlış alarmdır.




Cevapsız bir dönem bu hamileliğin ilk belirtilerinden biridir, ancak yanıltıcı olabilir. Aniden kilo alımı ya da kaybı, düzenli doğum kontrol yöntemleri, stres ya da aşırı yorgunluk ve anoreksiya ya da bulimia gibi yeme bozuklukları gibi bir kaç neden. Son döneminizden bir veya iki hafta sonra birkaç damla kan görüyorsanız, bu zararsız bir implantasyon kanaması olabilir. Embriyo kendini rahim duvarına implante ettiği zaman bu kanama ortaya çıkar. Kanama dediğimize bakmayın bir kaç damladan ibaret bir lekelenme diyebiliriz. Bu lekelenme her gebelikte olmayabilir. İmplantasyon genellikle fertilizasyondan bir hafta ve bir buçuk hafta sonra gerçekleşir.



Gebeliğin diğer bulgusu kusma ve mide bulantısıdır. Hamileliğinize üç hafta kadar erken bir zamanda, herhangi bir nedenden ötürü mide bulantısı ve / veya kusma yaşayabilirsiniz. Herhangi bir koku ya da tat, bu hoş olmayan tepkiyi tetikleyebilir. Gebelikte mide bulantısı ve kusma hormonal değişimlerden kaynaklanmaktadır. Fakat bazı sağlık problemleri de mide bulantısına neden olabilir. Bu nedenle sadece bulantı dan yola çıkarak gebe olup olmadığınız teşhis edilmez.



Dolgunluk hissi veya abdominal şişkinlik, aynı zamanda hamile kalma belirtisidir. Vücudunuzdaki hormonal değişiklikler vücudun şişmesine neden olur. Ayrıca şişkinlikle birlikte kramplar da yaşayabilirsiniz.Gaz, dolgunluk hissi veya şişkinlik hissine eşlik eder. Bazı kadınlar bu semptomu, hamilelikleri sırasında sindirim sürecini etkileyen gastrointestinal yoldaki düz kas dokusunu gevşeten artan progesteron seviyeleri nedeniyle çok erken yaşayabilirler.




Göğsünüzdeki değişiklikler genellikle erken dönemlerde görülen hamilelik belirtileridir. Göğüslerin dokunma ve acı verici olduğunu göreceksiniz. Aynaya yakından baktığınızda göğüslerinizin daha büyük ve dolgun olduğunu görebilirsiniz.Ayrıca areola ve meme uçları daha koyu olur.Hamileliğin erken döneminde salınan hormonlar nedeniyle memelerinizde bazı değişiklikler görebilirsiniz. Hafifçe şişebilir veya dokunuşa biraz ağrılı olabilirler



Birçok kadın hamileliğin erken aşamalarında çok yorgun hisseder. Bu semptom genellikle artmış progesteron düzeylerine bağlanır. Baş ağrısı ilk trimesterin sonraki bölümünde ve ikinci trimesterde daha sık görülür. Tüm fiziksel değişimler nedeniyle, vücudunuzun uyku döngüsü bozulabilir. Yükselen progesteron seviyeleri, mide bulantısı ve sık idrara çıkma, vücudunuzu yorabilir ve bu nedenle uykusuzluğa katkıda bulunabilir.



Kendinizi her 20-30 dakikada bir tuvalete atarsanız, daha büyük bir hamilelik belirtisi sergiliyorsunuz demektir. Özellikle ilk trimesterde sık idrara çıkma, vücudunuzdaki artan su tutma ve kan akışı nedeniyle oluşur.Ayrıca, büyüyen uterus sık idrara çıkmaya neden olan mesane üzerine basınç uygular.



Adetiniz geçti ve bel ağrısı yaşıyorsunuz gebeliğin bir diğer septomu. Fakat adet önceside bel ağrısı olabiliyor.Yaygın bir semptom olmasa da, diş etleriniz fırçalarken kanama görebilirsiniz.Hormonal değişiklikler, diş eti hastalığına neden olduğu bilinen plak birikimine neden olabilir . Bazı durumlarda, avcunuzun kırmızı olması gebelik belirtisi olabilir.Artan kan hacmi ile birlikte östrojen artışı, kızarıklığa neden olur . Yükselen hormon seviyeleri ve kan üretimi burun deliklerindeki mukoza zarlarını şişirir, kurumasını ve kanlanmasını etkiler. Burun kanaması da yaygın olmasada gebelik belirtisidir.




Gebe kalmaya çalışırken, ovulasyonu kontrol etmek için bazal vücut sıcaklığınızı belirleyebilirsiniz. Sıcaklığın yumurtlamadan iki haftadan uzun sürdüğünü fark ederseniz, hamile olduğunuz anlamına gelir.Gebelik sonrası vücuttaki hormonal değişiklikler cinsel istekte düşüşe neden olabilir.Yorgunluk, stres, ilaçlar veya aşırı egzersiz gibi diğer çeşitli nedenler de bazen cinsel ilgide azalmaya neden olabilir .



Elmacık kemikleri, üst dudak, burun köprüsü ve alnında hamileliği doğrulayabilecek bazı koyu lekeler olduğunu fark edebilirsiniz. Bunlar, melazma veya Gebelik Maskesi olarak adlandırılan pigmentasyon lekeleri olarak bilinirler. Bu, hamilelik sırasında vücudunuzdaki melanotropin hormonunun aşırı salgılanmasına bağlı olarak ortaya çıkar. Güneş ışığı durumu daha da kötüleştirebilir.



Bir çok kadın vajinanın üstünden göbek deliğine kadar uzanan kahverengi bir çizgi görecektir. Genelde gebeliğin ilerleyen haftasında çıkar. Gebelik döneminde cildiniz daha fazla parlak olabilir. Akne ve sivilcelenme görülebilir.Hamileyken, ciltte hafif kaşıntı hissi yaşayacaksınız. Hamileyken, vücudunuz aşırı östrojen üretir. Sonuç olarak, vücudunuzun her yerinde damarlanma görebilrisiniz.Hamileyken cildiniz daha kuru olabilir.Hormonal seviyedeki çeşitli değişiklikler duruma neden olmaktadır.

Hamilelik Belirtileri İlk Hafta Nasıl Anlaşılır? Bu belirtilere göre hamilemiyim ?




Hamileyken uterus büyüklüğünüzde artacaktır. Bu değişikliği fark edemeyeceksiniz, ancak doktorunuz bunu bir fiziksel muayene veya görüntüleme testi sırasında gözlemleyecektir. Hamileliğiniz ilerledikçe, uterusunuz büyüyen bebeği barındırmak için daha fazla alana ihtiyaç duyacaktır. Diğer faktörler de rahiminizin boyutlarını arttırabilir. Ayrıca cinsel ilişki sırasında ağrı ve ağır kanama gibi belirtilerle karşılaşırsanız, doktorunuzla konuşun.



Bunlar hamileliğin belirtileridir.Bazı semptomlar hemen görülebilirken çoğu kişi septomları farketmeyebilir.Yukarıda belirtilen belirtilerin bir kombinasyonunu yaşıyorsanız ve hamile olup olmadığınızdan emin değilseniz gebelik testi yapınız.Ev gebelik testleri idrarınızda insan koryonik gonadotropini (HCG) tespit eder. Bu hormon, gübrelemeden altı gün sonra üretilir ve iki ila üç günde bir ikiye katlanmaya devam eder . Bazı testler, bir sonraki menstrüel döneminizden beş gün öncesine kadar olumlu sonuç vermek için yeterince hassas olsa da, diğerleri değildir. Olumlu bir sonuç vermek için yeterli HCG üretmelisiniz. Negatif bir sonuç alırsanız, dönemlerinizi kaçırdıktan bir hafta sonra hamilelik testi yapabilirsiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hamileliğin ilk ana belirtisi yerleşme kanaması ve adet gecikmesidir. Yerleşme kanaması adet gibi yoğun olmaz. Lekelenme şeklindedir bir pedi doldurmaz. Genelde adete bir kaç gün kala yada adet gecikmesinde gerçekleşir. Gebeliğin diğer septomu beklenen adet döneminde gecikme olmasıdır. Diğer belirtiler ; vajinal akıntı kasık ve bel ağrısı, sık idrara çıkma ağızda metalik tat, gögüslerde hassasiyet ve mide bulantısıdır. Çoğu septom gebeliğin 4. haftasından itibaren başlar. Bu durumda bir gebelik testi yapın. Gebelik testinden net sonuç almak için adet gecikmesinin akabinde testi yapın.
 
iyi günler adetime 11 gün var eşimle çocuk istiyoruz çalışmalara başladık 4 gün önce ilişkiye girmeye başladık bugün kasıklarım ağrıyor ve midemde bulantı var hamilemiyim ne zaman test yaparsam çıkar
 
Merhaba, adete 11 gün kala gebelik belirtisi olmaz. Durumunuz psikolojik yada bir sağlık problemin den kaynaklanıyor. Gebe olup olmadığınızı adete 1-2 gün kala yada adet gecikmesinde test yaparak öğrenebilirsiniz.
 
adetime 8 gün var yumurtlamada döneminde ilişki oldu midem çok bulanıyor birde halsizim hamile olabilirmiyim test yaptım negatif çıktı
 
Adete 8 gün kala hamile olup olmadığınızı öğrenemezsiniz. Ancak adetinizde gecikme olursa test yaparak durumunuz hakkında bilgi edinebilirsiniz.
 
Merhaba 4 gündür kasıklarım ve belim ağrıyor birde midem bulanıyor adetime şuandan itibaren 9 gün var sizce hamilemiyim
 
Merhaba 4 gündür kasıklarım ve belim ağrıyor birde midem bulanıyor adetime şuandan itibaren 9 gün var sizce hamilemiyim
Adet dönemine 9 gün kala gebelik belirtisi olmaz. Ayrıca belirtilere dayanarakta gebelik teşhisi yapmak doğru değildir. Döneminizde gecikme olursa gebelik testi yaparak hamile olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
 
Merhaba 4 kez ilişkiye girdim ve hiç birinde içime boşalma olmadı ama adetim gecikti ama başka hiç bir hamilelik belirtisi yok sizce hamile olabilir miyim
 
Korunmasız her ilişki gebe kalma açısından rik oluşturur. Ejakülasyon olmadan zevk suyuyla gebe kalmak mümkün . Gebelik testi yaparak hamile olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
 
Geri
Üst