Adetim 9 gün geçti ve test yaptık önce çift çizgi vardı sonra baktım teke düşmüş olma ihtimali kaçtır

Merhaba, idrar dan yapılan gebelik testlerin de ilk an da saniyelik bir çift çizgi görülebilir . Test sonucunuz negatif . Yalnız evde yapılan gebelik testleri bazı koşullardan dolayı hatalı sonuç verebilir. Emin olmak için hcg testi yapın.
 
adetim 2 gün geçti evde test yaptım 4 tane hepside silik çıktı acaba hamilemiyim çok istiyoruz bebeğimizin olmasını
 
Benzer sorularda hep belirtiyoruz , gebelik testinde ikinci çizginin silik çıkması gebelik olarak değerlendiriliyor. Tabi idrardan yapılan gebelik testleri bazı nedenlerden dolayı hatalı sonuç verebiliyor. Sizin yapmış olduğunuz 4 testte pozitif sonuç vermiş bu durumda gebe olduğunuzu söyleyebiliriz. Pazartesi günü bir kadın doğum uzmanına görünerek durumunuz hakkında net bilgi edinebilirsiniz
 
Hamile olduğunuzdan şüphelendiniz ve gebelik testi yaptınız. İdrar dan yaptığınız gebelik testinin sonucun da ikinci çizgi silik çıktı . Bu durum kafanızı karıştırabilir, gebe olup olmadığınız konusun da sizi merakta bırakabilir. Bu durumla bir çok kadın karşı karşıya gelmiştir. Peki gebelik tetsinde ikinci çizginin silik çıkması ne anlama geliyor? Merak ettiğiniz ayrıntıları sizler için paylaşıyoruz. Adet döneminde gecikme olması hamile olabileceğinizin ilk işaretlerin den biridir. Adet gecikmesi sonrası gebelik testi yaparak hamile olup olmadığınızı öğrenebilrisiniz. Gebelik testini evde yapacaksanız mutlaka kullanma talimatlarını aynen uygulayın. Test doğru uygulandığı taktirde doğru sonucu verecektir.Hamilelik testleri, kanınızdaki veya idrarınızdaki özel bir hormonu tespit ederek çalışır. Tipik hormon HCG insan koryonik gonadotropindir. Vücudunuz, uterus duvarındaki döllenmiş yumurta implante olduğunda HCG hormonunu üretir. Ev gebelik testinin çoğu idrarınızı analiz eder ve idrar akışınızda HCG varlığını tespit eder. Gösterge panelinde bir çizgi göründüğünde birkaç dakika geçtikten sonra, pozitif sonuç gebe olduğunuzu gösterir.Hamilelik testi bazen hamileyseniz bile olumsuz sonuç verir. Bu nedenle testi tekrarlamak faydanıza olacaktır.
 
Aslında çoğunlukla ev gebelik testi kitleri idrarınızda bulunan hamilelik hormonu HCG varlığını ölçmektedir. Tıbbi olarak HCG olarak bilinen hamilelik hormonu, vücudunuzda herhangi bir yumurta döllenmeye başlar başlamaz vücudunuzun üretmeye başladığı bir hormondur. Hamilelik hormonunun yüzdesi günden güne artmaktadır ve eğer gebeliğinizin 2-3 gününden sonra hamileliği test ederseniz, bu zamana kadar vücudunuzun hamileliğinizi ölçmek için yeterli HCG miktarına sahip olduğundan daha doğru sonuç alabilirsiniz. Hamilelik testini çok erken yapmış olmanız halinde, soluk çizginin ortaya çıkma ihtimali vardır. Hamileliğiniz ilerledikçe, çizginin eskisinden daha koyu olduğunu fark edeceksiniz. İdrardaki HCG nin şerit üzerindeki pembe çizgilerin gösterilmesinden sorumlu olduğunu ve miktarının gebe kadınlarda her birkaç günde bir iki katına çıktığını bilmelisiniz. Bu nedenle daha erken testler, hamileliğinizin daha erken aşamalarında olduğunuz anlamına gelen zayıf çizgileri gösterebilir. İlk periyodunu kaçırdıktan sonra en az 3 gün önce test yapmamanız gerekir. : Günümüzde piyasada bulunan ev gebelik kitlerinin çoğu, gün içinde herhangi bir zamanda kullanıldığında doğru sonuçlar verir ancak idrarın bu süre içinde yoğunlaştığı ve daha iyi olacağından testin sabah saatlerinde yapılması tavsiye edilir.
 
Gebeliğin ilk günlerinde, gün içinde yapılan bir test de soluk bir çizgi oluşturabilir. Bu durum geblik olarak kabul edilir. Fazla sıvı tükettikten sonra testi uygularsanız test sonucu solouk çizgi olacaktır. Birçok kadın, ev gebelik testlerini bir kereden fazla tekrarlar ve sonra bir çizginin soluk olduğunu farkeder. Önceden net bir çizginiz olduysa ve şimdi zayıf bir çizginiz varsa, panik yapmayın. Bu muhtemelen, ikinci testten önce daha fazla su içtiğinizin bir göstergesidir. Evdeyapılan gebelik testi sonuçları, idrarınızdaki hamilelik hormonu HCG nin belirlenmesine dayanır .HCG mevcut olduğunda, test hamilelik için pozitif bir sonuç verecektir ve HCG olmadığında test negatif sonuç verir.Soluk bir çizgi , hamileliğinizin olmadığı bir kimyasal hamilelik olarak bilinen durumu da gösterebilir, durumdan emin olmak için kanda gebelik testi yapmak gerekir.
 
Hcg hamilelik hormonudur ve hem idrarda hem de kanda bulunur. Hamilelik testleri genellikle kolay okunur ve yüzde 97 ye kadar doğru sonuç verebilri . Ancak, hamilelik testi penceresinde bazen görülen solgun veya zayıf çizgiler,sizi hayal kırıklığına uğratabilir.Hamilelik testinde hafif bir çizgi pozitif sonuç olarak kabul edilse de, bazen bir buharlaşma hattından kaynaklanabilir.Buharlaşma çizgileri soluk renktedir ve genellikle testin yapılacağı zaman çerçevesinden sonra ortaya çıkar Çoğu durumda, eğer hamileyseniz, koyu ve net bir çizgi göreceksiniz.Talimatlara uygun bir şekilde uyulmaması, gebelik testini çok erken bir zaman da uygulama testin silik çıkmasına neden olabilir. Olumlu bir sonuç elde etmek için, insan koryonik gonadotropin (HCG) olarak adlandırılan bir hamilelik hormonu tespit edilebilir bir düzeyde olması gerekir. Bazı gebelik testleri diğerlerinden daha hassastır ve nispeten düşük HCG seviyelerini alabilir.
 
Daha önce de belirtildiği gibi, testi sabah saatlerinde uygulamak en iyisidir, çünkü hcg bu zaman zarfında yüksek konsantrasyona sahiptir.Gün boyunca su ve diğer sıvıları içerseniz hcg seviyeleriniz düşebilir buda testin yanıltan sonuç vermesine neden olur. Evde gebelik testi yaptıysanız ve soluk çizgi ile karşılaştıysanız yapmanız gereken bir klinikte kan testi yapmaktır. İmkanınız yok ise tekradan idrardan gebelik testi yapabilirsiniz.
 
gebelik testi silik çizgi örnekleri
gebelik testinde ikinci çizgi silik çıkıp hamile olanlar
gebelik testinde ikinci çizgi hafif pembe
gebelik testinde silik çizgi ne anlama gelir
gebelik testinde ikinci çizgi silik çıkarsa
gebelik testinde 2. çizgi silik çıktı hamilemiyim
gebelik testinde ikinci çizgi belli belirsiz
gebelik testi silik çıkıp hamile olmayanlar

merhaba arkadaşlar. Hepinizin yorumlarını okudum. Çoğunuz hamile kalmış çoğunuz test sonucu sonrası hayal kırıklığı yaşamış. Bende sıklıkla hayal kırıklığı yaşayanlardan biriyim. Bebeğimin olmasını çok istiyordum. Eşimin ailesi çok kalabalık bütün eltilerimin çocuğu var ve bana sürekli psikolojik baskı yaptılar.Her adet oluşumda öyle çok ağladımki. Bir defasında klomen ve çatlatma iğnesi tedavisi görmüştüm testi erken yapmıştım ilaçtan dolayı pozitif çıkmışı bizde bütün aileye duyurduk ve adet olunca herkes benim yalancı olduğumu düşündü. Demem oki arkadaşlar ilaçlar gebelik testini etkiliyor. Birde test bozuksa hatalı sonuç verebiliyor.Tabi gebe olduğunuzda test sonucu silikte çıkabilir. Ben tam ümidimi kesmişken 8 ekimde gebelik testi yaptım ikinci çizgi silik çıktı bitane daha yaptım oda silik çıktı eşime söylemeden kan testi yaptırdım ve hemşire sonuç pozitif diyince havalara uçtum. Ah bebeğim beni yıllarca beklettin ama sonunda kavuşacağız. İnşallah rabbim sizlerede bu duyguyu yaşatsın arkadaşlarım. Sakın üzülüp umudunuzu yitirmeyin olurmu :kiss:
 
benim adetim 6 gün geliyor bu defa 3 gün sürdü bugün gebelik testi yaptım ikinci çizgi çok silik çıktı acaba hamilemiyim adetimede 9 gün var
 
Geri
Üst