Gebelik Testini Nerde Yaptırabilirim?

Uzman SühaN

Administrator
Gebelik Testini Nerde Yaptırabilirim?
gebelik testi nedir,gebelik testi nerde yapılır,gebelik testini nerede yapmalıyım,gebelik testi için nereye gitmeliyim ,gebelik testi hakkında bilgiler



g.jpg


Adet günümde gecikme var.gebelik testini nerde yaptırabilirim?

gebelik kan testini aile sağlığı merkezlerinde yaptırabilirsiniz.Sağlık ocağı,özel,devlet hastanelerinde yaptırabilirsiniz..İster kan testi, ister idrar testi hangi testi uygularsanız uygulayın ardından yapılacak tıbbi muayene ile tanının doğruluğunu pekiştirir.
Erken gebelik belirtilerini yani bir yada iki adetin atlanması, göğüs dolgunluğu ve duyarlılığı, sabah bulantıları, sık idrara çıkma, yorgunluk gibi belirtileri yaşamaktaysanız test ve muayenede çıksa da çıkmasa da gebe olduğunuzu hissediyorsanız, gebeymiş gibi davranmaya, doğum öncesi tüm önlemleri almaya devam edin.
Çünkü hiç bir doktor yada test yanılmaz değildir. Siz vucudunuzu herkezden daha iyi tanırsınız. Böyle bir durumda kan yada idrar testinizi yenilemek istediğinizi belirtmekten çekinmeyin, ara ara yenileyin. gebelik testinin ve hekimin annenin gebe olmadığı sonucuna varmasından 7,5-8 ay sonra dünyaya gelen bebekler vardır.
 
Geri
Üst