Gebelikte 1. hafta belirtileri

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte 1. hafta belirtileri
Gebelikte 1. Hafta Belirtileri HAFTA HAFTA GEBELİKTE NELER YAŞANIR

Gebelikte 1. hafta hemen hemen gebelik düşünen her kadının merak ettiği dönemlerden biri. Hamilelik kafa karıştırıcı ve bazen gizemli olabilir. Hamileliğin her aşaması sırasında neler olacağını merak etmek normaldir.Aslında henüz gebe değilsiniz. Ortada sadece bir yumurta ve yumurtayı dölleyecek endişeli ve hevesli spermler var :) Yumurtlamanızın gerçekleştiği bu dönemde yumurtalarınız bir sperm tarafından döllenmeyi bekliyor. Daha önceki konularımız da yumurtlama dönemleri ile ilgili bilgileri vermiştik.Gebe kalmak istiyorsanız öncelikle ovülasyon gününüzü belirlemeniz lazım. Bu günlerde birlikteliğin olması , üreme ile ilgili herhangi bir problem yok ise gebe kalmayı sağlar.

Yumurtlama belirtileri nelerdir ?




1 haftalık gebelik.jpg


Ovülasyon dan önce hamile kalınırmı ?




Gebeliği plandığınız ay mutlaka fetal üzerindeki olumsuzlukları engellemek ve bebeğinizin sağlıklı gelişimini sağlamak için folik asit kullanın.Aslın da Gelecekteki bebeğinizi spina bifida dan korumak için gebe kalmadan üç ay önce folik asit kullanmaya başlamak gerekir.

İlk Hafta Hamilelik belirtilerindeki bulgular şunlardır:


1 Adet dönemlerinizin gecikmesi
2 Midenizde bulantı kusma ve kokulara karşı hassasiyet duyarlılık,
3 Besinlere karşı hassasiyet tiksinme öğürme durumu
4 Yorgunluk artması, sürekli uyuma hali,
5 Ağızda metalik bir tadın olması,
6 İdrar sevisinde artış,
7 Memelerde dolgunluk diken batması ve ağrı hassasiyetinin artması
8 Üreme organlarındaki batma sızı durumu ve akıntıların artması.



Gebelik 3 trimestere ayrılır. Her trimester, 13 haftadan biraz daha uzundur.. İlk ay ilk trimesterin başlangıcını işaretler.

Gebeliğin ilk haftasında, aslında henüz hamile değilsiniz! Aslında, döneminiz yeni başladı. Bunun nedeni, adet döneminin ilk günü gebeliğin 1. haftasında başlamasıdır. Bebeğiniz henüz tasavvur edilmemiş olmasına rağmen, dokuz aylık hamileliğin bir parçası olarak sınıflandırılmaktadır. Peki gebeliğin ilk haftası neden deniyor ? Gebelik, son adet döneminin ilk gününden itibaren gerçekleşir, böylece doktorlar tahmini bir vade tarihi çalıştırabilirler. Kavram genellikle dönemin başlangıcından yaklaşık 14 gün sonra gerçekleşir ve gebelik gebeliği genellikle 40 haftadır. Her bir bebeğin bebeğini büyütmesi ne kadar sürer bilmiyoruz, ancak normal uzunluk 37 ile 42 hafta arasındadır, bu da vade tarihinin gerçekten bir tahmin tarihi olduğu anlamına gelir!

Kadınlar her ay yumurtlarmı ?


ilk gebelik belirtileri 1. 2. hafta neler yaşanıyor.jpg



Anne olmak:

Dönemin başında, yumurta adı verilen yaklaşık 20 yumurta, folliküller denilen sıvı dolgulu keseleri işgal eder. Genellikle her 28 günde bir, ancak yaklaşık 14 gün sonra yumurtlarsınız. Bu foliküllerden bir tanesi bir yumurta bırakır ve döllenmeyi bekleyen fallop tüpünüze gider.


Gebeliğin ilk haftasında vücudunuza neler olduğunu bir göz atalım.
Bu hafta vücudu muhtemel gebelik için hazırlanmaya başlar. Östrojen hormonları artar rahim ve serviks serviksin açılışını dolduran ve uterus ve fallop tüplerini sıraya sokan özel verimli bir mukus üretmeye başlar.Bu verimli mukus, yumurta bırakıldığında hazır olan, fallop tüplerine erkeğin spermini nakleden sürekli bir akış olarak işlev görür. Mukus, erkeğin spermini koruyabilir ve kadının vücudunda 3 ila 5 gün boyunca hayatta kalmasına yardımcı olur.

hamilelik 1. hafta belirtileri nelerdir.jpg


NOT İLAVE BİLGİLER :

Hamileliğin ilk haftasında, bebeğiniz hala yumurtalıklarınızdan birinde saklanan küçük, tek hücreli bir yumurtadır.

Periyodunuz bittiğinde endometriyumunuz (rahmin iç astar) döllenmiş yumurtanın implantasyonu için hazırlık aşamasında kalınlaşmaya başlar. Bu kalınlaşma öncelikle progesteron hormonundaki artıştan kaynaklanır. İmplantasyon gerçekleşmezse, progesteron seviyeleri düşer ve vücudunuz bu kalınlaşmış tabakadan kurtulur ve kanamalara neden olur .


HAMİLELİĞİN 1. 2. HAFTA BELİRTİLERİNDE NELER OLUR ?



1. Hafta Gebelik Belirtileri
2. Hafta Gebelik Belirtileri
3. Hafta Gebelik Belirtileri
4. Hafta Gebelik Belirtileri
5. Hafta Gebelik Belirtileri
6. Hafta Gebelik Belirtileri
7. Hafta Gebelik Belirtileri
8. Hafta Gebelik Belirtileri
9. Hafta Gebelik Belirtileri
10. Hafta Gebelik Belirtileri
11. Hafta Gebelik Belirtileri
12. Hafta Gebelik Belirtileri
13. Hafta Gebelik Belirtileri
14. Hafta Gebelik Belirtileri
15. Hafta Gebelik Belirtileri
16. Hafta Gebelik Belirtileri
17. Hafta Gebelik Belirtileri
18. Hafta Gebelik Belirtileri
19. Hafta Gebelik Belirtileri
20. Hafta Gebelik Belirtileri
21. Hafta Gebelik Belirtileri
22. Hafta Gebelik Belirtileri
23. Hafta Gebelik Belirtileri
24. Hafta Gebelik Belirtileri
25. Hafta Gebelik Belirtileri
26. Hafta Gebelik Belirtileri
27. Hafta Gebelik Belirtileri
28. Hafta Gebelik Belirtileri
29. Hafta Gebelik Belirtileri
30. Hafta Gebelik Belirtileri
31. Hafta Gebelik Belirtileri
32. Hafta Gebelik Belirtileri
33. Hafta Gebelik Belirtileri
34. Hafta Gebelik Belirtileri
35. Hafta Gebelik Belirtileri
36. Hafta Gebelik Belirtileri
37. Hafta Gebelik Belirtileri
38. Hafta Gebelik Belirtileri
39. Hafta Gebelik Belirtileri
40. Hafta Gebelik Belirtileri
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba ben 8 aylık evliyim henüz hamile kalamadım. Ama bu ay garip bir şekilde belirti hissediyorum .Adetime 11 gün var.Midem bulanıyor başım dönüyor birde yemeklere karşı tiksinme yaşıyorum.Sizce hamile olabilirmiyim ?
 
Merhaba,

Gebelik belirtileri gebeliğin 4. haftasından itibaren başlar. Sizin bu kadar erken belirti yaşamanız mümkün değil. Pskikolojik olarak kendinizi gebe hissediyor olabilirsiniz. Yada başkka bir tıbbi durumdan ötürü bu belirtileri yaşamanız olasıdır. Mensiniz de en az 3 günlük gecikme söz konusu olursa gebelik testi yapın.
 
Birinci hafta
Hamile değilsiniz Bu, dönemin (adet ) başlama haftası. Rahim astarını döker ve kanamaya neden olurken, hormonlar serbest bırakılması için başka bir yumurta hazırlıyor.
İkinci hafta
Hamile değilsiniz. Uterin astar kalınlaşma ve ovülasyon (yumurta bırakma) meydana gelmeye başlamış durumdadır. Ovulasyon oluştuğunda bir ağrı hissedebilirsiniz.
Üçüncü hafta
Bu hafta olabilir! Bir yumurta fallop tüpüne bırakıldığında eşinizin spermiyle buluşur. (Ortalama boşalma sırasında 350 milyon sperm fallop tüpüne yolculuk yapma şansına sahiptirler, Sperm bir yumurtaya girdiğinde gübreleme ( döllenme )Meydana gelir.Döllenmiş yumurtaya zigot denir. Daha sonra yumurta fallop tüpünden uterusa giderken aynı hücrelere bölünmeye başlar. İşte şimdi hamilesiniz..
Dördüncü hafta
Hamile olduğunuzdan haberiniz yok . Küçük zigotunuz yuvalanma yeri bulmaya çalışır ve bulduğu yere implante olur.
Beşinci hafta
Bu noktada gebelik testi hamileliği doğrulayabilir. Plasenta ve göbek kordonu tam çalışır durumda. Bebeğinizin ne kadar hızlı geliştiğini görmek için şok olacaksınız..
 
ben 1 haziranda adet oldum 8 gün sürdü 8 haziranda bitti onuda 12 haziran da ilk kez ilişki yaşadım,2 gün sonra tekrar ilişki yaşadım bugün 16 tısı kasıklarım ağrıyor hafif bide belim ağrıyor hafif 19 sunda hastaneye gideceğiz sizce hamile olbilirmiyim bugün test yapsam sonucu görebilirmiyim acaba
 
Son adet tarihiniz 1 haziran beklenen adet tarihinize daha çok var. Bu kadar kısa sürede gebelik oluşmaz. Beklenen adetinizde bir kaç günlük gecikme yaşarsanız test yapabilirsiniz.
 
adetime 9 gün kala mide bulantısı ve baş dönmesi oldu yemek kokusuna dayanamıyorum hamilemiyim ne zaman test yapayım?
 
Regle 9 gün kala gebelik belirtisi olmaz. Psikolojik olarak yada tıbbi bir neden den dolayı belirti yaşıyor olabilirsiniz. Beklenen regliniz de gecikme yaşarsanız en az 3 günlük test yaparak gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
 
ya ben bişey soracağım benim kan grubum A artı - evleneceğim kişinin kan grubu ise B artı baktım uyuşuyor ikimizin kan grubu sizce ne yapılması gerekiyor yani kötü bişey olur mu
 
Geri
Üst