Gebelikte 1. hafta belirtileri

slm adetime henüz 15 gün var 4 gün önce eşimle ilişkiye girdim lekelenme oldu halada var bunun nedeni nedir bu arada çamurumsu geliyor ve kasığımda ağrı olyor
 
Merhaba , ara kanamanın nedenleri ; Rahimde yara, miyom, kist, hormon bozukluğu vs dir. Lekelenmenin ağrılı olması ciddi bir problem den kaynaklanabilir. En kısa zaman da jinekoloğa görünüp muayene olun. Muayene ve yapılacak hormon tetkitleri ile ancak durumunuz netlik kazanır.
 
Bu ilk iki hafta boyunca bir kadının vücudu yumurtlamaya hazırlanır ve adet döngüsünün 14. gününde bir yumurta olur. Yumurta, daha sonra döllenme fallop tüplerinden birinin huni benzeri ucuna süpürülür.Eğer yumurta bir sperm tarafından döllenirse, bir kadının sonperiyodunun ilk gününden yaklaşık üç hafta sonra, döllenmiş yumurta (zigot) yavaşça fallop tüpü boyunca uterusa doğru hareket eder, silya ile hareket ettirilir.Hücreler fallop tüpü boyunca hareket ederken ard arda bölünür ve zigotun rahime girmesi 3-5 gün sürer. Sonuç olarak blastosist adı verilen boş bir hücre topu oluşturur. Bu blastosist rahim duvarı içine yerleşir(implantasyon) ve embriyo haline dönüşür .

4-5. hafta gebelik

Bu aşamada hamile olduğunuzuöğrnebilirsiniz.Evde hamilelik testi, yeni plasentayla salınan HCG hormonu sayesinde olumlu bir sonuç vermelidir. Cevapsız bir süre hala hamilenizingöstergesi olabilir . Menstrüel benzeri kramplar ve alt sırt ağrısı bu aşamadaortaktır. Mide bulantısı, sık idraraçıkma , kokulara karşı hassasiyetbaşlayacaktır.
 
Merhaba, beklenen döngünüzde (adetinizde) en az 3 günlük bir gecikme söz konusu olursa gebelik testi yapabilirsiniz. Gecikme olmadan yapılan testler yanıltabilir.
 
meraba adetime daha 2 gün var ağzımda aacılık gögüslerimde şişme karnımda ağrı var test yaptım negatif sabahın idrarıyla şimdi ben hamile değilmiyim
 
Merhaba, septomlarınız gebelik belirtisi olduğu gibi mens belirtisi de olabilmektedir. Gebelik testini gecikme olmadan yapmışsınız . Döngünüzde en az 3 günlük gecikme olursa testi tekrar yapın..
 
ben anlamıyorum 6 defa test yaptım negatif adetim 8 gündür gelmiyor hamilelik neden testte çıkmıyor hamile değilmiyim???
 
Her adet gecikmesi gebelik kaynaklı değilidir. 6 adet test yapmışsınız gebe olmadığınız net olarak ortada. Gecikmenizin nedenini öğrenmek için hekime görünüp muayene olun. Hormon tetkitleri + muayene ile durumunuz netlik kazanır.
 
kzlarr testimde ikinci çizgi silik çıktı sizce hamilemiyim çokkk mutluyum yerimde duramıyorum ne olur çabuk cevap verinnn
 
Geri
Üst