Gebelikte 1. hafta ultrason görüntüleri

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Gebelikte 1. hafta ultrason görüntüleri
Gebelikte 1-4 Hafta- Gebeliğin ilk ayı olan 1 ve 4. haftalarda neler oluyor hep birlikte bakalım. Aslında gebeliğin ilk haftaları olan bu 1-2. haftalarda henüz hamile bile değilsiniz. Hamileliğin hafta hafta takibi daha kolay olmakla birlikte ultrasonların da hafta hafta olarak takip yapması bizleri de bu ayrımı yapmaya itmiştir. Çünkü zaten hafta hafta hamilelik gelişimleri yapmak daha kolay bir inceleme yöntemi. Hamilelikte başlangıç olarak kabul edilen SAT yani son gördüğünüz adetin ilk günün tarihi hamileliğin başlangıcı kabul edilir. Ultrason da buna göre takibe alır sizi. Normalde işte hamileliğin ilk iki haftası hamile bile olmadığınız anlamı çıkar. Diğer kalan 3 ve 4. hafta ise yumurtlamanın gerçekleştiği döllenmenin oluştuğu haftadır. Bu ilk ay aslında hamile kalma çabası ile geçer ve döllenme oluşur. Döllenme denilen durumu daha önceki yazılarımda da anlatmıştım kısaca bahsetmek istiyorum.


gebelikte 1. hafta usg.jpg







Yumurtlama denilen olgu kadınlarda adet döngüsü içinde bir kez olur. Yumurtlama adet döngünüzün ortalarında oluşan bir olgudur. Yumurtlama yani ovulasyon için bazı belirtiler vardır. Hemen buradaki yazımızdan yumurtlama belirtilerine bakabilirsiniz. Olgunlaşan yumurtalar yumurtalıklardan atılır rahimde çatlar ve spermle buluşur bu birleşme döllenmedir ve bu döllenen yumurta rahme yerleşmeye doğru yola çıkar. Buna implantasyon denir. Döllenmeden 7-8 gün sonra kadar da kanda yapılan beta hcg ile hamile olup olmadığınız ortaya çıkacaktır. Ama henüz sizin birleşmeniz sonucundan hamile olup olmadığınızı tahmin etmeniz zor olduğundan adet gününüzü beklemeniz gerekecektir. Hamilelik oluştu ise zaten adet gününüzde gecikme olacaktır. Bu ilk ayın ilk 15 gün için bir şey söylemek gerekmez. Sonraki 15 günde yukarıda anlattığım gibi döllenme ile geçen süredir. Bu süre için de hamilesiniz demek doğru olmaz henüz. Yeni bir adet başlangıcına kadar geçen süre 1-4 haftayı kapsar. Buna hamileliğin başlangıcı kabul edildiği için gebelikte ilk 4 hafta deriz.

Bu döllenme sırasında anneden 23 kromozom babanın kromozomları ile birleşerek 46 kromozoma sahip minicik bir canlı meydana gelecektir. Annede bulunan x kromozomu ile babadan gelen x kromozomu birleşirse kız bebek eğer erkekten y kromozomu geçerse erkek bebek cinsiyeti oluşur. Tabii cinsiyeti de hemen öğrenemeyeceksiniz. Cinsiyeti öğrenebilmek için 18-20. haftaları beklemeniz gerekecek. Ama bazı geleneksel yöntemler bulunmakta gebelikte cinsiyet tahmini için bu yazımızdan inceleyebilirsiniz. Gebeliğin 3. 4. haftasında bu mucizevi olay gerçekleşir işte. Yumurtlama sonrası döllenme ve yerleşme sonucu rahminizde yer alan canlı hücre hamilelik hormonu olan beta hcg yi salgılamaya başlar bu döllenmeden yaklaşık 6-8 gün içinde olur. Tabii siz hala hamile olduğunuzu bilmezsiniz adet tarihiniz henüz gelmemiş olmasından ve gebelik belirtileri için daha çok erken olmasından dolayı sizi test yapmaya iten bir sebep olamaz. Gebelik belirtilerinin yaşanması için adetin geçmesinin ardından 3-4 hafta sonrasında hissedilebilecektir. Tabii bu belirtilerin herkese göre değiştiğini de unutmayın.


Folik asit kullanımı yine hamilelik öncesinden başlanmasında fayda vardır. Doktorunuzun önereceği folik asit kullanımı hamile kalmak istiyorsanız daha öncesinden kullanmak hamileliğinizin daha rahat geçmesine yardımcı olacaktır. Tabii doktorunuzun uygun gördüğü taktirde hamilelikte de kullanmaya devam edebilirsiniz folik asiti. Adetiniz geçti ve test yaptınız hamile olduğunuz çıktı bu aslında kesin bir bilgi değil bunun için bebeğin kesesini ve kese içinde bebeğin olduğunu doktorunuzun ultrason muayenesinde görmesi gerekiyor. Çünkü anormal gebeliklerde de beta hcg yüksek çıkabiliyor. Örneğin dış gebelik, boş gebelik, mol gebelik.. Keseyi 5.-6. haftada görebilirsiniz zaten doktorunuz size gün verecektir. Sonraki yazılarımızda hamilelikte 4-8. haftalar arası gebelikte neler oluyor ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Eşimle yaklaşık 1 ay önce ilişkiye girdik 1 2 gün sonra adet oldum 1hafta sürdü fakat az miktardaydı bugün adetime bir kaç gün olmasına rağmen kahverngi akıntı var baş dönmesi halsizlk sürekli uyuma isteği kasıklarımda ağrı ve sık idrara çıkıyorum acaba hamilemiyim?? LÜTFEN CEVAP VERİNNN ???
 
Gebe olup olmadığınızı ancak gebelik testi yaparak öğrenebilirsiniz. Septomlardan yola çıkarak gebelik teşhisi yapmayı doğru bulmuyorum. Çünkü belirtiler yanıltabiliyor. Adetinizde gecikme olursa gebelik testi yapın..
 
Sonunda bebeğiniz haline gelecek olan yeni oluşan embriyonun üç tabakası vardır, iç katman (endoderm) akciğerler, karaciğer, sindirim sistemi ve pankreas, orta tabaka (mesoderm) iskelet, kaslar, böbrekler, kan damarları ve kalp haline gelir. ; ve dış tabaka (ektoderm) sinir sistemini, dişleri ve cildi oluşturacaktır.Bebeğinizin sinir sistemi ve kalbi gelişmeye başlıyor ve kan damarları oluşuyor ve kan dolaşmaya başlıyor. Bu kan damarlarından bazıları bebeğinize bağlanan göbek bağı olacaktır.Bebeğiniz haşhaş tohumu boyutundadır. Evet artık gebelik tetsi yapabilirsiniz. Evde yapacağınız idrardan gebelk testi idrarınızdaki hamilelik hormonu olan insan koryonik gonadotropin (hCG) miktarını ölçer.Ayrıca bazı hamilelik belirtileri yaşamaya başlayabilirsiniz . En sık görülen erken belirtilerden biri sabah bulantısıdır.
Diğer erken gebelik belirtileri şunlardır:

Acıyan göğüsler
Yorgunluk
Belirli yiyecekleri / içecekleri bırakma
Ağzınızda metalik bir tat
Daha fazla işemek
Kabızlık

Olumlu bir hamilelik testi sonrası mutlaka bir kadın doğum uzmanına gidin.Gebeliğin ilk üç ayında her gün 400 mcg folik asit almaya devam edin .Ayrıca, hamilelik boyunca D vitamini almanız gerekir .A vitamini içeren takviyeleri almayın, bu vitamin çok fazla bebeğinize zarar verebilir.
 
Geri
Üst