Gebelikte 25. Hafta olan değişimler belirtiler

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Gebelikte 25. Hafta olan değişimler belirtiler
Gebelikte 25. Hafta- İçinizde oluşan minik mercimeğiniz şuanda daha büyümüş durumda. Günler haftaları haftalar ayları kovalarken siz de bazı değişimler ve gelişimler içine giriyorsunuz. Hamileliğin ise bazen sefasını bazen cefasını çekiyorsunuz belki. 25. haftada 24+0 ve 24+6 günlerini yaşayacaksınız. Bu hafta biraz daha büyüyen bebeğiniz artık bir karnıbahar kadar. Karnınızın içinde bir karnıbahar taşıdığınızı düşünebilirsiniz ama karnınızda harika bir mucize yer almakta. Hem de her geçen gün biraz daha büyüyen ve yakında kollarınızda olacak bir mucize.

Gebelikte Hafta Hafta Ultrason Görüntüleri



25 haftalik anne adayi.jpg


Bebeğiniz yaklaşık olarak bu hafta 650-700 gr civarında ve yaklaşık 30 cm civarında. Artık her sese tepki verebilen hatta refleksleri çok iyi gelişmiş bir yeni doğan var rahminiz içinde. Rahminizden söz etmek gerekirse büyüklüğü bir futbol topu büyüklüğünde. Bebeğinizin hala rahatlıkla hareket edebildiği yeri mevcut. Bu haftalarda oldukça aktif bir şekilde hareketlerine devam ediyor. Saçları uzamış tırnakları çıkmış yüzü tam anlamıyla şekillenmiş bir bebeğiniz var artık. Hatta şuan doğsa bile yeni doğan bakım ünitesi yardımı ile hayata tutunabilecek kadar gelişmiş durumda. Yukarıdaki fotoğraftaki kadar oldu yaklaşık karnınız. Bunun keyfini çıkarın bazı anne adayları büyüyen karnından utanabilir gizlemeye çalışabilir. Bunun gizlenecek ayıp bir tarafı yok. Siz artık anne olacaksınız bu da su içmek kadar yemek yemek kadar doğal bir olay.

Bebeğiniz doğduğunda yaklaşık olarak 3000- 3.500 kg ağırlığında doğar ama şu inanış yanlış bir inanıştır bence. Aynı zamanlarda doğan iki bebeğin kilo farkı varsa bu kilosu az olanın sağlıksız olduğunu göstermez bu tamamen yanlış bir inanıştır. Farklı kilolarda olabilir ama aynı zamanda doğan iki bebekte sağlıklı olabilir. Bunu kilolarına bağlayamayız. Bebeğin kilosundan öte daha önemlisi sağlıklı gelişimi doğuma kadar sağlıklı tam gelişmiş olması ve bu şekilde doğması önemlidir. Özellikle hamileyken sürekli hareketlerini kontrol etmek sürekli şekilde hareket halinde olan bebek sağlıklı olduğunu bu şekilde size gösterebilir. Doktorlar için de bebeğin hareketleri sağlıklı olması açısından önemlidir. Ama şu da unutulmamalıdır ki 24-28 hafta arasında bebeklerin hareketleri oldukça düzensizdir. Özellikle 28. haftadan sonra bebeğinizin hareketleri düzene gireceği için bu haftadan itibaren hareketlerini düzenli bir şekilde sayım yapabilirsiniz.

Bebeğinizin beyaz ve daha şeffaf olan cildi artık daha mat ve kırmızımsı görünüme kavuşacaktır. Kılcal damarları kanla dolmaya devam ederken bu artık bebeğinize tam bir yeni doğan görünümü kazandırmakta. Bebeğinizin bu hafta da diş etleri ve diş tomurcuklanması da devam etmekte. Şuana kadar kapalı olan burun delikleri de açılmaya başlıyor. Bu haftalarda şeker yükleme testi yaptırabilirsiniz. Şeker yükleme testi hakkında bu yazımıza göz atabilirsiniz.

25 haftalik fetus.jpg


Annenin ileri ki günlerde biraz daha işi zorlaşacağa benziyor. Özellikle karın bölgesi iyice büyüyecek ve bel sırta baskı ayaklara bacaklara baskı olacak. Onun için artık kendinizi çok yormadan hamileliği devam ettirmeniz gerekiyor. Bu büyüme sebebiyle kaslarınız kemikleriniz kasılacaktır belki ılık duş almanız daha rahatlatıcı olabilir. Kendinizi artık daha aç hissedebilirsiniz. Ama bu daha fazla kilo almanıza neden olacak bir açılım. Siz daha sık sık az az yerseniz buna çözüm bulabilirsiniz. Bebeğin hareketleri önemli demiştim eğer hareketlerini hissetmediğiniz anlar olursa tatlı şekerli şeyler yeyip sol tarafa doğru uzanmak onun bir süre sonra tepkiler vermesini sağlayacaktır. Siz kendi keyfinize doktorunuza kulak vererek uzmanından önerilere dikkat kesilin çünkü canınızı sıkacak yorumlar alabilirsiniz çevrenizden. Herkes böyle durumda uzman kesilir ama siz dediğim gibi doktorunuza kulak verin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst