Gebelikte 27 . Hafta bebeğin gelişimi ve ultrason görüntüleri

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte 27 . Hafta bebeğin gelişimi ve ultrason görüntüleri
Bu hafta bebeğiniz neredeyse 900 gram ağırlığında yani bir karnabahar büyüklüğündedir ve uzunluğu 34-35 cm’dir. Belirli aralıklarla uyuyup uyanıyordur, gözlerini açıp kapatıyor ve belki de parmaklarını bile emiyordur! Bebeğinizin beyni gelişiyor Daha fazla beyin hücresinin oluşumuyla birlikte, bebeğinizin beyni artık daha aktiftir.Sevgili anne adayları bebeğinizin gelişimini yakından takip etmek için Hafta hafta gebelik kategorimizi de incelemenizi öneriyoruz.


Akciğerleri hala tam gelişemediğinden fonksiyonel değildir. Bebeğinizin hıçkırıklarından dolayı hissedeceğiniz gıdıklanmaları takip edin. Bu dönemden sonra daha da yaygın olabilir. Sadece birkaç dakika sürecektir ve bebeğinizi rahatsız etmeyecek bir durumdur. Endişelenmeyin ve gıdıklanmanın tadını çıkartın! Not: Her bebeğin uterustaki gelişmesi farklılık gösterir.




27 haftalık gebelik.jpg






Bu bilgiler bebeğinizin gelişimi ile ilgili genel bir bilgi edinmeniz içindir. Bu dönemde bacaklarınıza kramp girebilir Vücudunuz yeni belirtiler göstermeye başlamış olabilir. Mesela bacak kaslarınıza kramp giriyor olabilir. Bacaklarınız daha fazla ağırlık taşıyor ve rahminiz damarlarınıza basınç uyguladığından kan dolaşımınız etkileniyor. Maalesef kramplar hamileliğiniz gelişmeye devam ederken daha da artabilir. Bacak krampları çoğu hamilede gün içerisinde de görülür

Kramp girdiğinde, giren kası esnetmeniz ve hafif masaj yapmanız, biraz olsun rahatlamanızı sağlayacaktır. Ayaklarınızdan, kaval kemiğinize doğru nazikçe masaj yapın. Birkaç dakika yürümeniz de size rahatlık sağlayabilir. Şu an size daha zaman var gibi gelebilir ama aile planlamanızı yapmanız için çok da erken değil. Bebeğiniz doğmadan önce bazı kararlar vermeniz gerekiyor. Doğumla ilgili kararlarınızı alırken doktorunuza danışabilirsiniz.



Bedeninizde adım adım neler oluyor?


Son 3 aylık dönemden geçerken, bebeğiniz hızlıca gelişiyor. Tekmeleri ve hareketleri güçlendi. Vücudunuz size birçok ağrı ve sızı yaşatarak bebeğinize uyum sağlamaya çalışıyor.
Günlük hayatınızda aktif olmanız, vücudunuzun geçirdiği değişim ile baş etmenizi sağlayabilir. Eğer uyku düzeniniz bozulduysa gün içerisinde daha sık uyku molaları verebilirsiniz.
Bu sıralar mide yanması yaşıyor olabilirsiniz. Bu, mide sıvısının yemek borusuna doğru bastırılmasından kaynaklanıyor. Bebeğiniz büyüdükçe, organlarının alanları kısıtlanıyor. Ve bu kısıtlama sizde mide yanmasına neden oluyor.


Mide yanmasını hafifletmek için öneriler


Uyurken vücudunuzun üst kısmını biraz daha yüksekte olmasına dikkat edin.
Gün içerisinde sık ve küçük öğünler yiyin.
Sık sık su için.
Uyumadan önce vücudunuzun yediklerinizi öğütmesi için zaman tanıyın.
Doktorunuza danışmadan herhangi bir ilaç almayın.
Mide yanmasını engellemek için uzak durulması gereken besinler

Kafein içeren içecekler
Asidik yiyecek ve içecekler
Acı ve yağlı yemekler
Not: Bilgi niteliğindedir, daha detaylı bilgi için doktorunuza danışınız.
 
Geri
Üst