Gebelikte 32. Hafta Belirtiler Ve Bebekte Gelişmeler Daha Fazlası

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Gebelikte 32. Hafta Belirtiler Ve Bebekte Gelişmeler Daha Fazlası
Gebelikte 32. Hafta- Doğum heyecanı sardı mı hanımlar. Özellikle ilk kez doğum yapacaklar bu doğum endişesini taşıyabilirler. Nasıl doğum olacak çocuğum sağlıklı doğacak mı gibi sorular aklınızdan geçiriyor olabilirsiniz. Rahat olun hanımlar çünkü doğum bu kadar korkutucu bir durum olsa milyonlarca kadın doğum yapmazdı hatta sonraki çocukları düşünmezlerdi. Aslında bebeğinizi kucağınıza aldığınızda inanın tüm çekilen sıkıntılar da geçiyor. Şimdi gelelim asıl konumuza. Şuan 32 yani 31+0 ve 31+6 günlerini yaşıyor olacaksınız. Bebeğiniz büyümeye hızlı bir şekilde yağ depolamaya kilo almaya devam ediyor yaklaşık ağırlık olarak 2000gr boy olarak 43-45 cm kadar oldu. Bebeğinizin 32. hafta ultrason görüntülerini buradan görebilirsiniz sizin bebeğiniz de bu haftada görüldüğü gibidir.

32 haftalik fetus.jpg


Bebeğiniz artık o cildindeki oluşan lanugo adındaki küçük tüyleri dökmeye devam ediyor. Bu doğuma kadar azalıp tamamen bitebilir bazen de doğan çocuklarda kulak üstlerinde bu tüylere rastlanabilir. Ama genel itibariyle bu tüyler doğuma kadar dökülür. Bebeğinizin tekmeleri çok etkili sizi uykudan uyandıracak boyutta dahi olabiliyor. Onun hareketlerini doğuma kadar günlük kontrol etmelisiniz ki bunu doktorunuz da mutlaka size söylüyordur. Bu haftanın bir önemli yönü de bu haftada bebeğin baş aşağı konuma yerleşmesidir. Yani artık doğuma kadar baş aşağı duracaktır. Doğuma kadar belki de hiç pozisyon değiştirmeden bu şekilde kalacaktır bebeğiniz. Bebeğiniz bu hafta ayrıca rüyalar da görmeye başlayabilir. Bebeğin beyni hala gelişim içinde olduğundan dolayı bu haftalarda bebeğin rem uykusu yani rüya uykusu bu haftalarda gelişebilir. Bebeğiniz bu haftalarda rahatlıkla emebilir nefes alabilir. Bu hafta doğan bebekler kuvöze girmeden de yaşama şansları oldukça yüksek.

32 haftalik anne adayi.jpg


28. haftadan itibari ile ya da 2 haftadır NTS cihazı ile tanışıyor olabilirsiniz. Bu hamilelikte aslında rutin bir kontrol olmamakla birlikte genellikle doktorlar bazı özel durumlarda NTS isterler. NTS daha önceki yazımızda dediğim gibi bebeğin kalp atış hızını ölçer yaklaşık 20 dakika sürer. Karnınıza bir alet bağlanır bu aletle hem bebeğin kalp sayımları hem de sizin kasılmalarınız sayılır. Özellikle bu haftalarda yalancı kasılmaları yaşayabilirsiniz. Normal doğum düşünülüyorsa henüz gerçek kasılmalar için erkendir. Yalancı kasılmalar düzensiz ve arada sırada uğrar. Bunu yaşarken yavaşça hareket ederek yerinizden kalkmaya çalışın düzelecek göreceksiniz. Şimdiye kadar belki ayda bir ya da iki ayda bir kontrollere gittiniz ama bundan sonra doktorunuz sizin iki haftada bir kontrole gelmenizi isteyebilir. Doktorunuz burada tansiyon erken doğum riski söz konusu mu bunları kontrol etmek amacıyla sizi sık sık görmek isteyecektir. Aslında siz de doğum yapacağınız hastaneyi iyice tanıma imkanı bulur doktor ve hemşilerle iletişim kurabilirsiniz. Doğum çantanız mutlaka hazır olsun ve çıkışa yakın bir yerde göz önünde dursun. Hatta fazla ağırlaşmadan eşinizle bir doğum tatbikatı da yapabilirsiniz. Hanımlar gebelikte 33. hafta belirtileri ve gelişmeler için lütfen tıklayın.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst