Gebelikte 34. Hafta Belirtileri Tüm Gelişmeler Burada

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Gebelikte 34. Hafta Belirtileri Tüm Gelişmeler Burada
Gebelikte 34. Hafta Belirtileri- Artık doğuma çok az kaldı. Biliyorum artık sabırsızlanıyorsunuz siz de. Biraz daha sabır. Şuan 8.5 aylık oldunuz bile. Bebeğiniz hala hızla kilo alma çabasında artık son demler yaşanıyor diyebilirim. Bebeğiniz için tüm hazırlıkları yapmış olmanız gerekiyor artık bu hafta. Siz de artık daha fazla ağırlaştınız ve bazı işleri yapmak gerçekten zor gelebilir. Ayrıca artık dinlenmeniz son zamanların keyfini çıkarmalısınız. 2000-2200 gr civarında 45-46 cm kadar olmuştur yani ortalama bir büyük kavun kadar diyebiliriz. Artık bu haftadan sonra temkinli olmanın zamanı geldi. Şimdi bu haftada ait diğer gelişmelere bakalım.

34 haftalik fetus.jpg


34. hafta bebeği hala hızla yağ dokusu edindiği kilo aldığı haftadır. Yaklaşık 2 kg ve ortalama doğumda olacağı kilo 3.5 kg olacak yani 5-6 haftada artık 1.5 kg kadar alması beklenir. Bebeğinizin saçları da uzadı ve daha bir tatlı olmuş olmalı. Ayrıca vücudundaki tüyler de dökülmeye devam ediyor. Bu haftada doğan bebeklerin çok fazla solunum sıkıntısı yaşadığı görülmemiştir oldukça iyi gelişmiş bir bebek dünyaya gelebilir. Yani aslında bu haftada bebeğiniz tam bir yenidoğan görünümüne erişmiştir. Bebeğinizin bu hafta nasıl göründüğünü merak ediyorsanız 34. hafta bebeğin ultrason görüntüsüne yazımızdan ulaşabilirsiniz. Artık bebeğiniz geceyi gündüzü de ayırt edebiliyor ayrıca gözlerini rahatlıkla sağa sola hareket ettirebiliyor. Bebeğiniz erkekse artık testisleri aşağı inmektedir. Doğduğunda testislerde şişlik varsa endişelenmeyin bu 1 hafta içinde inecektir. Eğer ikiz gebelik yaşıyorsanız normal gebeliğe göre bebeklerin kilosunda azlık olabilir bunun için endişelenmeyin ama kontrolleri sıklaştırmak bu hafta için önem arz eder. Biliyorsunuz belki çoğul gebeliklerde erken doğum riski her zaman söz konusudur. Ayrıca hamileliğinizde hormonların yükselmesine bağlı olarak normal gebeliklere göre iki katı sıkıntı yaşamanız muhtemel.

Bu haftada anne adayları yaklaşık 10-11 kg almanız muhtemel. İkiz gebeliklerde bu kilo daha fazla olabilir. Siz beslenmenize dikkat edin doğuma kadar ideal kilo 12-12.5 kg olmalıdır. Bunun fazlası doğumda sıkıntı yaşamanıza sebep olabilir. Bebeğiniz artık bir iki haftadır ters duruşa geldi. Bu doğuma kadar bu şekilde kalabilir. Artık bebeğinizin tekme attığında kolu mu ayağı mı anlayabildiğinizi tahmin ediyorum. Ayrıca bebeğinizin bu hafta itibari ile hareket edecek yeri kısıtlı. Aminiyon sıvısı da buna bağlı olarak azaldı. Bunun için günlük sıvı miktarını artırmalısınız. Her zaman bu vakitten sonra tedbirli olmakta fayda var. Hastane çantanızı hazırlamış ve kapıya yakın bir yere koymuş olmalısınız. Ayrıca evde yalnız olduğunuzda acil durumlara karşı arayabileceğiniz bir yakınınızın numarası olmalı. Özellikle yattığınız yerden kalkarken daha temkinli kalkmalısınız. Yüksek tansiyona karşı mutlaka tansiyon kontrollerini düzenli yaptırmalısınız. Preeklampsi bu haftalarda ortaya çıkabilen sonuçları tehlikeli olabilen bir durumdur. Özellikle benim yaşadığım gibi çoğul gebeliklerde preeklampsi yaşaması muhtemeldir.

34 haftalik anne adayi gorunumu.jpg


Yine gebeliğin bu haftalarında kasık ağrıları yalancı kasılmalar yaşamanız muhtemel gerçek doğum sancıları nasıl olur konumuzu bu başlıktan inceleyebilirsiniz. Özellikle hamileliğin ilk zamanlarında ortaya çıkan yorgunluk yine bu haftalarda da görülebilir. Özellikle gece uykudan uyandıracak kadar kaşıntılar olması özellikle de bacaklar kollarda oluşması karaciğer enzimlerinin yükselmesi ile alakalı olabilir. Bunu mutlaka doktorunuzla paylaşın. Ben özellikle ikizlerime hamileliğimde yaşadığım bir sorun oldu bu da çoğul gebeliklerde değerlerin iki kat daha fazla yükselmesidir. Metabolizmanız artık iyice zayıfladı bu normaldir sonuçta büyümeye çalışan bebeğinizi beslemeye yetişiyor vücut bu da şişkinlerin ve gaz oluşmasına neden olabilir. Özellikle kabızlık çekmemek için bol sıvı tüketimi şart. Özellikle büyüyen rahminiz ve dolayısı ile karnınızdan dolayı akciğerlere fazla yer kalmayacağı için nefes almakta bazı zamanlar zorluk çekebilirsiniz. 35. hafta belirtiler ve gelişmeleri için yazımızı tıklayın.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst