Gebelikte 36. Hafta Belirtileri Ve Bu Haftaya Dair Herşey

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Gebelikte 36. Hafta Belirtileri Ve Bu Haftaya Dair Herşey
Gebelikte 36. Hafta Belirtileri- Geldik gebeliğin son zamanlarına..Doğuma 4 hafta kaldı diyebiliriz. Tabii bu yaramaz daha erken de gelebilir onun için mutlaka tedbirinizi alın. Bu özellikle hastane çantanızı hazırlamak olmalı hala hazır değilse mutlaka hazırlamalısınız. Bu hafta doğumun heyecanı, bebeğinize kavuşmanın heyecanı mı bilinmez ama özellikle bu aralar oldukça iyisiniz ve evi temizlemek ortalığı silip süpürmek geçiyor olabilir içinizden. Ama tabii bu haftalarda bu tehlikeli. En ufak bir harekette rahminiz açılma yapabilir. Zaten her an doğuma hazır gibisiniz. Bence bu zamanı iyi değerlendirin mesela dinlenebilirsiniz. Bebeğinizi ve kendinizi riske atmayın derim ben. Bebeğiniz kilo almaya çalışırken size bu hafta ile ilgili tüm gelişmeleri aktarmaya çalışacağım yazımızın içeriğinde.

36 haftalik bebek 3d goruntusu.jpg


36. haftaya ulaşan bebeğiniz artık hızla kilo aldığı için 2500 gr ya da 2700 gr kadar oldu bile. Boy da yaklaşık 48-50 cm civarındadır. Bebeğiniz artık tüm gelişimlerini neredeyse tamamladı. Akciğerleri de şuan için dışarıda yaşamak için oldukça yeterli olacaktır. Bebeğiniz kilo almaya devam ederken bunu aynı zamanda cilt altında biriken yağlar sayesinde daha tombul ve pürüzsüz hale geliyor. Yeri tamamen daraldı diyebiliriz. Şuan hala kafa aşağıda pozisyonunda duruyor olabilir. Doğumda da artık değişmeden bu şekilde doğum gerçekleşecek. Eğer planlanmış sezaryen varsa bu normal doğumun gelmesinden önce olabilir. Doktorunuz buna dair sizi bilgiledirip gün verecektir zaten. Özellikle yüksek tansiyon preeklampsi gözlemlenmişse aynen bende olduğu gibi apar topar da sezaryene girebilirsiniz. Yine de sizi korkutmak gibi olmasın ama sık sık kontrollere gitmeyi ihmal etmeyin. Bebeğinizin bu hafta nasıl göründüğünü merak ediyorsanız 36. hafta ultrason görüntüleri için tıklayın.

Bebeğin harika bir kafa yapısı var. Yani şuan için şekillenebilir ve esnek yapıdadır. Bu da özellikle normal doğum için çok fayda sağlayacak. Özellikle annenin rahminden geçerken kemiksel yapılar ona zarar vermemesi için kafa yapısının bu şekilde olması muhteşem bir şeydir. Bebeğinizin kafatasındaki birleşmeyen hala esnek olan kemikler doğumdan sonra 1 yıl içinde kaynaşıp hem sertleşip birleşecektir. Muhtemelen anne adayları bu hafta itibari ile 11-13 kg almış olmaları gerekiyor. Doktorunuz da artık kontrolleri haftada bir yapmak isteyecektir. Doğuma kadar artık sıkı bir kontrol altına girdiniz. Bu kadar ağırlaşan vücut sizi uykunuzdan da alıkoyuyor olabilir. Ama az kaldı sabredin güzel mucizeniz yakında kollarınızda olacak inşallah. Eğer planlanmış bir sezaryen varsa mutlaka epidural anestezili sezaryeni incelemenizi öneririm. Sanırım ikizlerimi epidural sezaryen ile dünyaya geldiler yine hamile olsam bu yöntemi tercih ederdim. Tabii öncelik olarak sorun yoksa her şeyin doğalı iyidir diyoruz. Aslında sezaryene gerek kalmadan normal doğumla hemen ayağa kalkabiliyorsunuz. Epiduralın da bir iyi yönü doğum esnasında uyuyor olmuyorsunuz.

gebeligin 36. haftasi anne adayi.jpg


Bağırsak hareketlerinin düzenli olması, kabızlığı ortadan kaldırmak, ödemleri en aza indirmek yine idrar yolu enfeksiyonlarını ortadan kaldırmak için çok miktarda sıvı tüketimine ihtiyacınız var. Günde en az 8 bardak su içmelisiniz. Bu bebeğin azalan amniyon sıvısına da fayda sağlayacaktır. Bu haftada doğan bebekler rahatlıkla dış dünyaya ayak uydurabilirler demiştim. Bu hafta doğan bebek artık prematürelik sıfatını almaz. Prematüre bebek yazımızı buradan inceleyebilirsiniz. Gebelikte cinsel ilişkiyi merak edenler bu haftadan sonra bebeğin enfeksiyon kapmaması için artık ilişki yasaklanmıştır. Zaten daha önceki haftalarda da demiştik ki doğuma son 4 hafta kala cinsel ilişkide yasaklanır. Eğer çalışan bir anne adayı iseniz doğum iznine ayrılmış olmanız ya da hala çalışıyor durumda olabilirsiniz. Eğer kendinizi iyi hissediyor ve hala çalışıyorsanız doktorunuzun da onayı ile tabii ki bu çalıştığınız süreler doğumdan sonraki 8 haftalık izne eklenecek. Doğum izni konumuzu ayrıntılı buradan inceleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst