Gebelikte alkali su içmek zararlımıdır ?

  • Konbuyu başlatan Annelernediyor:)
  • Başlangıç tarihi
A

Annelernediyor:)

Forum Okuru
Gebelikte alkali su içmek zararlımıdır ?
Merhaba arkadaşlar ben 3 aylık hamileyim.İlk gebeliğim olduğu için yediğim içtiğim şeylere dikkat etmeye özen gösteriyorum. Bu nedenle sizlere soruyorum. Hamilelikte alkali su içmek güvenlimidir ?
 
Hamilelik sırasında alkali su içmek güvenlidir ayrıca bazı sağlık yararları ile size yardımcı olur.Hamilelik sırasında, bir kadının vücudu asidik olma eğilimindedir, bu yüzden alkali su tavsiye edilir. Alkali su içerken, hamileliğin asidik etkisini dengelemeye yardımcı olur . Hamile kadınlar için alkali su içmek için tavsiye edildiği gibi, alkali su hakkında bilmeniz gereken bazı faydalar vardır.Hamilelik sırasında mide bulantısını azaltmaya yardımcı olur. Hamileliğin ilk birkaç ayında vücut, fetustan asidik akıntıları nötralize etmek için plasentaya alkalin mineraller verir. Alkali su tüketimi ile annede olduğu kadar bebekte de sarılık olasılığı azaltılabilir. Alkali su da annelerde emzirmeye yardımcı olur. Alkali suyun içinde doğal kalsiyum bulunur ve bu da hamile kadınların sağlıklı kemiklere sahip olmasına yardımcı olur ve ayrıca kalsiyum kaybını azaltırken bebeğin sağlıklı dişlere ve kemiklere sahip olmasına da yardımcı olur.Alkali su içmek yeni annelerin doğumdan sonra hızla iyileşmesine yardımcı olur.Alkali su vücudunuzu nemli tutar. Hidratlı vücut baş ağrısı, mide bulantısı, kusma ve diğer birçok gebelik etkisine karşı savaşabilir.

Uyarı ! Alkali su tüketimi ılımlılıkla olmalıdır. Hamilelik sırasında alkali su içmek sindirim kabileyetinizi azaltabilir. Çok fazla alkali su tüketmek vücutta beslenme dengesizliğine neden olabilir. Alkali su içmeye başlamadan önce doktorunuza danışmakta fayda vardır.
 
Geri
Üst