Gebelikte Baş Ağrısı...

T

TİTAN

Forum Okuru
Gebelikte Baş Ağrısı...
gebelikte başağrısı, nedir, nasıl tedavi edilir, önlemleri, alınacak tedbirler, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz.


bas%20agrisi-f0.jpg



Sevgili melekler,
Hamilelikte yaşanılan sıkıntılardan biri de baş ağrısıdır.Aşağıda ki yazıda başağrısı ve alınabilecek önlemlerle ilgili bilgiler bulacaksınız..

Gebeliğin erken dönemlerinde başağrılarına sık rastlanır. Bazı durumlarda bu başağrısı tedavi edilmemiş sinüzit ya da görme bozukluğuna bağlı olabilir, ancak çoğu durumda nedeni bulunamamaktadır. Şiddetli başağrılarının diğer belirtilerle birlikte ya da tek başına preeklampsi habercisi olabileceğini unutmayın.
Kronik başağrılarının en sık rastlanan nedenleri migren, gerginlik başağrısı ve depresyondur. Bu gebelik döneminde de değişmez.
Gerginlik başağrıları kronik seyirli (uzun zamandan beri varolan), gün boyu devam eden ve akşamları artan başağrılarıdır. Ağrılar sıklıkla ensede veya kafanın arkasında hissedilir.
Depresyona bağlı başağrıları ise en sık sabah görülür ve beraberinde depresyonun diğer belirtileri de vardır.


İstirahat etmek ve açık havada yürüyüş yapmak yardımcı olabilir. Bu başağrıları genellikle gebeliğin ortalarına doğru kendiliğinden kaybolurlar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst