Gebelikte hangi balıkları yemek gerekir?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Gebelikte hangi balıkları yemek gerekir?
gebelikte beslenme, gebelikte balık yemek, gebelikte hangi balıklar tüketilmez, balığın faydaları ile ilgili bilgileri bu konumuz da bulabilirsiniz.

Gebelikte beslenme, anne ve bebeğin sağlığı açısından çok büyük önem taşır. Omegayı vücut üretmediğinden dolayı hamilelikte balık tüketimi çok önemlidir. Omega 3 hangi balıkta daha çok diye sorsanız size kesinlikle kuzey denizlerinden gelen somon balıkların da daha çok omega olduğunu söyleyebiliriz.

Omeganın en büyük kaynağı balıktır. Ama hamilelikte yenmesi sakıncalı olan balıklar da vardır. Özellikle hamilelikte yenecek balığı civa içermemesi gerekiyor.Bazı balık türlerin de civa yüksek oranda bulunur.

Bu durum da hamileler için tehlike oluşturur. Yüksek oranda civa bebeğin gelişimini olumsuz etkiler.

gebelikte-hangi-baliklar-yenmeli.JPG


Hamilelikte hangi balıkları tüketmek gerekir?

Anne ve bebeğin hamilelik boyunca sağlıklı gelişimi için uzmanlar haftada ortalama iki kez balık yenmesi gerektiğini söylüyor. Hamilelikte en çok tüketilmesi gereken besin kaynaklarından biri olan balık türleri çok fazladır. Ama gebelikte yenmesi gereken bazı balık türleri farklıdır. Bunların hangileri olduğuna kısaca değinmek gerekirse; Soman balığı, alabalık, hamsi, ton balığı, uskumru, istavrit beyaz balık hamilelikte yenilebilir ve faydalı balıklardır.

gebelikte-hangi-deniz-urunleri-tuketilmelidir.JPG


Az önce saydığımız bu balıklar omefa 3 ve omega 6 açısından oldukça zengin balıklardır. Bunun yanın da bu tür balıklar da folik asit daha fazla bulunur.Bebeklerin beyin ve göz gelişimine büyük katkı sağlarlar.

Hamilelikte hangi balıkları tüketmemek gerekir hangi balıklar gebelikte yenmez?

Her balık gebelikte faydalı olacağı anlamına gelmiyor. Bu yüzden bilinçli bir şekilde gebelikte balık tüketmek gerekir. Gebelikte yenmesi sakıncalı olan balık türleri şunlardır; Midyeyi uzmanlar kesinlikle hamilelik boyunca önermiyorlar. Bunun yanın da besleyiciliği yüksek olsada gebelikte tüketilmesi sakıncalı olan balık türleri arasın da lüfer, levrek, barbunya, kefal ve kalkan gibi balıkları sayabiliriz.

Hamilelikte kesinlikle çiğ balık tüketilmemelidir. Konverve balıkları mümkün olduğunca tüketmemeli ve en sağlıklı balığı pişirme yöntemlerine başvurulmalıdır...
 
Balık çok faydalı bir besin hafta 1 mutlaka tüketiyoruz. Omega bakımından zengin. Ve biz kadınlar için çok önemli bir vitamin. Bende palamutu hiç sevmem asla ağzıma koymam. Genelde levrek tüketirim. Kalamarada bayılırım. Diğer sevdiğim balıklar çupra, lüfer, barbun, gümüş balığı .
 
Geri
Üst