Gebelikte kabızlığa ne iyi gelir ?

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte kabızlığa ne iyi gelir ?
Bir kadının vücudunda meydana gelen birçok hormonal değişiklik vardır ve sindirim sistemiyle ilgili problemler oldukça yaygındır. Bir çok hamile kadın kabızlık, hemoroit ve ishalden muzdariptir.Hamilelikte kabızlık nasıl giderilir ? Lif bakımından zengin yiyecekleri tüketmek bu sorunları önler.Lif, özellikle hamile kadınlar için dengeli bir beslenmenin önemli bir parçasıdır. Ancak bir çoğu, yedikleri yiyecekten yeterince lif alamıyor.Bitki bazlı gıdalarda bulunan lif, sindirim sağlığında kilit bir rol oynar.İki tür lif vardır - her ikisi de hamilelik sırasında çok önemli olan, çözünür ve çözünmez.Çözünebilir lif suda çözünerek sindirim sırasında jel benzeri bir madde oluşturur. Aynı zamanda kolesterol seviyelerini yönetir, yüksek şeker seviyelerini azaltır ve kalp problemleri riskini azaltır. Hamilelikte kabızlık ne zaman başalar ? Gebeliğin ilk haftasından itibaren kabızlık probleminden müzdarip olabilirsiniz. Gebelikte kabızlık,gebelilkte kabızlık nedenleri,gebelikte kabızlık nasıl geçer,gebelikte kabızlığa ne iyi gelir,hamilelikte kabızlığa en hızlı çözüm gebelikte kabızlık tedavisi. Merak edilen tum bu etiketler hakkında detaylı bilgileri makalemizin devamında bulabilirsiniz.




hamilelikte kabızlık nedenleri ve tedavisi.jpg







Hamilleikte kabızlığa ne iyi gelir uzman tv bu soru için şu önerilerde bulunuyor. Uzman tv gebelite kesinlikle sinameki çayının kullanılmasını tavsiye etmiyor. Bol sıvı alımına dikkat çeken uzman tv, sabah kahvaltısında yulaf ve meyve parçacıklarının sütle birlikte tüketilmesinin kabızlığı giderdiğini vurguluyor. Sağlığınıza dikkat etmek her zaman önemlidir, ancak hamileyseniz, size bağlı olarak büyüyen bir yaşam vardır. Beslenme gereksinimlerinizi ve büyüyen bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamak için diyetinize çok çeşitli sağlıklı besinler eklemek önemlidir , ancak lif hamile kadınların sık sık yeterince alamadığı bir besindir.Hamilelik sırasında yumurtalıklar tarafından üretilen progesteron adı verilen bir hormon mide kaslarını gevşetir ve sindirimi yavaşlatır. Diyetinize lif eklemek, bağırsak düzensizliğinizi giderebilir. Lif, yiyeceklerin sindirimini yavaşlatır ve bu, kan şekerinin çok hızlı yükselmesini önler.Lifler, sindirim sistemindeki kolesterol yönünden zengin safra asitlerini yakalamaya yardımcı olarak vücudun kolesterolü emmemesine neden olur.Kabızlık ve hatalı bir sindirim sisteminin neden olabileceği diğer tüm sorunları önlemek için, yemeklerinize daha fazla lif açısından zengin gıdalar ekleyin ve sisteminize yaptığı farkı dikkat edin. İşte hamilelik için bazı yüksek lifli gıdalar:





Liften zengin sebzeler



enginar

Yeşil bezelye

Yaban Havuçları

Brüksel lahanası

süs lahanası

Bamya

Havuç





Liften zengin meyveler


Meyveler

portakal

Armut

elma

kivi

Mango

Avokado






Zengin Tahıllar ve Hububatlar:


Darı

Arpa

Buğday

Esmer pirinç

Kepekli Tahıllar

Yulaf

Yabani pirinç






hamilelikte kabızlık ne zaman başlar.jpg





Kabızlık gebelikte sık görülür. Dört hamile kadından neredeyse üçü kabızlık ve diğer bağırsak sorunları yaşayacak. Reçetesiz satılan ilaçlardan doğal tedavilere kadar, genel olarak kabızlığın giderilmesi için kullanılan bir çok ilaç vardır. Ancak hamileyken, doktora danışmadan hiç bir ilaç kullanmayın.Daha önce belirtildiği gibi, kabızlık hamilelikte oldukça yaygındır ve hamilelik sırasında kabızlığın birçok nedeni vardır.Susuzluk, hamilelik sırasında kabızlığın başka bir nedenidir. Bu nedenle hamilelikte bol miktarda sıvı ve su içilmesi tavsiye edilir.Hamilelikte kabızlık olması normaldir, çünkü progesteron hormonunda bir artış söz konusudur, bu da yavaş sindirim ile sonuçlanır ve böylece kabızlığa yol açar. Diğer faktörler lif açısından zengin diyet eksikliği, su alımı eksikliği ve fiziksel aktiviteyi içerir.Hamileliğiniz sırasında kabızlığı önlemek ve hamileliğinizin tadını çıkarmak için yapmanız gereken bazı yaşam tarzı değişiklikleri vardır. İşte hamilelik sırasında kabızlığı önlemek için yapabileceğiniz önerilerimiz.



Hamilelik sırasında tükettiğiniz lif miktarını arttırırsanız, sindirim sisteminizin iyi çalışmasının yanı sıra susuz kalmasına sebep olduğundan, her gün çok fazla sıvı almanız çok önemlidir. İçmeniz gereken önerilen sıvı miktarı 10 bardak olmalıdır.Bitki bazlı bir diyetin yüksek lifli içeriği hamile kadınlar için en sağlıklı olanıdır, çünkü herhangi bir hayvan ürününden daha az toksik atık içerir. Bitki lifi bağırsakta doğru bakteri popülasyonu sağlar . Hamilelik sırasında kabızlık esas olarak hormonal değişikliklerden kaynaklanır. Gebelik genellikle, bağırsak kaslarınız da dahil olmak üzere vücudunuzdaki tüm kasların gevşemesine neden olan progesteron hormonundaki artışa eşlik eder. Gevşemiş bağırsak kasları sindirimin yavaşlaması anlamına gelir ve bu kabızlığa neden olabilir.Buna ek olarak, artan fetüs ve doğum öncesi vitamin takviyelerinde bulunan demir nedeniyle rahminizdeki baskı da hamilelik sırasında kabızlıkla ilişkilidir. Demir takviyelerinin vücudunuzdaki sindirilmemiş maddelere yapışarak sindirimi yavaşlattığına ve böylece kabızlığı tetiklediğine inanılır.Artık hamilelik sırasında kabızlığı tetikleyen şeyin farkında olduğumuza göre, bu duruma eşlik eden ortak semptomlara bakalım.




hamilelikte kabızlık nasıl geçer.jpg





Gebelikte Kabızlık Belirtileri


Hamilelik sırasında en sık görülen kabızlık semptomlarından bazıları şunlardır:


Düşük bağırsak hareketleri

Dışkı sertleşerek geçişleri zorlaştırır

İştahta azalma

Karın şişkinliği ve ağrı

Sert dışkı nedeniyle oluşan rektal yaralanma sonucu dışkıda kan lekeleri








Kabızlık 4 gebe kadından 3'ünü etkiliyor. Genellikle ilk trimesterde görülür, ancak gebeliğin her döneminde ortaya çıkabilir. Bununla birlikte, kabızlığı tetikleyen hormonun hamileliğin 9. ve 32. haftalarındaki seviyelerini arttırdığı söyleniyor. Kabızlık, hamileliğinizin sonunda, genişlemiş uterus ve buna bağlı olarak bağırsaklarınız üzerindeki baskı nedeniyle de gelişebilir.Bu yorucu durum, hamileliğiniz üzerinde olumsuz etkilere neden olma potansiyeline sahiptir ve bu nedenle başladığını fark ettiğiniz anda tedavi edilmelidir. Rahatlamayı sağlamaya yardımcı olabilecek olası en iyi doğal tedaviler hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.Limon antioksidan özellik gösterir ve yüksek C vitamini içeriğine sahiptir. Vücudunuzdaki safra üretimini arttırdığından, kabızlığı tedavi etmek için en yaygın kullanılan ilaçlardan biridir. Bu da, bağırsak kaslarının kasılmalarını arttırır ve kabızlığı giderir.




Hamilelikte kabızlığa anında çözüm ! Portakal zengin bir C vitamini kaynağıdır ve bu nedenle genel sağlığınızı desteklemeniz için faydalıdır. Ek olarak, kabızlığı gideren mükemmel lif kaynaklarıdır. Kuru erik, kabızlığa karşı oldukça etkili olabilen müshil özellikler sergileyen sorbitol adlı bir bileşik içerir. Keten tohumu, vücudunuzdaki sıvıların korunmasına yardımcı olan iyi bir omega-3 yağ asidi kaynağıdır . Ek olarak, ayrıca sindirim sisteminizin çevresinde koruyucu bir tabaka oluşturan müsilaj adı verilen sümüksü bir bileşik içerir.Bu özellikler keten tohumlarını kabızlığı gidermek için en iyi ilaçlardan biri yapar.Diyetinize keten tohumu da eklerken bol miktarda su için.Kivilerin yüksek su ve lif içeriği, bağırsaklarınızın düzgün hareket etmesini ve çalışmasını sağlayabilir, böylece kabızlık için en iyi çözümlerden biri haline gelir.



Gebelikte kabızlık neden olur ?







Yoğurt, bağırsaklarınızdaki mikrobiyotayı değiştirerek sindirime yardımcı olan zengin bir probiyotik kaynağıdır. Kabızlık tedavisinde yararlı olduğu kanıtlanmıştır . Bu gerçek, probiyotik yoğurtun kabız gebe kadınlar üzerindeki etkisini test eden bir çalışma ile de desteklenmektedir. Elma müshil özellikleriyle bilinen sorbitol içerir. Bu bileşenlerin birleşik faaliyetleri kabızlığın hafifletilmesine yardımcı olabilir . Elma sirkesi, sindirimi artırmaya yardımcı olan pektin ve asetik asit içerir . Ayrıca bağırsak hareketini kolaylaştıran ve kabızlığı gideren magnezyum içerir.Hindistan cevizi yağı kabızlık için mükemmel bir doğal ilaçtır. Bağırsak hücrelerine enerji veren ve metabolizmayı artıran ve böylece bağırsak hareketini uyaran orta zincirli yağ asitleri içerir .



Chia tohumları zengin bir diyet lifi kaynağıdır . Bu lif dışkıya hacim kazandırır ve bağırsak hareketine yardımcı olur. Ek olarak, chia tohumları suyu emdiğinde, dışkıyı bağırsakta hareketini kolaylaştıran ve böylece kabızlığı gideren jele benzer bir kıvam oluşturur.Yeşil çay, geniş faydaları nedeniyle uzun zamandır kullanılmaktadır . İçinde bulunan kafein hafif müshil özellikleri gösterir ve kabızlığı giderir . Üzüm genel sağlığınızı teşvik eden çeşitli faydalı besinler ve antioksidanlar içerir aynı zamanda kabızlığı giderir. Gebelik sırasında kabızlığı ve semptomlarını tedavi etmek için muz tüketmek iyi bir seçenektir. Bu çözüm yollarının uygun bir şekilde kullanılması kesinlikle olumlu bir etki yaratır ve kabızlığı giderir. Bununla birlikte, kabızlık hamile kadınlarda oldukça yaygın olduğu için, tekrarını önlemek için bazı ek önlemler almak akıllıca olacaktır. Elyaf bakımından zengin gıdalar alımınızı artırın. Su ve taze meyve suları şeklinde bir sürü sıvı içerek kendinizi hidratize edin. Bağırsak kasılmaları ile birlikte uterus kasılmalarını tetikleyebileceği için laksatif kullanmaktan kaçının. Bu ipuçları şüphesiz kabızlığın giderilmesine yardımcı olacaktır. Ancak hiçbir şeyin yardımcı olmadığı görülüyorsa, ciddi yan etkilerden kaçınmak için derhal tıbbi yardım almak en iyisidir.
 
Geri
Üst