Gebelikte Kesin Belirtiler Burada!

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Gebelikte Kesin Belirtiler Burada!
Bu konu; gebelikte kesin belirtiler konusu hakkında bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, anne olmak isteyen bayanların sabırsızlıklarını hepiniz bilirsiniz. Bebek sahibi olmak için karar verdikleri halde her ay regl olma korkusuyla türlü gebelik belirtileri ararlar kendilerinde. Oysa her bünyenin farklı tepki verdiğini unuturlar. Biz de bu durumdaki meleklerimiz için kesin gebelik belirtileri nelerdir, bilgiler vermek istiyoruz...



gebelik_testi-3aa.jpg




Gebeliğin en kesin bulguları bebeğin kalp atımlarının duyulması, bebek hareketlerinin hissedilmesi ve ultrason ile gebelik kesesinin görülmesidir. Ancak bu bulgular ortaya çıkana kadar bir süre zaman geçmesi gerekir. Ultrasonda gebelik kesesinin görülmesi için 7-10 gün, kalp atımlarının görülebilmesi için 2-3 hafta, bebek hareketlerinin hissedilmesi için en az 4-5 ay adet gecikmesi olmalıdır. Bu süre zarfında haklı olarak beklemek istemeyen anne adayları hamile olup olmadıklarını en erken ve en basit olarak kanda ve idrarda yapacakları gebelik testleri ile öğrenebilirler.

İdrarda gebelik testi nasıl ne zaman bakılmalı?
Gebelik testlerinin en az 2-3 günlük adet gecikmesi sonrasında yapılması tavsiye edilir. Uygulama şekli basit olan ve hızlı sonuç veren idrar testlerinde tek çizgi çıkması testin “negatif” olduğunu, çift çizgi çıkması testin “pozitif” olduğunu, ikinci çizginin silik çıkması testin “şüpheli” olduğunu ve 1-2 gün sonra tekrar edilmesi gerektiğini gösterir.

Gebeliğin en önemli belirtileri nelerdir?
Genellikle erken dönem gebeliğin günlük hayata yansıyan en önemli belirtileri; adet gecikmesi, memelerde dolgunluk ve hassasiyet, bulantı ve kusma, sık idrara çıkma, halsizlik ve yorgunluktur.

Beta HCG testi oldukça güvenilirdir
Döllenmiş yumurta anne vücuduna 4 gün kadar kısa bir zaman içerisinde HCG (human chorionic gonadotropin) adı verilen bir hormon salgılamaya başlar. Normalde kanda ve idrarda belli miktarda bulunan bu hormonun arttığının gösterilmesi vücutta bir gebelik olduğunun kesin kanıtıdır. Hamile olmayan bir kadında kandaki Beta HCG seviyesi 0-10 mIU/ml’dir. Beta HCG değerinin 10 mIU/ml’dir dan yüksek olması gebeliği düşündürmektedir.

Bu hormon seviyesi başlangıç olarak kanda, sonrada idrarda yükselmeye başlar. Bu sebeple ilk önce kanda bakılan gebelik testi pozitif çıkar. Eczanelerde satılan gebelik testleri idrardaki hormon seviyesini ölçer ve kanda bakılan teste göre daha geç yanıt verir.

HAMİLELİĞİN EN BELİRGİN BELİRTİLERİ İÇİN ERKEN GEBELİK BELİRTİLERİ KONUMUZA BAKMANIZI TAVSİYE EDİYORUZ. AYRICA TÜM HAMİLELİKLE İLGİLİ BELİRTİLER İÇİN GEBELİK KATEGORİMİZE BAKABİLİRSİNİZ.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst