Gebelikte mide yanmasindan sikayet edenler buraya...

ESDE

Hamiş Melek
Gebelikte mide yanmasindan sikayet edenler buraya...
gebelikte mide yanmasi mide yanmasi hamilelikte mide yanmalari cozumu nedeni tedavisi konulari burada meleklerim
Sevgilili Melekler,
Gebelikte mide yanmasi yasayan varmi aranizda? Benim iki ucgundur midemde yanma basladi ama cok fena, gecen gece uykumdan uyandim midem nasil eksimis acimis, hala etkisi devam ediyor, ve eksimeden dolayi midem bulaniyor, aslinda nerdeyse 3 aylik olacak ama, bu zamana kadar cok sukur mide bulantisi yasamamistim hic, aksine cok fazla yiyorum, Mide yanmalari daha ileri safhalarda basliyor olmasi lazim? yanlis bilmiyorsam tabi...Hani bebegin saci cikiyor ondan miden yaniyor derdi eskiler:))
Bu durumu yasayan melekler, mide yanmasini nasil gecirebilirim neler yapmam lazim? yardim edermisiniz lutfen???
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Canim,öncelikle gecmis olsun,Allah yardimcin olsun.Haklisin,aslinda mide yanmalari hamileligin daha ileri evrelerinde basliyor ama bazen istisnalarda olabiliyor.Mesela benimde mide yanmalarim 24.hafta civarlarinda baslayip,dogum sonrasina kadar devam etmisti.Ama benim hamilelikte bebegin mideye yaptigi basincin disinda birde mide ve yemek borusu arasindaki kapakcigin iyi kapanmamasiydi.Bu yüzden ne yersem yiyeyim ve neredeyse günün 24 saati boyunca canimdan bezdirdi beni yanmalar.Badem yada findik icini iyice cignedikten sonra yutmayi yada soguk süt icmeyi deneyebilirsin.Birde hamilelerinde kullanabilecegi bazi ilaclar var ama onlari fazla uzun süre kullanmamak öneriliyor yada uzun süre kullaninca etkisini kaybediyorlar zaten.Birde yediklerine ve ictiklerine dikkat etmeni tavsiye ederim.
 
Ben 31+4haftalık oldum bebişiminde saçları uzamış amaa MAŞALLAH miğde yanmalarım başlamadı inşallahda başlamaz... Alllahım yardımcın olsun .. Hamilelikte hersey yasanıyor umarım en kısa zamanda atlatırsın...
 
canım geçmş olsun. ben de 25 haftalık hamileyim. yaklaşık 2 haftadır mide yanması var. yoğurt iyi geliyor bana. bir de oğlumda rennie diye şurup kullanmıştım o iyi gelmişti. umarım senin de işine yarar. bir de tabi yediklerin acı-baharatlı falan olmasın.
 
ya ben öldüm ya o mide yanmasından bebeğim şimdi 28 haftalık, ben 2 aylık olduğundan beri bu şikayeti yaşıyorum hemde ne yaşama, heralde 20 şişe gaviscon şurup içtim. 3 kutu rebnie tablet çiğnedim. yapacak bişi yok. gaviscon FONDİP..... ama baharatlı, acı, ekşi yiyince dah çok oluyor.
 
Ben 5 ayima girdim bu hafta, dinmisti mide yanmalarim bir haftadir tekrar basladi, ozellikle salata falan yiyince limonlu limonlu sabaha kadar olduruyo beni:( limonlu eksili seylerede bayilirim herzaman, artik doktora gidince bi ilac isticem bunla ilgili ...
 
Geri
Üst