Gebelikte Olan Kahverengi Akıntı Ne Demektir ?

Doktor düşük ihtimalini göz ününe alsaydı kan testi yaptırarak değerlerine bakıp ona göre konuşurdu bence hemen kötü düşünme bazı gebeliklerde kese geç haftalarda görünebiliyor doktorunun da dediği gibi bir hafta daha bekle daha iyi sonuç belli olacaktır.
 
Selamlar kızlar ben hamileyim yaklaşık bir aydır şu sıralar kahverengi akıntım var korkuyorum üç gün oldu başlayalı daha doktora gitmedim malum bugünde pazar günü yarın doktora gidip göstereyim mi kendimi bu düşük tehlikesi anlamına geliyor diye okumuştum bir kaç yerde beni aydınlatır mısınız ne yapayım ? Gideyim mi doktora ? Yoksa dinlenince geçer mi bu arada bu benim ilk gebeliğim kızlar.
 
Merhabalar CAlle,

Bu tür bir durum için hamilelik başlamış diyebiliriz. Tabiki dış gebelik ve diğer faktörlerin de lütfen bu test sonucunda hormonal değerlerini yükselteleceğini unutma, Şimdi şunu yapabilirsiniz. Öncelikle iki gün daha bekleyin tabiki bekleyebilirseniz. Bu beklemeniz sonucunda ikinci günün sabahında tekrar hastaneye giderek BETA HCG testini lütfen yenileyin ve değerlerinizi bize bildirin. Ben, muhtemelen hamilelik başladığını düşünüyorum. Eğer yaptıracağınız testin sonucunda, önceki değerin iki katı ve daha fazlası olmuş ise hamileliğinizden emin olabilirsiniz. Hayırlı olsun :)
 
Selamlar kızlar ben hamileyim yaklaşık bir aydır şu sıralar kahverengi akıntım var korkuyorum üç gün oldu başlayalı daha doktora gitmedim malum bugünde pazar günü yarın doktora gidip göstereyim mi kendimi bu düşük tehlikesi anlamına geliyor diye okumuştum bir kaç yerde beni aydınlatır mısınız ne yapayım ? Gideyim mi doktora ? Yoksa dinlenince geçer mi bu arada bu benim ilk gebeliğim kızlar.

Merhaba,

Gebelikte görülen lekelenme ve kanamalar dikkate alınmalı. Haftasonu araya girse bile mutlaka böyle durumlar da acilden giriş yapın. Bu lekelenmeler, yerleşme kanaması olabileceği gibi, düşüğe yönelikte olabiliyor. Lekelenmelerin çoğu tehlike arz etmese de , tedbirli olmakta fayda vardır..
 
Iyi aksamlar. Bugun dr kontrolumuz vardi bebisimle.35+1 haftaligiz. Onceden iki duaugum var bu yuzden clexane 0.4 kullaniyordum. Dr bugun igneyi birakabilirsin dedi ama icimde suphe kaldi. Biraksammi birakmasammi diye daha once dgm sonrasina kadar kullanicaktim hatta dgm snr bile.doguma 1 ay var. Dr sknt yaratmaz diyor ama ne yapmaliyim.

Baska hastane almiyor gebelik buyuk diye ozele gitme sansimda yok bana bunu bir aciklarmisiniz rics etsem biraksammi yoksa devam etsemmi kafam cok karisik yardiminiza ihtiyacaim var homozigot du genetik testinde ciman teksey
 
Merhaba,

Size tavsiyem sadece hekiminizin önerisi doğrultusun da hareket etmeniz.İlacı bırakın demiş sizde bırakın + Neyi aldırıyorsunuz bebeğimi 35 haftalık olmuş ? Sorunuzu size daha iyi bilgi verebilmek için lütfen anlaşılır yazın.
 
Hayir kontrol icin baska hastane gebelik yasi buyuk oldugu icin bakmiyorlar muaneye almiyorlar onu demek istedim. Her gittigimde farkli bir dr oluyor devlet hastanesine gidiyorum. Bir dr dgm sonrasina kadar igne kullanilacak derken bugunde hayir birakmalisin dedi. Bana bu igneyi alirken kesinlikle dogumdan 15 gun sonrasina kadar kullanmam gerektigini yoksa ufacik bir pihti bile kotu sonuc dogurur dedi. Sorum sa ignemi biraksam sknt olurmu cunku daha 1 ay 4 gun var doguma
 
Ne demek almıyorlar ? Siz kritik bir süreçtesiniz.Mutlaka özel bir kiliniğe gidiyorsunuz , benim gebelik yaşım büyük diye muayeneye almıyorlar ,tedirginim diye belirtiyorsunuz .Bizim burdan olasılıklı yorum yapmamız sizin probleminizi çözmez. İnternette bilgi kirliliği çok ayşenin, fatmanın yorumunu bu kritik süreçte kendi üzeriniz de uyarlamayın.Herkese uygulanan tedavi aynı olsada ,dozaj farklıdır.Yukarı da belirttiğim gibi mutlaka özel bir kliniğe gidin.Ve durumunuzla ilgili gelişmeleri bizlerle paylaşın.Sağlıklı gebelik geçirmeniz dileği ile.
 
Iyi calismalar ben 7+1 günlük hamleyi 3 gün önce biraz kanamam oldu doktora gittim coraspirin içiyorum o yapabilir demişti şimdi coraspirin kesti ve progest an başladım vajinanın dan daha hızlı olur emilmesi dedi doktorum onun için o şekilde kullanıyorum günde 3 kere şimdi sorum şu kanamam kahverengi akıntıya dönüştü zaman zaman baya çoğalıyor hatta pıhtılaşma gibi oluyo doktor 10 gün sonra kontrole çağırdı söylemem gerekir mi bu durumu ne yapmaliyim 7 ay once dusuk oldu 9 haftalik ken cok korkuyorum şimdiden teşekür ederim
 
Merhaba,

Gebelikte görülen kanama ve lekelnmeler dikkate alınıp izlenmeli.Tabiki bu durumu hekiminize belirtmeniz lazım. Kanamalar ve lekelenmeler gebeliğin risk taşıdığını gösterir.Hekiminizle olan randevunuzu öne çekin . 10 gün beklemeyin gebeliğiniz risk altın da.Sağlıklı gebelik geçirmeniz dileği ile.
 
Geri
Üst