Gebelikte sarımsak tüketmek faydalımıdır , zararlımıdır ?

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte sarımsak tüketmek faydalımıdır , zararlımıdır ?
gebe,gebelik,gebelikte,gebelikte sarımsak,gebelikte sarımsak tüketimi,gebelikte sarımsak faydalımı,gebelikte sarımsak zararlımı,gebelikte sarımsak tüketimi,hamile,hamilelik,hamilelikte sarımsak,

gebelikte sarımsak.Jpeg




Gebe bir kadın , gelişmekte olan bebeği için tükettiği her besinin etkileri hakkında ihtiyatlıdır.Bir çok gıda hamilelikten önce faydalı olabilirken, hamileyken, üzerinizdeki etki biraz ya da tamamen farklı olabilir. Bu makalede gebelikte sarımsak tüketiminin artılarını ve eksilerini ele alacağız. Sarımsağın , bir çok tıbbi faydası olduğu bilinmektedir ve bir çok insan için diyetinin düzenli bir parçasıdır. Sarımsağın sadece besinlere lezzet katmadığını, aynı zamanda şaşırtıcı ilaç özelliklerine sahip olduğunu biliyor muydunuz? Dünyada popüler bir besin olmanın yanı sıra, sarımsak binlerce yıldır çeşitli tıbbi faydalar için kullanılmış ve tüketilmiştir.. Sarımsak, genellikle kan dolaşımı ve yüksek kan basıncı gibi hamilelik sırasında meydana gelen belirli sağlık sorunlarını tedavi etmeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte, hamile olduğunuzda veya emzirirken sarımsak tüketimine başlamadan önce, güvenli dozu ve potansiyel tehlikeleri tartışmak için doktorunuza danışın.




Sarımsak, C vitamini, B6 vitamini, fosfor, manganez, çinko , kalsiyum ve demir gibi temel besin mineralleri gibi vitaminlerden oluşur . Doğal bir bitkisel bileşen olan sarımsak, stres seviyelerini, özellikle hipertansiyon semptomlarını hafifletmek için etkili bir ilaçtır . Sarımsak, prostat, özofageal ve kolon kanseri riskini oldukça ortadan kaldırmak için oldukça faydalıdır . Düzenli sarımsak tüketimi, insan vücudunun sürekli bir sindirim seviyesini muhafaza etmesini sağlar.Sarımsak, dizanteri , kolit , ishal vb. Gibi bağırsak rahatsızlıklarını önlemek ve ortadan kaldırmak için etkilidir.Sarımsak tüketimi, vücudun herhangi bir bakteriyel, viral ve mikrobiyal istilasına karşı bağışıklık kazanmasını sağlar. Ayrıca Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığı gibi nörodejeneratif bozuklukları etkili bir şekilde ortadan kaldırdığına inanılmaktadır .




Sarımsak kullanımının efsanevi avantajları abartı değil , sayısız bilimsel araştırma bu sebzenin yararlılığını kanıtlamıştır. Bu sebze doğal antibiyotik alistatin , vitamin B (alitiaminid, nikotinamid), A vitamini, organik iyot, garlisin ve diğer aktif elementler içerir.Sarımsak, doğal bir antibakteriyel ilaçtır çünkü sarımsak, insan organizmasının yararlı mikroflorasını yok etmez .Sarımsak, kan damarlarının güçlendirilmesi için etkili bir ilaçtır . Kan damarlarındaki gerginliği hassas bir şekilde giderir. Alistatin , hidrojen sülfit üreten eritrositlerle etkileşir . Bu madde kan dolaşımını kolaylaştırır ve normalleştirir . Testosteron düzeyini yükseltir ve kasları yok eden hormon kortizol yüzdesini azaltır.Bu ürün yüksek tansiyonu normalleştirir . Daha zayıf olmak isteyen insanlar için sarımsak iştahı azalttığı için tavsiye edilebilir ve önemli miktarda adrenalin üreterek metabolizma süreçlerini geliştirir .



Uzmanlar sarımsak kullanımına karşı bazı argümanları vurgulamaktadır . Sarımsak, doğal sülfitler içerdiğinden baş ağrılarına neden olabilir. Keskin sarımsak , karaciğer ve böbrek mukozası için tahriş edici olabilir . Sarımsak tüketimi hemoroid, epilepsi, basınç düşüşü ve gastrointestinal sistem hastaları için tehlikeli olabilir . Sarımsak, küçük miktarlarda alındığı sürece hamilelik sırasında güvenli kabul edilir. İkinci ve üçüncü trimesterlerde sarımsak aşırı miktarda alındığında iki ana yan etkiye yol açabilir - daha düşük kan basıncı ve kan incelmesi. Bu nedenle, gebelik diyetinize dahil etmeden önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilir . Doktorunuz, alınacak sarımsak miktarını önerir. Sarımsak, hamilelik sırasında son derece önemli olan birçok faydaya sahiptir. Hamilelik sırasında sarımsak yeme bazı sağlık yararları şunlardır ; preeklampsi veya yüksek tansiyon, on gebe kadından yaklaşık birini etkileyen potansiyel olarak zararlı bir durumdur. Sarımsak bu durumun riskini azaltır ve idrardaki yüksek tansiyon ve protein seviyesini azaltır..



Sarımsakdaki sihirli içerik, allisin, kolesterol seviyenizi düşürmeye yardımcı olur ve onları kontrol altında tutar. Aynı bileşik aynı zamanda kalp krizi veya felç riskini önler. Sarımsağı düzenli olarak almak, sizi belirli kanser türlerine, özellikle de kolon kanserine karşı koruyabilir.Sarımsak, sisteminizdeki zararlı bakterilerin büyümesini sınırlayabilir ve bağışıklık seviyelerini sağlıklı tutabilir. Soğuk algınlığı ve grip de dahil olmak üzere enfeksiyonlara karşı savaşmaya yardımcı olur.Hamile kadınlar için sarımsak, kan dolaşımını artırmaya, kan basıncını düşürmeye ve kolesterol düzeylerini düşürmeye yardımcı olabilir.Sarımsak hamilelik sırasında potansiyel olarak yorgunluğu azaltabilir, ayrıca zararlı bakterileri, mantarları ve virüsleri yok edebilir.Kronik kandidiyaz da dahil olmak üzere vajinal enfeksiyonların tedavisinde yardımcı olabilir. Herhangi bir doğal ilaç ya da takviyede olduğu gibi, hamilelik sırasında veya emzirirken tıbbi amaçlar için sarımsak kullanmadan önce doktorunuzla konuşun.




Sarımsak orta kulak enfeksiyonlarını, sporcunun ayağını, diyabet ve yüksek tansiyonu tedavi edebilir.Yaygın olarak tüketilen doğal bir gıda ve baharat olarak, sarımsak hamilelik sırasında bile çok güvenli kabul edilir. Fakat sarımsağın potansiyel kan inceltici etkileri ameliyat veya doğum ve doğum sırasında kontrolsüz kanamaya neden olabilir. Sarımsak ağız sağlığı için çok faydalıdır. Sarımsak bazlı bir gargara, taze, nane kokusu gibi görünmeyebilir, ancak özünün çok az bir miktarı boşluğa neden olan bakterileri önlemek için yeterlidir. Çeşitli çalışmalar günlük sarımsak tüketimi ile mide ve kolorektal kanserlerin önlenmesi arasındaki ilişkiyi göstermiştir . Vücudun kansere karşı bağışıklığını güçlendirdiği söylenir. Sarımsak cilt sağlığı içinde çok iyidir. Sarımsağın canlandırıcı özellikleri, cildi serbest radikallerin etkisinden korur ve kolajen tükenmesini yavaşlatır.



Sarımsak kan damarının güçlendirilmesinde önemli bir rol oynar. Sarımsak da doğal bir kan tineridir. Bu nedenle, yüksek tansiyonun normalleştirilmesinde yardımcı olur.Hamile kadınlar için faydalı veya zararlı olduklarını kanıtlamayan yiyecekler oldukça fazladır ve sarımsak da bu kategoriye girer.Görüşler zıt yönlerde ayrışıyor. Bazıları hamilelik sırasında sarımsakların tıbbi değeri göz önüne alındığında güvenli ve sağlıklı olduğunu ve bazıları da iç organlara toksik ve tahriş edici olabileceğini savunuyor. Sarımsak, gebe kadın sağlığı üzerindeki avantajları göz önüne alındığında, küçük miktarlarda tüketildiğinde kesinlikle güvenlidir. Sonraki trimesterlere kıyasla ilk trimesterde diyetinize sarımsak eklemek kesinlikle zararsız ve sağlıklıdır. Fazla tüketilen sarımsak, kanın incelmesine ve kan basıncının düşmesine yol açabileceğinden, ikinci ve üçüncü trimesterde daha dikkatli olunması önerilir.Sarımsakta bulunan allisin, kronik kandidiyaz ve maya hipersensitivite sendromu gibi çeşitli vajinal mantar enfeksiyonlarını tedavi eden anti-fungal özelliklere sahiptir.



Sarımsağın antimikrobiyal özellikleri, cilt ve ağız için topikal çözümler olarak faydalıdır . Sarımsak, kükürt bazlı bir bileşik olan yüksek miktarda allisin içerir. Saç dökülmesinin önlenmesine yardımcı olur ve ayrıca yeni saçların büyümesini destekler . Sarımsak ılımlı yendiğinde yararlıdır. Aşırı sarımsakların birkaç yan etkiye yol açabileceğini unutmayın. Sarımsak kan inceltme özelliklerine sahiptir. Bu, normalden daha fazla kanama yapabileceğiniz anlamına gelir; bu, özellikle cerrahi prosedürler veya sezaryen sırasında önemli bir sorun olabilir. Sarımsak takviyeleri anti-pıhtılaşma ilaçları ile etkileşime girebilir. İnsülin ile etkileşir ve kan şekeri seviyelerini düşürür. Sarımsak çok fazla tüketildiğinde sindirim sisteminizi bozabilir ve mide sorunlarına yol açabilir. Bu durumda, bir doktora görünmelisiniz.



Gebelikte yüksek tansiyon olarak da bilinen preeklampsi, hem anne hem de bebek için birçok problemin sebebidir.Sarımsak, yüksek tansiyon riskini düşürdüğü gibi idrardaki protein seviyesini de korur.Bazı çalışmalar sarımsağın, özellikle de kolon kanserinin kanser oluşumunu önleyebileceğini göstermiştir. Sarımsak, vücudunuzdaki zararlı bakterileri emerek bağışıklıklarınızı artırma yeteneğine sahiptir. Bu, enfeksiyonlarla, grip veya soğuk algınlığı ile mücadele edip bebeğinizi sağlıklı ve bu tür enfeksiyonlardan uzak tutabileceğiniz anlamına gelir. Gebelikte yorgunluk baş dönmesi bulantı sıklıkla görülür. Hamilelik sırasında sarımsak yemek yorgunluğu azaltmaya yardımcı olur ve baş dönmesi ve kusmayı kontrol altında tutar.Hamilelik sırasında sarımsak yemek, yüksek tansiyon riskini azaltır ve idrarda protein seviyesini korur. Antienflamatuvar ve antiseptik özelliklere sarımsak grip mevsiminde hamile kadınlara tavsiye edilebilir. Sarımsak, vücudun iyot emme kabiliyetini azaltabilir ve hipotiroidizme yol açabilir.Sarımsak, vücuttaki insülin salınımını artırabilir ve kan şekeri seviyesinin düşmesine neden olabilir. Sarımsak bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Sarımsak tüketmeden önce yineleyerek tekrar doktora danışmanızı öneriyoruz..
 
Geri
Üst