Gebelikte turp tüketmek faydalımıdır ?

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte turp tüketmek faydalımıdır ?

Hamilelikte turp yemek melek kadınlar kulübü forum'da

Turp, salataların olmazsa olmazı bir kök bitkisidir.Turp karaciğer ve mide için çok iyidir ve aynı zamanda güçlü bir detoks sağlayıcıdır. Ayrıca kandaki yeni oksijen miktarını artırır. Sarılık olanlar için çok iyidir kırmızı kan hücrelerinin yok edilmesini azaltır. Siyah turplar sarılık tedavisinde daha çok tercih edilir ve turp yeşillikleri de tedavide çok değerlidir. . Turp yüksek oranda lif içerir buda sistemimizin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar.Turp önemli miktarlarda C vitamini ve diğer birkaç vitamin ve mineral bakımından zengindir. Dahası, bilirubini karaciğerden temizler, sarılıktan korur ve böbrek ve üriner sistemlerin saflaştırılması, kan basıncını düzenleyen, bağışıklığı artırma ve vücudunuzdaki serbest radikalleri temizleme gibi diğer sağlıklı görevleri yerine getirirler.




gebelikte turp.png






Turp kalbimizin düzgün çalışmasını sağlayan antosiyaninler için iyi bir kaynaktır ve kardiyovasküler hastalıklar riskini azaltır. Ayrıca , C vitamini , folik asit ve flavonoidler de yüksektir . Ediyor : Turp ayrıca vücudunuza kan basıncınızı düşürmeye yardımcı olan potasyum içerir.Turpun C vitamini bakımından zengin olması sizi soğuk algınlığı ve öksürükten koruyabilir ve temel bağışıklık sisteminizi geliştirebilir . Ama düzenli olarak tüketmelisiniz. Ayrıca zararlı serbest radikallerin, inflamasyonun ve erken yaşlanmanın gelişimini kontrol eder. Bu kök sebzeler sadece sindirim sisteminiz için değil, aynı zamanda asitliği, obeziteyi , mide problemlerini ve mide bulantısını düzeltmeye yardımcı olur .




Bu sebzeden elde edilebilecek diğer faydalar şunlardır:



Kanı zehirler ve arındırır

Sindirim sistemini rahatlatır

Böbrek, karaciğer ve mide için iyidir

Soğuk algınlığı ve genel alerjileri tedavi eder.

Kan dolaşımını artırır ve bağışıklığı artırır.

Metabolizmayı düzenler





Hamileyken, bebeğinizin büyümesini ve gelişmesini tetikleyen yiyecekleri dahil etmede daha dikkatli olursunuz. Turptan faydalanmasına rağmen en büyük risk, geldiği yer. Yer altında, özellikle de kirlenmiş toprakta yetişen gıdalar, taksonoplazmoz içerebilir. Bu kedi dışkılarından geçen parazit bir enfeksiyondur. Normal şartlarda, bu insanlar için zararlı değildir. Ancak hamilelik sırasında bağışıklık sistemimiz düşüktür ve bu nedenle bizi belirli enfeksiyonlardan korumaz.. Turp düzgün bir şekilde yıkanıp tüketilmezse, enfeksiyon bebeğe anneden geçebilir. Bağışıklık sisteminiz sizi korumadığından, Salmonella ve E.Coli enfeksiyonlarına eğilimli olabilirsiniz. Bu, bebeğinizde de zararlı etkilere neden olabilecek ateş ve dehidratasyon semptomlarına neden olabilir. Aşırı ama nadir vakalarda bu durum , doğum öncesi doğum, fetüsün düşmesiölmesine yol açabilir .



Turpta bulunan vitaminler ve mineraller



potasyum

folat

b 2 vitamini

niasin

B-6 vitamini

K vitamini

kalsiyum

magnezyum

çinko

fosfor

bakır

manganez

sodyum

Turplardaki lif, vitamin ve mineraller, onlara kardiyovasküler sağlık için akıllı bir seçim yapar. Kolesterolü düşürdüğü, şeker hastalığını yönetdiği ve kan basıncını ve kan şekerini düzenlediği gösterilmiştir.if içeriği, toksinleri daha etkili bir şekilde temizlemek ve kabızlığı önlemeye yardımcı olmak için bağırsak hareketlerini düzenler.



Hamilelik, her kadının hayatında dikkatli kararlar gerektiren bir aşamadır. Vücudunuzda bebeğinize yiyecek tedarik etmesi gerektiği için vücudunuzda olduğundan daha fazla kalori gerektirir. Hamile kaldıktan sonra, ne yediğinize dikkat edin. Kırmızı turp, E, A, C, B6 ve K Vitaminleri ile yüklüdür.Ayrıca antioksidanlar , lif, çinko, potasyum, fosfor, magnezyum, bakır, kalsiyum , demir ve manganez bakımından yüksektir.Cilt sağlığını korumak istiyorsanız hergün turp tüketin. Ayrıca turp suyunu kullanarak akne ve sivilce gibi problemlerden kurtulabilirsiniz. İçeriğindeki çinko cilt sağlığınızı korur.


Vücut hamilelik sırasında hastalıklara çok eğilimlidir. Kanser bunlardan biri olabilir. Şaşırtıcı bir şekilde turp, bazı güçlü anti-karsinojenler izotiyosiyanat ve sülforafan içerir. Böylece sizi herhangi bir kanserden koruyacaktır. Turpun çeşitli özellikleri arasında diüretik özelliktir. Böylece, idrar akışını artırır. Ayrıca, herhangi bir enflamatuar probleminiz varsa, turp bunu iyileştirmenize yardımcı olabilir. Bu var antienflamatuar özellikleri idrar yollarında enfeksiyonları tedavi etmek için yardımcı olur.Vitamin C, Vitamin B ve Çinko, turpta bolca bulunur. Bu besinler,ciltte harikalar yaratır.Diyetinizdeki turp da dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararları nedeniyle oldukça faydalıdır.


Bir diüretik, temizleyici ve antiseptik olarak, turp sayısız böbrek bozukluğunun tedavisinde yardımcı olur. Antiseptik özellikleri böbrekleri herhangi bir hastalıktan da korur. Turp çoğunlukla sudan oluşur ve sağlığınız için çok yararlıdır. Vücudunuzu nemli tutar ve su kaybına karşı korur.Turp, karaciğer ve safra kesesi fonksiyonları için özellikle yararlıdır. Sonuç olarak, turp dünyanın her yerinde en sevilen sebzedir. Bunlar önemli miktarlarda C vitamini ve çok sayıda başka vitamin ve mineral içerirler. Yemeklerin yanında dilimlenmiş olarak yada salatalarda tüketebilirsiniz.



Turp, besin değerlerinden dolayı hamilelik sırasında olmazsa olmazlardandır. Bununla birlikte, birkaç sağlık tehlikesi de oluşturabilir. Hamilelik sırasında turp yemenin güvenli olup olmadığını öğrenmek için okuyumaya devam ediniz. Turp, zengin bir kalsiyum kaynağıdır. Kalsiyum, bebeğin kemik ve kaslarının gelişimine yardımcı olduğu için hamilelik sırasında sahip olmanız gereken önemli bir besindir. Turp, hamile kadınlar için hayati bir besin olan folik asit depolarıdır. Vücuda yeterli folik asit seviyeleri bebeğinizi herhangi bir doğum kusuruna karşı korur. Buna ek olarak, turp, aynı zamanda, bir anne için son derece faydalı olabilecek potasyum, demir ve C vitamini içerir.



Kirlenmiş toprakta yetiştirilen gıdaların toksoplazmoz içermesi muhtemeldir. Mikroplar çiğ sebzelerden vücuda geçebilir ve çeşitli enfeksiyonlara neden olabilir.Yıkanmamış çiğ sebzelerin tüketimi daha yüksek salmonella ve E.coli enfeksiyonlarına yol açabilir. Ateş ve dehidratasyon bu enfeksiyonlarla ilişkili klasik semptomlar bebeğinizin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.Nadir durumlarda, ciddi bir enfeksiyon düşükle, fetal ölümle ve preterm doğumla sonuçlanabilir. Turp ve diğer çiğ sebzeleri yerken birkaç güvenlik önlemi almanız yeterlidir, böylece enfeksiyon tehlikesini sınırda tutabilirsiniz.Sebzeleri düzgün yıkadığınızdan ve görünür kirleri temizlediğinizden emin olun. Çiğ sebzeleri kesinlikle yıkamayıncaya kadar iyice tüketmeyin.



Turp, karnınızda büyüyen bebek için yararlı mineraller ve vitaminler içerir. Turp ayrıca kalsiyum içerir. Kalsiyum bebeğinizin diş, kemik ve kas yapısında yardımcı olur. Ayrıca, turp ayrıca bebeğin doğum kusurları olmadan doğmasını sağlamada yardımcı olan folik asit içerir.Turp ayrıca sizin ve bebeğiniz için gerekli potasyum, C vitamini ve demir içerir.Bazı durumlarda, mikroorganizmalarla kontamine olmuş çiğ turplar veya filizler yemek, bir veya iki mide rahatsızlığının ötesinde bir sonuç doğurmaz. Toksoplazmoz gibi diğer durumlarda enfeksiyon bebeğinize geçerek uzun süreli sağlık sorunlarına yol açabilir. Doktorunuz hamilelik sırasında sizi toksoplazmoz için test edebilir ve uzun süreli problemleri önlemek için size tedavi verebilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst