Gebelikte Ve Gebelikten Sonra Göbek Fıtığı Belirtileri - Bilmeniz Gerekenler

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte Ve Gebelikten Sonra Göbek Fıtığı Belirtileri - Bilmeniz Gerekenler
Gebelikte yada doğum sonrası fıtık gelişimi yaygın bir problemdir. Fıtıkların geliştiği bazı yaygın yerler alt karın ve kasık bölgesidir. Doğum sırasında kasların aşırı gerilmesi nedeniyle, karın kası incelme ve zayıflama eğilimindedir. Bu nedenle hamilelikten sonra göbek fıtığını geliştirme riskiniz yüksektir. Karnınızdaki ve karın içindeki pelvisinizdeki aşırı karın içi baskı organı dışa doğru iter. Baskı o kadar şiddetlidir ki organ veya dokunun bir kısmı karın duvarınızdan dışarı taşar ve göbek deliğinizin yakınında bir şişlik görülür. Karnınızın içindeki baskıyı yüksek tutabilecek bazı faktörler vardır çoğul gebelikler , uzun süren öksürük , ağır kaldırma vs gibi. Makalemizin devamında bu detalara ve ayrıca göbek fıtığı normal doğuma engelmi , göbek fıtığının tedavisi var mı gibi sorularada değineceğiz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.



gebek fıtığı hamile kalmaya engelmi.jpg








Sezeryan sonrası göbek fıtığı ; Sezaryen doğum, bir kadının karnında ve uterusta bebeğe erişmek için bir kesi yapılmasını içerir. Fıtık, sezaryen doğumunun olası ancak nadir komplikasyonlarından biridir. İnsizyon fıtıkları genellikle fiziksel özelliklerinin ötesinde semptomlara neden olmazken, tedavi edilmeden kaybolmazlar. Cerrahi girişim, sezaryen doğumundan sonra insizyon fıtığı için tek tedavi yöntemidir. Sezeryan sonrası göbek fıtığı belirtileri ; Karın şişkinliği , ağrı , mide bulantısı , kabızlık ve rahatsızlıktır. Sezaryen doğumundan sonra en sık görülen fıtık semptomu, cerrahi skar alanınızdan çıkan bir doku kabarmasıdır. Veya skarınızın içinde veya çevresinde sadece bir cilt kabarıklığı yaşayabilirsiniz. Kabızlık başka bir belirtidir, bağırsak hareketini zorlaştırabilir.




göbek fıtığı normal doğuma engelmi.jpg





Doktorlar sezeryandan sonra fıtığı nasıl teşhis eder?




Doktorlar genellikle fıtıkları, görünümlerine bakarak ve fizik muayene yaparak teşhis edebilirler. Ancak fıtığa benzer semptomları olan sezaryen sonrası oluşabilecek bazı durumlar vardır.

Bu koşulların örnekleri arasında şunlar bulunur:

apse
hematom
karın duvarı endometriozisi
rahim rüptürü
yara enfeksiyonu



sezeryan sonrası göbek fıtığı belirtileri.jpg





Göbek fıtığı normal doğuma engel mi ? göbek fıtıklarının genelde normal doğuma hiçbir etkisi yoktur. Ancak fıtık çok büyükse doğum tercihinizi etkileyebilir. Büyük fıtıklara sahip olanlara sezeryan önerilebilir. Göbek fıtığı hamile kalmayı engeller mi ? Fıtığın büyüklüğü ve hastaya verdiği rahatsızlık önemli bir faktördür. Küçük bir fıtık hamile kalmayı engellemez ancak göbek fıtığı büyükse ve gebelik planı varsa hekime danışılması doğru bir adım olacaktır. Doğumdan sonra göbek fıtığı olanlar büyük endişe duymakta ,göbek fıtığı kişinin yaşamını bu durum olumsuz etkileyebilir. Bir göbek fıtığı birden fazla organa zarar verebilir.




Hamilelikte göbek fıtığı ağrısına ne iyi gelir ? Günlük rejiminize dahil edebileceğiniz ve çıkıntıyı doğal olarak azaltabileceğiniz bazı basit egzersiz teknikleri vardır. Ancak durumu hekime danışmak faydanıza olacaktır. Göbek fıtığının kendiliğinden tedavi edilmesi mümkün değildir. Gebelikte göbek fıtığı normal doğuma engel mi ? Daha önce yanıtladığımız bu soruya cevap verelim. Göbek fıtığınız küçükse normal doğuma engel olmaz ancak büyük fıtıklar sezeryan doğuma neden olabilir. Bu soruyu hekiminize sormak faydanıza olur. Gebelikten sonra göbek fıtığı tedavisi ; Cerrahi prosedür, fıtığı etkili bir şekilde düzeltir. Ameliyat, zayıflamış kas duvarını onarır ve organın dışarıya çıkmasını engeller. Bununla birlikte, vakaların çoğunda, doktor, yoga ve gerilmeler gibi doğumdan sonra fiziksel egzersiz yapmayı önerir, bu da çıkıntıyı doğal olarak azaltır.




Göbek fıtıkları kadınlarda erkeklerden daha sık görülür. Gebelik, artan karın içi basıncı nedeniyle olabilir veya önceden var olanı belirgin hale getirebilir. Göbek Fıtıkları hamilelik sırasında en sık görülen fıtık tipidir . Çoğu fıtık doğuştandır. Fıtığı olan kadınların çoğu normal ve sağlıklı bir vajinal doğum yapabilir. Hamilelik veya doğum sırasındaki fıtık bebeğime zarar verebilir mi? Hamilelik ya da doğum sırasındaki fıtık, bebeğinize doğrudan zarar vermez. Hamilelikte göbek fıtığı nasıl anlaşılır ? Fıtık bölgesinde istirahat ile çözülmeyen ağrının artması , Mide bulantısı ve kusma acı veren fıtık ağrısı gibi septomlar hamilelikte göbek fıtığı belirtileri arasındadır. Bu belirtilere sahipseniz en kısa zamanda doktora görünmenizde fayda vardır.




Bir fıtık, karın kaslarındaki bir zayıflıktan meydana gelir. Fıtığın meydana geldiği derinin altında yumuşak bir çıkıntı görülür.Karın kaslarındaki zayıflık nedeniyle bebek doğduktan sonraki ilk birkaç ayda fıtık gelişebilir. Kasık ve göbek fıtıkları biraz farklı nedenlerle ortaya çıkar.Doktor fizik muayenede fıtık varlığını onaylayabilir.Hamilelik sırasında fıtık geliştirmek, ağrılı olmadıkça her zaman acil bir sorun değildir. Bununla birlikte, tedavi edilmezse bırakılması daha ciddi hale gelebilir ve hatta hayati tehlike oluşturan komplikasyonlara yol açabilir.Her kadın hamilelik sırasında fıtık belirtileri veya semptomları yaşamaz. Diğerleri için, işaretler hem görülebilir hem de hissedilebilir.




Ayrıca aktif olduğunuzda, eğilip, hapşırdığınızda, öksürdüğünüzde veya yoğun bir şekilde gülerken tipik olarak daha belirgin hale gelen donuk bir ağrı hissi yaşayabilirsiniz. Bazı kadınlar hamilelik ilerledikçe ve büyüdükçe dolaşma konusunda daha fazla zorluk çeker.Fıtığı düzeltmenin tek etkili yolu cerrahidir. Bununla birlikte, bu ameliyatın hamilelik sırasında size veya bebeğinize risk getirmediği sürece, OLMAMASI önerilir. Hamilelik sırasında fıtık onarımı riskli bir ameliyat olabilir. İlk trimesterde (1-3 ay), seçmeli bir operasyonla düşük yapma olasılığı artar ve üçüncü trimesterde (7-9 ay), erken doğum olasılığı artar. Hamilelik sırasında fıtıklar normalde bebeği veya gelişimini etkilemez.



Hamileyken fıtığınız varsa, biraz ağrı veya rahatsızlık hissedebilirsiniz veya hiç bir semptomunuz olmayabilir. Bir fıtık olsa bile, Sezaryen genellikle gerekli değildir. Neredeyse tüm kadınlar güvenli bir şekilde normal doğum yapabilir.Fıtıklar çoğu durumda hamileliğiniz sırasında tehlikeli değildir, ancak doğum yaptıktan sonra, özellikle başka bir bebek sahibi olmak istiyorsanız,tedavi olmanız gerekir. Bununla birlikte, hamilelik sırasında fıtık geliştirirseniz, doğumda zorluklar gibi birkaç komplikasyon yaşayabilirsiniz. Doktorunuzla, sizin için en iyi tedavi planı hakkında bilgilendirecektir. Makalede yer alan septomlara sahipseniz en kısa zamanda hekime görününüz.
 
Geri
Üst