Geç Döllenme (Geç Yumurtlama) İle Hamile Kalanlar

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Geç Döllenme (Geç Yumurtlama) İle Hamile Kalanlar
Geç Döllenme (Geç Yumurtlama) İle Hamile Kalanlar yazımızda geç döllenme nedir? Geç döllenme hamile kalmaya engel mi? Geç döllenme nasıl anlaşılır gibi sorulara anlaşılır şekilde cevaplar vermeye çalışacağım arkadaşlarım. Bir önceki yazımızda da anlattığım gibi hamile kalmak için her zaman yumurtlama zamanını entegre etmeniz gerekecektir. Artık bebek sahibi olmak isteyen çiftler bazı önemli tarihleri de not etmelerinde fayda vardır. Adet gününüz buna bağlı olarak yumurtlama gününüzü de buna göre bilebiliyor olmanız gerekir. Aslında bu düzenli adet görüyorsanız çok kolay. Ama düzensiz adet görenler için sıkıntılı bir durum tabii.

yumurtlama hesaplama.jpg


Düzenli adet gören bir kadın yani bu en az 28 gün en fazla 35 gün olabilir tabii adet döngünüz her 28 günde bir oluyorsa yumurtlama zamanınız da adet başlangıcından sayarak 14. güne gelir yani düzenli adet görenler her adet döngüsünün ortalarında yumurtlama yaşarlar. Yani dediğim gibi her kadının adet döngüsüne bağlı olarak yumurtlama zamanı da değişkenlik gösterir. Ama siz hamile kalmak istiyorsanız ve yumurtlamam ne zaman olacak diye düşünüyorsanız bunun en güzel yolu adetinizin başlangıcından sayarak 13-14-15-16. günlerde ilişkiye girmektir. Sperm hücreleri 72 saat yani 3 gün canlı kalır. İlişkiye yumurtlamadan önceki gün de girmiş olsanız dahi sperm canlı kalabileceğinden yumurtanız çatladığı anda dölleyebilecektir.

Adet düzensizliği yaşayanlar biliyorum ki bu durum çok sıkıcıdır. Adetiniz gününde olmaz sıkıntı stres, yumurtlama ne zaman olur ondan bihaber olursunuz. Aynı şeyleri ben de yaşadığım için düzensiz adet yaşayanları çok iyi anlayabiliyorum. Bu hormonal bir durumdan kaynaklanabilir onun için doktorunuza gidip gerekli muayene ve tetkikleri olmanızda fayda var. Hele ki bebek istiyorsanız bunu belki de yıllardır deneyip durursunuz ama sonuç yine hüsran olur. Aslında düzensiz adet görüp hamile kalan yok mu? Elbette çok var. Yani aslında adetiniz düzensiz olabilir ama yumurtlama oluşuyorsa bu hamileliğinize engel değil. Özellikle eczanelerde bulunan ovulasyon testleri de yumurtlama gününü tespit etmenizde faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Yine ateş ölçme yöntemi ile de yumurtlama gününü tespit etmek kolay olabilir.

ovulasyon.jpg


Evet geç döllenme konumuza gelecek olursak her üreme dönemindeki kadınlarda karşımıza çıkan bu durum için biraz açıklama yapmak istiyorum. Sorun demedim durum dedim. Çünkü geç döllenme bana göre de bir sorun değildir. Bu geç döllenme durumu adet döngüsüne göre değişebilen bir durumdur. Normal olarak adet döngüsü 28 günde bir olarak kabul edilir. Ama bazı kadınlarda bu uzayabilir. Yani 35 güne kadar da çıkabilir. Hal böyle olunca yumurtlama zamanlarında da gecikme olacaktır. Yumurtlama zamanında oluşan bu gecikme normalde 28 günde bir adet olan kadınlarda daha erken döllenme olurken 35 günde bir adet gören kadında bu süre uzayacaktır. Aslında bu durum halk arasında geç döllenme durumunun düşük, kanama gibi durumlara yol açabildiğini savunurken uzmanlarca geç döllenmenin hiç bir sakıncalı durumu söz konusu değildir. Sadece geç döllenme anne adayının hamileliğinin daha uzun süre olarak hesaplanmasına neden olacaktır.

Geç döllenme sonucu hamile kalan anne adayı normalde hamileliğin başlangıcı olarak kabul edilen adetin ilk günü ile ultrasonda görülen tarih arasında da fark oluşur. Dediğim gibi bu geç yumurtlama ve geç döllenme sonucu olur. Bu durumun dediğim gibi sakıncalı bir olasılığı yoktur. Geç döllenme geç yumurtlama sonucu bebeğin cinsiyetinin tahmin edilebilme durumu söz konusu da değildir. Bu dediğim gibi sadece gebeliğin daha uzun süre hesaplanmasına sebep olur. Bunu da ultrasondaki tarihe göre takip etmek daha kolay ve risksiz olacaktır.
 
Geri
Üst