Gece Körlüğü (Tavuk Karası)Hastalığı Nedir?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Gece Körlüğü (Tavuk Karası)Hastalığı Nedir?
gece körlüğü nedir,tavuk karası nedir,gece körlüğü tedavisi,tavuk karası belirtileri,gece körlüğü neden olur,gece körlüğü belirtileri ve tedavisi,gece körlüğü hakkında tüm bilgiler,tavuk karası hakkında tüm bilgiler, kimler tavuk karası olur,
09876.jpg

Halk arasında bilinen adı ile tavuk karası. Gece körlüğü, A vitamini eksikliğinden kaynaklı bir göz hastalığıdır. Balık, süt, yumurta ve süt ürünlerinin az tüketilmesi bu hastalığın ana sebeplerinden bazılarıdır. Gözün retina tabakası için büyük önem arz eden rodopsin maddesi üretimi A vitamini sayesinde üretiliyor ve besleniyor. A vitamini tüketiminin az olmasından kaynaklı üretim gerçekleşmiyor ve gözün bu kısmı solmaya zayıflamaya başlıyor bu da gece körlüğüne ortam hazırlıyor. Gece körlüğünün tedavisi kolay ve mümkündür özellikle ışığın azaldığı anlarda görme sıfıra inebilir. Sürücüler adına bu hastalık çok tehlikeli bir hal almaktadır.
Bu hastalık genetik bir göz hastalığıdır. Göz içerisindeki retinanın bozulması nedeniyle oluşur.
Toplumda ortalama 4500 kişiden birinde görülen Tavuk Karası hastalığı nedeniyle bu gün tüm dünyada bir milyondan fazla kişinin görmesini yitirdiğini bilinmektedir.
Hastalığın ilk evresinde esas görmenin oluştuğu sarı noktanın etrafında bu durum meydana geldiği için hastalık fark edilmeyebilir.Zamanla hastalık ilerledikçe hasta, etrafındaki cisimleri görmemeye başlar.Bu evrede hastalığın tanısı koyulmaya başlanır.Bu durumlarda hastalarda trafik kazalarına maruz kalma, yolda yürürken birilerine çarpma veya bardak kırma gibi durumlar görülebilir.
Tavuk karası hastalığının ilerleyen dönemlerinde ise kişi gece görmemeye başlar. Bir sonraki aşamada ise görme alanı daralmaya başlar. Hasta sadece ön tarafını görür, ancak etrafta simsiyah bir görüntü oluşur.
Kişi sanki bir tünelin içindeymiş gibi sadece ön taraftan gelen ışıklar görünür.
Hastalığın son aşaması ise körlüğe kadar gitmektedir.
 
Geri
Üst