Genç kalmanın sırları

TaMaRa

Yeni Üye
Üye
Genç kalmanın sırları
2.jpg

ÇORBALARI YAĞSIZ YAPIN. ÇORBA YAĞLI VEYA ET SUYU İLE YAPILMIŞSA BUZDOLABINDA SOĞUTUN. DONAN YAĞI ÜSTE ÇIKAR, BUNU KAŞIKLA ALIP ATIN. ETLERİN YAĞINI, TAVUĞUN DERİSİNİ PİŞİRMEDEN ÖNCE ÇIKARTIN. KIRMIZI ET YERİNE BALIK VE TAVUK GİBİ ETLERİ TERCİH EDİN. HAFTADA EN AZ BİRKAÇ KEZ BALIK YİYİN.
1.jpg

KATI YAĞLARLA YAPTIĞINIZ YEMEKLERDE ZEYTİNYAĞI, KANOLA YAĞI, AYÇİÇEK YAĞI VE MISIRÖZÜ YAĞINI DENEYİN. TAM YAĞLI SÜT YERİNE ÖNCE YARIM YAĞLI, BİRKAÇ GÜN SONRA YAĞSIZ SÜT İÇMEYİ DENEYİN, GÖRECEKSİNİZ ALIŞACAKSINIZ.
3.jpg

YENİ YİYECEKLER YARATIN. DOMATES, DOMATES SUYU, HARDAL, BİBER GİBİ KARIŞIMLARDAN YAĞSIZ VE ŞEKERSİZ SOSLAR YAPMAYA ALIŞIN. DİYET SÜTLE SEBZE PÜRESİ KARIŞTIRIP SOSLAR YAPIN. ŞEKER KULLANIMINI ÖNCE YARIYA, SONRALARI DÖRTTE BİRE İNDİRİN. BAZI TATLILARIN ŞEKERİNİ AZALTIN, TADINI VANİLYA VEYA TARÇINLA VERİN.
4.jpg

BİR BÜTÜN YUMURTA YERİNE İKİ YUMURTANIN SARISI ÇIKARTILMIŞ AKLARINI DENEYİN. ÜÇ YUMURTALI OMLETİ BİR TAM YUMURTA VE DÖRT YUMURTA AKI İLE YAPIN. ALIŞTIĞINIZ YİYECEKLERİN YERİNE BAŞKA YİYECEKLERİ KOYMAYI DENEYİN. BEYAZ PİLAV YERİNE ESMER PİLAV VEYA BULGUR PİLAVI YAPIN. ESMER PİRİNÇ VE BULGUR LİFTEN ZENGİNDİR.

5.jpg

LOKANTALARDA YEMEĞİNİZİ BEKLERKEN ÖNÜMÜZE KONAN SICACIK EKMEKLERİN İŞTAH KABARTICI KOKULARINA KARŞI KOYUN VE YEMEYİN. GÜNÜN STRESİ NEDENİYLE ''AKŞAM YEME SENDROMU'' NA GİRMEYİN. EVDE DEVAMLI ATIŞTIRMAK YERİNE OYALANACAK İŞLER BULUN.

6.jpg

OTURURKEN VEYA UZANIRKEN BİR ŞEY YEMEMEYE ALIŞIN. MASAYA OTURMADAN YEMEK YEMEMEYİ BENİMSEYİN. YERKEN TELEVİZYON SEYRETMEYİN, GAZETE, KİTAP OKUMAYIN. LOKMALARINIZI İYİ ÇİĞNEYEREK YAVAŞ YEMEYE ALIŞIN. LOKMA ARASINDA 30 SANİYE KADAR ZAMAN GEÇİRMEYE ÇALIŞIN. YEMEKTE RAHATLATICI BİR MÜZİK DİNLEYİN.

7.jpg

TABAKTAKİ YEMEĞİNİZİN RENKLERİNİ GÖRÜN, KOKUSUNU DUYUN, HER LOKMANIN TADINI ALIN. YEDİKLERİNİZİN İÇİNDE GÖRÜNMEYEN GİZLİ YAĞLAR OLDUĞUNU UNUTMAYIN. BİR HAMBURGERİN, KEKİN İÇİNDE BOL MİKTARDA YAĞ VARDIR.

8.jpg

LOKANTADA YEMEĞE BAŞLAMADAN ÖNCE MÖNÜYÜ İNCELEYİP PLAN YAPIN. SİZE UYAN YEMEKLER BULAMADIYSANIZ, İSTEDİĞİNİZ KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLERLE YEMEĞİNİZİ SİPARİŞ EDİN. GÜNDE 30 - 35 GRAM KADAR LİF YİYİN. NE KADAR FAZLA SEBZE, MEYVE VE İŞLENMEMİŞ TAHIL YERSENİZ O KADAR FAZLA LİF ALMIŞ OLURSUNUZ. EĞER LİFLİ YEMEYE ALIŞIK DEĞİLSENİZ, MİKTARINI YAVAŞ YAVAŞ ARTIRIN YOKSA HAZIM SORUNU YAŞARSINIZ.

9.jpg

YETERİNCE LİFLİ GIDA YEMEMEKLE BAĞLANTILI BULUNMUŞ OLAN HASTALIKLAR ŞUNLARDIR: KABIZLIK, APANDİSİT, BAĞIRSAK KANSERİ, SPASTİK KOLİT, MİDE FITIĞI, BACAK VARİSLERİ, HEMOROİD, KORONER DAMAR HASTALIĞI, YÜKSEK KAN BASINCI, SAFRA KESESİ TAŞLARI, DİABET, OBEZİTE, ÜLSERATİF KOLİT. YULAF EZMESİ, KURU FASULYE, ELMA, HAVUÇ, GREYFRUT, MERCİMEK, YEŞİL BİBER, KUŞKONMAZ, TATLI PATATES ÇOK LİFLİ GIDALARDIR. KABUKLARI SOYULMADAN YENEN TÜM MEYVE SEBZELER, BUĞDAY, FINDIK, FISTIKLAR İYİ BİRER LİF KAYNAĞIDIR.

10.jpg

BOL ANTİOKSİDAN ALMAK İÇİN EN CANLI VE KOYU RENKLİ MEYVE VE SEBZELERİ SEÇİN. EN CANLI RENKLİ PORTAKAL, ISPANAK VE MARULLAR BOL BETA KAROTEN VE LUTEİN, EN KIRMIZI ÜZÜMLER, EN KIRMIZI VE SARI SOĞANLAR BOL QUERSETİN İÇERİRLER. MİKRODALGA FIRINDA PİŞİRİLEN BROKOLİDEKİ C VİTAMİNİNİN YÜZDE 15’İ YOK OLURKEN, SUYLA KAYNATMADA YÜZDE 50’Sİ YOK OLUR. BUHARDA PİŞİRMEYLE YÜZDE 50’DEN AZI KAYBOLUR.

11.jpg

EN İYİ ANTİOKSİDAN YAĞ, ZEYTİNYAĞIDIR. GENÇLİĞİNİZİ KORUR VE HASTALIKLARDAN UZAK TUTAR. ZEYTİNYAĞI KÖTÜ KOLESTEROLÜN (LDL) OKSİDE OLMASINI VE DAMAR DUVARINA GİRMESİNİ ÖNLER, İYİ (HDL) KOLESTEROLÜ ARTIRIR. BÖYLECE SİZİ KALP DAMAR HASTALIKLARINDAN VE İNMEDEN UZAK TUTAR. ZEYTİNYAĞI KANSERE KARŞI DA KORUR. AVOKADO, TEKLİ DOYMAMIŞ YAĞDAN ZENGİNDİR, KÖTÜ (LDL) KOLESTEROLÜ DÜŞÜREREK, KALP HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTIR. CİLDİNİZİ YUMUŞAK, SAÇLARINIZI PARLAK YAPAR.

12.jpg

ISPANAK TÜM KOYU YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER GİBİ KALSİYUM, FOLİK ASİT VE K VİTAMİNİNDEN ZENGİNDİR. KALSİYUM KEMİKLERİ SAĞLAMLAŞTIRIR; FOLİK ASİT KALP HASTALIKLARINDAN KORUR; K VİTAMİNİ DE KAN PIHTILAŞMASI İÇİN GEREKLİDİR. BİR KİVİ, BİR PORTAKALDAN DAHA ÇOK C VİTAMİNİ İÇERİR. KASLARIMIZIN KASILMASINDA ROL OYNAYAN POTASYUM BAKIMINDAN DA ZENGİNDİR.

13.jpg

BROKOLİ BOL BETA KAROTEN, SÜLFORAPHAN VE C VİTAMİNİ İÇERİR. BİR ARAŞTIRMA SÜLFORAPHANIN, MİDE ÜLSERİ VE KANSERİNE YOL AÇAN HELİKOBAKTER PYLORİ’Yİ YOK ETTİĞİNİ GÖSTERDİ. KETEN TOHUMU YAĞI, KANSERE VE KALP HASTALIKLARINA KARŞI KORUYUCU MADDELER İÇERİR.

14.jpg

YAĞSIZ SÜT ÜRÜNLERİ PROTEİN VE KALSİYUMDAN ZENGİN, DOYMUŞ YAĞDAN FAKİRDİR. KEMİK, KAS VE DİŞLERİN YAPISINI SAĞLAMLAŞTIRIP TANSİYON KONTROLÜNDE ETKİLİ POTASYUM İÇERİR. DEMİR, CİĞER, YUMURTA SARISI, KIRMIZI ET, NOHUT, MERCİMEK, YEŞİL YAPRAKLI SEBZELERDE VE BALIKTA BOLCA BULUNUR. EKSİKLİĞİNDE KANSIZLIK VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ BOZUKLUKLARI OLUŞUR. ETLERİ KIZARTMA, IZGARA, FÜME, BARBEKÜ YAPARAK PİŞİRME SIRASINDA İÇİNDE HETEROSİKLİK AMİNLER OLUŞUR. BUNLAR KARSİNOJENDİR VE KAZIYARAK UZAKLAŞTIRMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR.




Alintidir...
 
Son düzenleme:
Ce: Genç kalmanın sırları

emeğine sağlık canım güzel bir paylaşımdı
 
Geri
Üst