Gögüs ağrısı gebelik belirtisimi?

Uzman SühaN

Administrator
Gögüs ağrısı gebelik belirtisimi?
Göğüslerinizdeki değişiklik hamileliğin ilk belirtisi olarak göze çarpıyor. Hamileliğiniz sırasında göğüsleriniz büyümeye başlıyor ve duyarlılığı (hassasiyeti) artıyor. Meme hassasiyeti en yaygın gebelik belirtilerinden biri olarak göze çarpıyor.



Hamileliğinizin 4. haftası ve 7. haftasından göğislerinizdeki hassasiyet maksimum düzeye çıkar ve 38. haftadan itibaren göğüslerinizden sıvı akıntıları meydana gelebilir. Göğüslerinizdeki değişim gebeliğiniz süresince devam edecek ve bebeğinizin ilk gıdası gelene kadar devam edecektir.


5.jpg







GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR BU LİNKTE





Bu olağanüstü ilişki sizin hormanlarınız ile birebir alakası vardır. Bu hormonlarınız ise östrojen ve progesteron ikilisidir.Gebelik esnasında göğüslerinide yağ ve kan depolanması yaşanır. Peki bu değişimin sonucunda ne olur, size kısaca özetleyelim “Tam bir süt makinası haline gelirsiniz.”


Östrojen ve progesteron adlı hormonların gebelikte artan salınımı etkisiyle gebe kadınlarda göğüslerde değişiklikler olur. Özellikle gebeliğin ilk haftalarında göğüs ağrısı artar.

Göğüslerinizi iyi destekleyen bir sütyen göğüs ağrılarını azaltabilir. Ayrıca geceleri göğüslerinizdeki ağrı için uyurken de sütyen takabilirsiniz.


Göğüslerinizin ucu normalden fazla büyüyebilir. Bu sizi belki rahatsız edebilir ama bebeğinizin meme ucunu tutması bakımından son derecede yararlıdır. Gebelik esnasında sizin aerolanız (meme başının etrafındaki karanlık alan) başlangıçta az olabilir ama bu gebeliğiniz ilerledikçe oluşan karanlık alan artacaktır. Göğüslerinizin etrafında benekli alan artacak ve göğüsleriniz yağlanma-kan depolanması süreciyle büyüyecektir.


Hamile adaylarının en çok merak ettiği konu ise göğüslerde olan damarlanmaların artmasıdır. Hatta gözle görülür bir mavi damar yoğunluğu ile karşılacaksınız. Bir problem yok, Çünkü bu mavi damarlar bebeğiniz için besin ve sıvıları daha rahat taşımak için oluşan bir değişimdir
.

Size iyi haber: Göğüsleriniz büyümeye devam edecek ve gebelik sonrasında bile göğüslerinizin şekli aldığını ve eskisinden daha güzel bir görünüme sahip olacağınızı görmek sizi rahatlacaktır.


Hamilelikte gogus agrilari nasil gecer

Eşinize bu durumu mutlaka anlatın. Eşiniz durumun farkında olduğu için ilişki sırasında daha hassas davranması için uyarılarda bulunun.
Göğüslerde oluşan gerilmeyi önlemek için gebelik için uygun bir sütyen alın.
Uyku sırasında göğüslerinizin sancısından rahatsız iseniz kaliteli pamuk spor sutyen giyin.


Ihtiyaç duydukları desteği memenize göğüsünüze verin ve muhtemelen daha iyi hissedeceksin. Biraz daha büyük sütyen kullanabilirsiniz. Elastik esnek sütyenler , göğüslerinizin rahatlatmasını sağlıyacaktır. Eğer ağrılı bir gece geçiriyorsunuz üstsüz bile yatabilirsiniz. Ya da daha rahat bir sütyen giyerek uyamaya çalısın. Bu teknikler size daha acısız bir hamilelik süreci geçirmenizi sağlar.
 
Geri
Üst