Gökyüzü kadar yakın olmamıştı

Gül Hanım

Yeni Üye
Üye
Gökyüzü kadar yakın olmamıştı


dubai-gok-8169.jpg

Küresel ekonomik krizin son kurbanlarından biri Dubai olmuştu. Dubai borçlarını yeniden yapılandırmak için bir yandan dışarıdan kredi ararken, diğer taraftan inşaası devam eden yatırımları bir an önce ekonomiye katmak için çaba harcıyor. Dünyanın en yüksek gökdeleni Burj Dubai bunlardan biri. 160 katlı ve 800 metrelik dev gökdelen muhteşem bir törenle açıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı Dubai Emirliği’nde, Şeyh El Maktum’un ortak olduğu ve dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Emaar Properties’in yaptığı 160 katlı, 800 metrelik gökdelen Burj Dubai açıldı.

Dünyanın en yüksek binası Burj Dubai, 4.1 milyar dolara mal oldu. Dubai World’ün küresel kriz nedeniyle borçlarını yeniden yapılandırma talebiyle ortaya çıkması ile dünya piyasalarında kısa süreli çalkantıya yol açan Dubai’de, emirin şirketi Emaar’ın en iddialı projesi Burj Dubai’nin 150’inci kattan sonrası çelik konstrüksiyon.

BURJ DUBAİ'NİN ÖZELLİKLERİ

Betonarme kütle üzerine çelik konstrüksiyonla devam edilen ilk bina özelliğini taşıyor
Anten kulesi ile 818 metreye ulaşan Burj Dubai, 110 katlı olan Taipei 101 gökdelenini (509 metre) 2007 yılında, daha inşa halindeyken geçmişti


Toronto’daki CN Kulesi de, 2009 yılında 553 metreye ulaştı

95 km’den görülüyor

160 katlı ve 800 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek binası

95 kilometre uzaklıktan bile, Burj Dubai’nin tepe noktası görülüyor

Gökdelenin 124’üncü katı, dünyanın halka açık en yüksek ve dışarıda terası bulunan gözlem katı
160 lüks otel odası ve suite sahip
Binada 57 asansör,

1044 apartman dairesi,
3000 yeraltı park yeri var

Burj Dubai’nin dış cephesini ve iki kanadını oluşturan cepheyi kaplayan cam panellerin sayısı,
28 bin 261


Binanın yapımında 12 bin işçi çalıştı

EMAAR, TÜRKİYE'DE 2.3 MİLYAR DOLARLIK PROJE YÜRÜTÜYOR

Burj Dubai’yi yapan Emaar Properties PJSC’nin Türkiye’deki iştiraki olan Emaar Türkiye’nin ilk projesi olan 700 milyon dolarlık Toskana Vadisi Evleri; Büyükçekmece’de yer alıyor. Toskana Vadisi Evleri, 1.7 milyon metrekarelik bir alana yayılıyor. Projede 540 lüks villanın yanı sıra, sosyal alanlar ve dinlenme alanları da olacak. 2006 yılında Türkiye pazarına giren Emaar, yatırım bedeli 700 milyon dolara ulaşacak Toskana Vadisi Evleri’ni 4 etap halinde tamamlayacak. Emaar Türkiye; Libadiye’de hayata geçecek olan ikinci yatırımı için dünyaca ünlü mimarlarla çalışıyor. Libadiye projesi, 66 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Projede konut, alışveriş merkezi, otel ve rezidans bir arada bulunacak. 1.6 milyar dolara mal olacak.

 
Geri
Üst