Google bu kadar çok şeyi nereden biliyor diyenler burada mı

HaYaL

Daimi Üye
Üye
Google bu kadar çok şeyi nereden biliyor diyenler burada mı

Google bu kadar çok şeyi nereden biliyor Google amca nereden biliyorsun yahu ?

Google amcaya ne sorarsak cevaplıor ? Mu acaba hahaha

Eee bunlar da sorulur mu demeyin meleklerim vallahi sormuşlar yahu.



GOOGLE BU KADAR ŞEYİ NASIL BİLEBİLİYOR İŞTE CEVABI :

Google yaptığı yazılım algoritması ile Dünya ülkelerindeki her kesin verilerini kendinde depoluyor. Bunun için sizler kelimeleri eksik yazarsanız bile size önermeler yapıyor. Hatta işi biraz daha öteye götürelim meleklerim isterseniz. Yaşadığınız şehirdeki bulunduğunuz mahellenin en çok aradığı kelimeleri, yediği yemekleri, cinsel eğilimlerini vs vs her şeyi ama her şeyi biliyor. Çünkü elinde bölgeniz, ülkeniz yaşadığınız coğrafya ile alakalı bir çok veri tutmakta.

Öyle bir hizmeti yok ama diyelim ki bi yerde bir kebap dükkanı açacaksınız. Google onun tutacağını tutmayacağını bile bilebilir :D:D
google-hakkinizdaki-her-seyi-nasil-biliyor-google-bu-bilgileri-nereden-topluyor_640x360.jpg


Google üzerinden her türü veriye ve bilgiye ulaşmanız mümkün arkadaşlarım. Belki bilginiz yoktur ama Dark Web denilen googlede görünmeyen bir çok içerik gizli içerik pis içerikler bomba yapımı aklınıza gelebilecek her türlü veriyi de bu pis kaka sistem tutuyor. ( Dark Web ) Adı üstünde yani dark veydır gibi düşünün :D:D

Google Neden Bu Kadar Başarılı ?


Aslında google, iki üniversite öğrencisinin çalışmasıymış arkadaşlarım. Hani şu hep bildiğimiz birisi amerikalı birisi israil kökenli kişilerin kurduğu. Allah ya yürü kulum demiş demesine de bunlarda kafayı inanılmaz şekilde çalıştırmışlar. Büyüdükten sonra da işyerlerindeki elemanları yeni yetme yazılımcıların da tamamını öyle birkullanmışlar ve onları o kadar mutlu etmişler ki bu sebepten dolayı çok başarılı olmuşlar.

Google Dublin Ofis Tasarımı

google dublin ofis tasarımı.jpg

Böyle bir ofiste çalıştığınızı bir düşünün meleklerim. Sizin hiç bir şeye ihtiyacınız olur mu. Yorgun argın yerine içinde nefes aldığınız bir yerde maksimum verim ile çalışmaz mısınız. Bu sizi daha hızlı yapmaz mı ?

Google sunucularıyla iletişim kurarken bir sorun oluştu

Google ile ilgili çok sayıda yapılan sorgulamalarda ülkelere göre yerleştirilmiş olan ayrı ayrı datacenterlarda inanılmaz büyüklükte ve kapasite de sunucular bulunmakta google nasıl bu kadar hızlı sorusunun cevabı da burada yatıyor aslında. Alt yapıya inanılmaz para harcıyorlar. Tabi ki çalıştırdığı elemanlara da verdiği para ile gündemde google.

Bu arada yukarıdaki gibi iletişim kurarken bir sorun oluştu ise bunun çözümü Google play verilerini temizleyerek bir kez daha giriş yapıp denemeniz gerekiyor.

Bazen google neden arama yapmıyor sorunlarını ben de alıyorum tüm tarayıcıları kapatıyorum. Tarayıcı geçmişini temizleyip tekrar başlatıyorum düzeliyor. Eğer internetiniz var ise böyle yapın çalışmadığında öncelikle başka siteye girişi deneyin ve internet var mı kontrol edin kızlar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben bikere meraktan canım sıkıldı ne yapayım yazdım kel alaka şeyler çıktı :D
teşekkürler :D
 
Geri
Üst