Görünmeyen diş teli nedir fiyatı ne kadardır ?

Sevimli cadı

Daimi Üye
Üye
Görünmeyen diş teli nedir fiyatı ne kadardır ?
Diş teli tedavisi dişlerdeki çapraşıklıkları, eğrilikleri, ayrıklıkları, yani dişlerdeki konum bozukluklarını belirli bir süreç içerisinde düzelten bir tedavidir. Temel olarak dişlerde ortodontik harekete sebep olacak bir kuvvet oluşturan sistemlerle uygulanan bir tedavidir. Bundan yaklaşık 30 yıl önce diş teli tedavisi dişlerin üzerine yapıştırılan ve kare formunda olan, braket dediğimiz metallerle yapılıyordu. Bu metal braketler her ne kadar dişleri istenilen düzeyde düzeltse de estetik açıdan kötü görünmesi kullanım alanını daraltıyor, özellikle dış görünüşün önemli olduğu konumda olan insanlar diş teli tedavisi göremiyordu. Bu sebeple araştırmacılar metal braketlerle aynı sonucu doğuracak ve estetik açıdan daha az belirgin sistemler araştırmaya başladı. Ve şeffaf diş teli kavramı gündeme geldi.


görünmeyen diş teli.jpg


Görünmeyen Diş Teli Nedir?

Erişkin kişilerin en çok dikkat ettiği ayrıntı diş tellerinin olabildiğince az görünmesidir. Dişler üzerine yapışan parçalara braket denir. Braketler her geçen gün daha küçültülerek imal edilmekte ve daha az görünmektedir. Son 15-20 senedir ise porselen braket de denen ve şeffaf malzemeden imal edilen diş telleri kullanılmaktadır. Bu diş telleri hemen hemen hiç görünmez ve ortodontik tedavinin çok daha etkili biçimde yapılmasını sağlar.

Son yıllarda lingual ortodonti denen ve içten takılan tel olarak da adlandırılan tedavi yöntemi ortaya çıkmıştır. Bu yöntemde kişiden ölçüler alınır ve dişlere özel braketler üretilir. Üretilen diş telleri dişlerin iç taraflarına yapıştırılır ve kesinlikle görülmez. İçten takılan tellerin normal tellere göre bazı zorlukları olsa da hiç görünmedikleri için tel tedavisi sırasında tercih edilmektedir.


Görünmez Diş Teli Çeşitleri

Görünmez Diş Teli Günümüzde şeffaf diş teli denildiğinde kastedilen genellikle şeffaf plak uygulamaları olsa da aslında 3 çeşit görünmez diş teli vardır. Şeffaf diş teli olarakta isimlendirilen ve metal diş tellerine göre daha estetik olduğu için tercih edilen bu 3 sistemin belli olmayanından az belli olanına doğru sıralaması aşağıda saydığımız gibidir.

• Lingual ortodonti
• Şeffaf plak
• Şeffaf braket

2017 Görünmeyen Diş Teli Fiyatları

Konvansiyonel lingual tedavi ise ağırlıklı olarak yurtdışında kullanılan bir tedavi türü. Ancak ülkemizde adını henüz çok yeni bir şekilde duyuruyor. Klasik tarzdan çok daha farklı bir şekilde hazırlanan bu diş tellerin maliyetlerinin yüksek olmasından ötürü ise insanların büyük bir kısmı bu yöntemi çok dazla tercih etmiyordu. Ancak şimdilerde insanlar ağız sağlıklarına hiç olmadığı kadar büyük bir önem gösteriyorlar. Bu önem sayesinde de artık hangi yaşta olunursa olunsun hiç fark etmez isteyen herkes kendine özel ortodonti tedavisini yaptırmaya başlıyor. Bu tedavi sonrasında ise ortaya tam anlamıyla istenilen başarılı sonuçlar çıkmış oluyor. Kişiler bu aşamada doktorları tarafından onlara söylenilen şeylere tam olarak dikkat ederlerse hiçbir sorun ortaya çıkmadan tam anlamıyla istenildiği gibi güzel bir ağız yapısı ortaya çıkmış oluyor.

Fiyat olarak net bir şey söylemek yanıltıcı olabilir. 5 dakikalık ücretsiz ortodontik muayene sonucu sizlere net fiyatı ortodontist verecektir. Tedavi süresini de sizlere belirtecektir.
 
Gerçekten bu tedaviyi tavsiye ediyorum bir diğer ismiyle lingual teknik olarak geçiyor ilk yaptırmak istediğim de biraz çekingendim ama bana bu tedaviyi doğru bir şekilde anlatan ve uygulayan Cem Caniklioğlu sayesinde tedaviyi başarıyla gerçekleştirdik. Bana özel parçalar ürettiği için ağzımda hiç bir sorun yaşamadım bu tedaviyi yaptıran herkese özel parçalar üretilemekte. Lingual teknik tedavisi diş teli tedavisi alanında bir devrimdir.
 
Geri
Üst