Göz çevresi kırışıklıkları nasıl geçer öneriler

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Göz çevresi kırışıklıkları nasıl geçer öneriler
Göz çevresi kırışıklıkları nasıl geçer göz altı kırışıklıkları için maske ve daha fazlası Melekler FORUM'da.

GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIKLARI NEDEN OLUŞUR?


Yılların yorgunluğu yıpranmışlık olduğu gibi yüzümüze vurur ve yılların bizi ne kadar yorduğunu boğduğunu yüzümüze gözlerimizin etrafına bakarak anlayabiliriz. Peki göz çevremiz çok ince deriye sahip olduğu için ve bu bölge daha az kolajen üretimi yaptığı için daha hızlı bir şekilde yaşlanır bu bölge. Peki bizler ne yaparak göz çevresinin daha hızlı kırışmasını ve yaşlanmasını sağlarız? Uykusuzluk, çok fazla güneş ışınlarına maruz kalmak, genetik yatkınlık da bir seçenektir ve içki sigara gibi zararlı alışkanlıklar, yüz mimiklerinizi sürekli kırıştırarak konuşmak göz çevresinin daha hızlı yaşlanmasını sağlayacaktır. Ha unutmadan söylemeliyim ki eğer cilt tipinize uygun olmayan kremler bakımlar yapmak da göz çevrenizi hızlı kırıştırır.

göz alti kirisikligi nasil gecer.jpg


GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIKLARINI ÖNLEMEK MÜMKÜN MÜ?

Yukarıda saydığımız nedenler göz çevresi kırışıklılarını artıran nedenler. Peki bunları yapmayarak dikkat ederek biraz daha kırışıklığı engelleyebiliriz elbette ama kesin çözüm değil. Göz kırışıklıklarını önlemek için ya da oluşmaya başladı ise önüne geçmek için size bir karışım tarifi vereceğim ve kırışıklıkları olan varsa uygulayabilir. Göz çevrenize sık sık masaj yapıp kan dolaşımını artırmayı ihmal etmeyin. Sağlıklı beslenmek bol su içmek ve düzenli ve yeterli uyumak çok önemli hem gözlerimiz için hem cildimiz sağlığımız için.

göz alti kirisikligi icin dogal maske.jpg


GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIKLARINA DOĞAL ÇÖZÜMLER

Bu tarif Suna Dumankaya'ya ait ve tarifimiz:

1 tatlı kaşığı arı sütü
1 çay kaşığı süzme bal
1 tatlı kaşığı da buğday yağı
üçünü karıştırıp göz çevresine masaj yaparak yedirebilirsiniz. Suna Dumankaya'nın selülit için doğal maske tarifini de bu yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Dilerseniz bir tarif de Şems Aslan'dan gelsin. Şems Aslan'ın tariflerine de güvendiğimi söylemek istiyorum.

1 yemek kaşığı keten tohumu
1 yemek kaşığı çiya tohumu
1 çay bardağı su
bir kaba koyup ocağa koyuyorsunuz. 5 dakika kadar kaynayıp süzgeçten geçirip süzüyorsunuz. Pamuk yardımı ile gözlerinizin altına koyun ve 10 dakika gözünüzün altında kalsın hatta yüzünüzün her hangi bölgesine bile sürebilirsiniz bunu. Gözlerinizin altında morluk ve kırışıklık varsa bu tarif çok önemli. Özellikle keten tohumu göz altında morluk olanlara iyi gelecektir. Bu iki tohum çok güzel bir şekilde kolajen ürettiği için hem doğal hem dolgunlaştırıcı iyileştirici etkiye sahiptir.

 
Geri
Üst