Göz kapağı estetiği

UzakMavi

Yeni Üye
Üye
Göz kapağı estetiği
Göz Kapağı Estetik Ameliyatı - Blefaroplasti
Göz kapakları yaşlanmayla birlikte, bazen kalıtsal olarak daha genç yaşlarda ya da gözlerin fazla yorulmasına bağlı olarak torbalanabilir ya da bollaşabilir. Bazen torbalanma olmadan sadece deride sarkma vardır. Göz kapağı estetiği ya da blefaroplasti, göz kapağına uygulanan estetik cerrahi girişimdir. Bu girişimde, alt ve üst göz kapaklarından fazla yağ dokusu, deri ve kas fazlalıkları ile birlikte çıkarılır. Ancak çıkarılan doku miktarlarının çok iyi planlanması gerekir. Düzgün yapılmış bir blefaroplasti hastaya daha genç bir görünüm kazandırır. Göz kapağı cerrahisi lokal anestezi altında hafif bir intravenöz sedasyon (sakinleştirici) ile yapılır. Her cerrahi girişimden sonra az veya çok görülebilen bir iz (skar) kalır. Önemli olan bu izin çok ince ve belirsiz olmasıdır. Göz kapakları ise hemen hemen vücudun en az iz kalan bölgelerindendir. Girişimin kesileri üst ve alt göz kapaklarının doğal kıvrım çizgilerine yerleştiriirpiklerin 1 mm altından yatay olarak yapılır. Bu nedenle iz farkedilmez. Üst göz kapağında ise göz açıkken üstte oluşan doğal kıvrıma rastlatılır. Bu nedenle göz açıkken üstteki iz görünmez. Ancak uyurken çok yakından farkedilebilir. Önceleri pembe renkte olan ameliyat izi zamanla beyazlaşır veya normal ten rengine dönüşür. Göz kapağı estetiği burun estetiği ameliyatı ile aynı yapılmamalıdır. Burun ameliyatından göz kapaklarında şişmeler ve ödem olabileceği için iki ameliyat ayrı zamanlarda yapılmaldır.

Blefaroplasti göz çevresindeki kırışıklıkları ortadan kaldırmadığı gibi düşük kaşları kaldırmaz. Bu amaçla başka ameliyatlar planlanır. Göz çevresindeki siyah dairesel çizgiler, göz altı torbacıkları ile ilgili ise, bir miktar düzelebilir, ancak alt göz kapağı cildinin koyu görüntüsü kalır. Herhangi bir kimse blefaroplasti olabilir mi? En iyi hastalar sağlıklı psikolojik olarak dengeli ve bilinçli kişilerdir. Bazı sistemik hastalıklar blefaroplastinin riskini arttırır. Bunlar tiroid hastalıkları, hipertansiyon ve gözlerin nemlenmesi için yeterli derecede gözyaşı üretemeyen durumlardır.

Tecrübeli bir Plastik Cerrah tarafından yapıldığında, komplikasyonlar çok az orandadır. Bütün hastalarda ameliyat sonrası birkaç gün morluk ve şişlik oluşur. Kesi yerlerine sürülen pomadlardan dolayı bazı hastalar geçici olarak bulanık görebilirler. Seyrek olarak da alt göz kapağı ektropiona yol açarak biraz aşağı çekilebilir (göz kapağı tam kapanmaz, biraz açık kalabilir. Bu durum genellikle geçicidir. Ancak düzelmezse, çok nadiren ikinci bir cerrahi girişim gerekebilir. Herhangi bir cerrahi girişimin teorik komplikasyonları olan kanama, enfeksiyon, yara dehisansı, ve ağır derecede skar da mümkündür, ancak çok nadirdir.
 
Geri
Üst