Güne sakin ve rahat başlamak için

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Güne sakin ve rahat başlamak için
Güne nasıl başlarsanız, tüm gün öyle geçer. Örneğin; agrasif ve halsiz başladıysanız tüm gün öyle geçer Melek'lerim. Her sabah başucunuzdaki saat çaldığında, yataktan kalmak istemiyor ve sürekli alarmı erteliyorsunuz. Artık kalkmak zorunda olduğunuz saat geldiğindeyse kendinizi yataktan adeta bombayla fırlatılmış gibi atıyor, bir an önce evden çıkmak üzere hazırlanma işine girişiyorsunuz. Dakikalarla yarıştığınız, neden her gün aynı ritüeli yaşadığınıza lanet ettiğiniz sabahlarda kendinizi mutsuz hissediyorsunuz.


Peki ne yapmak gerekir Melek'lerim; buyrun öğrenelim. :)


84d84646f72dab.jpg


Yarım saat erken kalkın
Günde kaç saat uyursanız, uyku konusunda doyuma ulaştığınızı düşünür, uyanmakta güçlük çekmezsiniz? Her insan için uyku saati farklıdır. Her gün size yetecek kadar uyumaya özen gösterin. Bunun için akşamları erken yatmaya gayret edin. Sabah kalkma saatinizi de normalden yarım saat önceye alın. Erken kalkıp evden çıkmak için sakin sakin hazırlanmak size kendinizi daha iyi hissettirecektir.

Birkaç dakika meditasyon
Yataktan kalkar kalmaz hiçbir şey yapmadan durmak için kendinize biraz süre tanıyın. Örneğin gözünüzü açar açmaz BlackBerry’den gelen e-mailleri kontrol etmeyin. Sadece nefes almaya, meditasyona odaklanın. Gözlerinizi kapatın, sessiz ve sakin bir şekilde kalın. Zihninizi sakinleştirecek mutlu ve huzurlu şeyleri aklınıza getirin.

Limonlu ılık su için
Güne kafeinle başlama ritüeline bir son verin! Bu, basit ama güçlü C vitaminli karışım, sindirim siteminizi harekete geçirir, vücudunuzun besinleri sindirme yeteneğini geliştirir. Ayrıca karaciğerinizin çalışmasına destek olur ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

Anlamlı bir şeyler okuyun
Etkilendiğiniz bir kitap ya da okumaktan zevk aldığınız bir şair varsa, işte tam da sabah saatleri bir ya da iki sayfa veya kitaptan bir bölüm okumak için en ideal zamanlar. Kısa okuma seansı, zihninizin bunalmadan yavaş yavaş açılmasına katkıda bulunur.

Taze bir nefes alın
Pencereyi açın ve serin sabah havasını derin derin içinize çekin. Bu derin nefeslerle içinize aldığınız oksijen, ciğerlerinizi genişletecektir. Eğer dışarısı güneşliyse biraz balkona çıkın ya da pencereden uzanıp gözlerinizi kapatın ve güneşin yüzünüzü kaplamasına izin verin. Güneşin ılıklığını hissedin ve sakinleşin.
 
Geri
Üst