Güneşin Faydaları ve Zararları Hakkında Bilgiler

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Güneşin Faydaları ve Zararları Hakkında Bilgiler
güneşin faydaları, güneşin zararları, güneşin faydaları ve zararları

Güneş ışığından doğru şekilde yararlandığımız zaman son derece faydalıdır. Herşeyin dozunun fazlasının zarar olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna güneş ışığının fazlasının zarar olduğunu da hatırlatarak sizlere güneşin faydaları ve zararları hakkında merak ettiğiniz bilgilerin detaylarına Melekler Mekanı.Com olarak geçiyoruz.
gunes.jpg

Dünyada yaşam süren tüm varlıklar için bir hayat kaynağı olarak tabir edilen güneş, hem insanlığa hem de dünyaya yarar sağladığı kadar ne yazık ki bir takım zararları da mevcut. Güneşin insanlar ve dünya üzerinde temel yararları arasında birçok hastalığın tedavisinde antibakteriyel etki yaratması yer alıyor. Vücudumuzda D vitaminin sentezlenmesine katkıda bulunan güneş, bilhassa da çocukların kemik gelişimi üzerinde önemli bir role sahiptir. Fakat az öncede söylediğimiz gibi, güneş aynı zamanda insanlar için büyük bir tehlikede oluşturuyor.
Güneşin Faydaları Nelerdir?

Doğal yaşamımıza önemli katkıları bulunan güneş hem ısı hem de ışık kaynağımızdır. Gün içinde güneşin yararlarından faydalanmak için 20 dakika güneşlenmek yeterli bir süredir. Aşırı güneşe maruz kalmak ciddi sorunları beraberinde getirir. Güneşin faydalarından en önemlisi D vitamini bakımından zengin olması ve kemik gelişimine katkıda bulunmasıdır. Aynı zamanda güneşin yararları arasında insan metabolizmasını ayarlama ve dengeli beslenmeye katkıda bulunma gibi özellikleri de yer alıyor.

Gün içinde yeterli miktarda güneş ışını alan bir bünyede mutluluk hormonu olan salgılanmaktadır. Güneşin dünyamıza faydaları ısı ve ışık kaynağı olmasının yanı sıra bitkiler içinde bir yaşam kaynağıdır. Çiçekler ve ağaçlar güneş sayesinde solmadan durabiliyor.
Güneşin Zararları Nelerdir?

Ozon tabakasının incelmesiyle beraber hayat kaynağımız artık tehlike saçıyor. Yeryüzüne ulaşmakta olan ultraviole radyasyonu miktarında büyük bir artış söz konusu olduğundan, eskiden yalnızca A ve B ultraviole ışınları yer yüzüne ulaşırken, artık C ultraviole radyasyonu da ulaşmaya başladı. Bunun sonucunda erken yaşlanma, kırışıklık, deri kanser riski arttı.

A ultraviole radyasyonu cildin yaşlanmasına ve kırışmasına sebep olurken, B ve C ultraviole radyasyonu ise deri kanserine yol açmakta. Bu sebeple uzmanlar cilt sağlığımız, güzelliğimiz ve kaliteli bir yaşam için yalnızca deniz ve havuz kenarında güneşlenirken değil, yaz kış, günün her saatinde güneşten korunmamız gerektiğini tavsiye etmekteler. Sıcak bunalımı, sıcak çarpması, katarakt da güneşin dünyamıza ve insanlara zararları arasındadır.
 
Geri
Üst