Günlük Aktiviteler

suskun_gız

Yeni Üye
Üye
Günlük Aktiviteler
günlük aktiviteler günlük aktivite yapılan aktiviteler aktivitelerimiz aktivite listesi
Herhangi bir aktivite esnasında nefes darlığı, kalp atışlarında düzensizlik, baş dönmesi ve göz kararması, veya göğüs ağrısı hissederseniz, yakınmalarınız geçene kadar dinlenin. 20 dakika içinde yakınmalarınız geçmezse doktora başvurunuz.
Banyo : Ilık suyla duş alabilirsiniz. Yaralarınız tam iyileşinceye kadar suyun içine girmeyiniz . Aşırı sıcak su kullanmayın.
Giyim : Rahat ve geniş elbiseler giymeye özen gösterin.
Dinlenme : Hızlı iyileşmeniz için hem egzersiz hem de bunu dengeleyecek şekilde dinlenmeniz gerekir. Aktiviteler arasında dinlenin. 20-30 dakika hiçbir şey yapmaksızın oturmak da bir dinlenme şeklidir. Yemeklerden sonra egzersiz yapmadan önce 30 dakika dinlenin.
Yürüyüş : Tüm vücut ve kalp adalesinde kan dolaşımını arttıran yürüyüş size önerebileceğimiz en iyi egzersiz şeklidir. Günlük yürüyüş mesafelerinizi yavaş yavaş arttırın. Her hafta 100 metre arttırarak 2 ay sonunda günde 4-5 km yürüyüş mesafesine çıkmaya çalışın. Yürüyüşlerde düz yolu tercih edin. Yorulduğunuzda durup dinlenin. Çok soğuk ve çok sıcak havalarda yürüyüşlerinizi alışveriş merkezleri gibi kapalı yerlerde yapın. Rüzgarlı havalarda yürümekten kaçınınız.
Merdiven : Merdiven çıkmak düzyolda yürümekten daha fazla çaba ister ve genelde tüm hastaları yorar .Doktorunuz tarafından aksi söylenmedikçe merdiven çıkabilirsiniz. Yorulunca durup dinlenmeyi ihmal etmeyin. Ameliyattan sonra ilk iki ay merdiven çıkarken kollarınızdan kuvvet almayın.
Cinsel yaşam : Ameliyattan en az 1 ay sonra mümkün olduğunca dinlenmiş, rahat ortamlarda kendinizi zorlamadan cinsel aktiviteyi sürdürebilirsiniz
Arabaya binme : Yolcu olarak istediğiniz zaman arabaya binebilirsiniz. Ancak göğüs kemiğinizin kaynaması için gerekli süre olan ameliyattan sonra 3 ay boyunca araba kullanmamalısınız. Eğer uzun bir yola gidecekseniz 2 saatte bir arabadan inip 5-10 dakikalık bir yürüyüş yapın.
Ağırlık kaldırma : 3 ay boyunca 5 kilogramdan fazla bir ağırlığı, kaldırmayın, itmeyin ve çekmeyin. Herhangi bir faaliyet yaparken özellikle de bir şey kaldırırken veya tuvalette iken nefesinizi tutmaktan kaçının.
Çalışma : Hastaların büyük bir çoğunluğu ameliyattan 6-12 hafta sonra kendilerini hafif işlerde çalışabilecek kadar güçlü hissederlerr. Ancak ülkemizde kalp ameliyatı geçiren hastalara verilen rapor 3 ayı kapsar.
Sigara : Sigarayı ameliyat tarihinden itibaren kesinlikle bırakıyorsunuz ve içilen ortamda dahi bulunmuyorsunuz.
Alkol : Özel günlerde 1 kadeh şarap içebilirsiniz
 
Geri
Üst