Günlük ped kullananlar merak ettiklerinizin yararlı mı zararlı mı burada

Uzman SühaN

Administrator
Günlük ped kullananlar merak ettiklerinizin yararlı mı zararlı mı burada
günlük ped kullanmanın zararları,günlük ped alırken nelere dikkat etmeli,günlük ped nasıl kullanılır,günlük ped hakkında bilgiler

Günlük pedler, çoğu kadının imdadına yetişmiştir bu zamana kadar. Eğer çok fazla akıntınız varsa uzun süreli bir ped kullanamayacağınız için günlük ped kullanmanız gerekmektedir. Ama bu pedlerin değişimi de oldukça sık yapılmamalıdır. iki saat gibi bir kısa sürede değişen pedler zararlı.
Sık sık ped değiştirmek yerine iç çamaşırı değiştirin. Ama kendinizi ped değiştirince rahat hissediyorsanız pedin yüzde yüz pamuk olmasına özen gösterin. Yüzde yüz pamuk olduğunu paketin üzerinde yazan 100% Cotton yazısından anlayabilirsiniz.



g.jpg



Naylon değeri ne kadar düşük olursa bir pedin hastalık riskiniz o kadar az olur.Çok sık akıntısı olan ve iç çamaşırı sürekli ıslanan kadınlar için günlük pedler büyük kolaylık. Ancak dikkatli kullanılmadığı takdirde mantar oluşumu gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Gökçen Erdoğan, günlük ped kullanımına ilişkin uyarılarda bulunuyor.

"Kısa sürede yani 1-2 saatte bir değiştirilmesi, çok koku veren pedlerden kaçınılması ve hassas ciltlerin kullanmamasını öneriyorum. Günlük ped kullananlarda, özellikle ped yüzeyine hem sürtünmeden dolayı hem de sürekli ıslaklıktan dolayı mikropların yerleşimi kolay olacağı için mantar enfeksiyonuyla sık karşılaşılır. Bu yüzden mümkün olduğunca ped kullanmak yerine çamaşır değiştirmeyi, kullanılacaksa da sağlıklı üretilen pedlerin kullanılmasını ve sık sık değiştirilmesini önemlidir.

Ped alırken paketinin üzerinde %100 organik koton" yazısı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Yine paketin üzerindeki "içindekiler" kısmında bulunan maddelere bakıp naylon oranı en düşük pedlerin sağlıklı olacağı unutulmamalı. Çünkü naylon oranı arttıkça enfeksiyon riski de artıyor. Tabii bu ibareler birçok markada bulunmuyor olabilir, bu durumda deneyimle anlamaktan başka şansımız yok. Naylonu en az (naylonu çok olan pedler yürürken hışırdar), pamuğu en çok olanlar alınmalıdır."

Annelere öneri
"Annelerin, adet görmeye başlayan kız çocuklarının ped seçimiyle bizzat ilgilenmesi ve onları bilgilendirmesi önemli bir ayrıntı. Çünkü yaşları itibariyle pedlerin kalitesinden ziyade ambalajına bakarak seçim yapabiliyorlar. Ayrıca alerji yapan bir pedin alerji yaptığını dahi anlamayıp ciltlerindeki değişimleri normal karşılayabiliyorlar."
 
Geri
Üst