Günlük pedleri kullanmak zararlımıdır ?

Uzman SühaN

Administrator
Günlük pedleri kullanmak zararlımıdır ?
Günlük pedler kadınların olmazsa olmazı .Vajinal akıntıların çamaşıra bulaşmasını engellemek için kullanılır. İç çamaşırı temiz kadını da konforlu kılar. Özellikle fazla akıntısı olanlar için kullanılan günlük pedler hakkında çeşitli spekülasyonlar dolaşmakta. Bir çok hekim günlük pedlerin zararlı olduğu kanısında. Günlük pedleri kullanmak gerçekten zararlmı detayları yazımızın devamın da bulabilirsiniz .

Öncesi Günlük ped kullanmak zararlımıdır , Günlük Pedleri Nasıl Kullanmalıyız adlı konularımızı da incelemenizi öneriyoruz.

Genital hijyenin sağlanması ve vajinal sıvıları tutmak için kullanılan günlük pedler bir çok kadının tercihi. Vajinal akıntıları hapseden ve çamaşıra sızmasını engelleyen günlük pedler kolaylık sağlasa da kullanımı bazı hastalaıklara davetiye çıkarabiliyor. Özellikle tek pedin uzun süre kullanılması mantar gibi enfeksiyonlara yol açabiliyor. Organın sürekli sürtünmeye maruz kalması ve sıvının pette uzun süre durması organı tahriş edip kaşıntıya ve idrar yolların da yanmaya sebebiyet verebiliyor.

Uzmanlar günlük ped kullanımı hakkında uyarıyor. Günlük ped kullanan bayanların en az 1- 2 saatte pedlerini değiştirmesi gerekiyor. Ped seçimi de önemli .Pedi alırken muhteviyatına bakmak gerekir. Naylon oranı en düşük ped sağlıklı pettir. Pamuğu bol olan pedleri tercih edin. Her markada pedin içeriği üretim bilgisi olmaya biliyor bu yüzden bilindik marakaları tercih edin . Aynı zaman da kullanırken hangi markanın daha rahat olduğunu anlayabilirsiniz. Eğer her gün ped kullanmaktan vazgeçemiyorsanız uzmanların dan derlediğimiz önerileri dikkate alın. Yazımızın devamında günlük pedlerin kullanımı hakkında ki ayrıntıları vermeye devam edicez.


günlük ped.jpg




İç çamaşırlarını temiz ve sıvılardan uzak tutmak amacıyla, ped kullanımı kadınlar arasında her gün daha da yaygınlaşıyor. Pedler aynı zamanda olası kötü kokuları da önleyerek genel anlamda daha fazla temizlik hissi veriyor. Ama… bunları kullanmak gerçekten sağlıklı mı? Yoksa bize daha çok zarar mı veriyor? Bu yazıda, bu tarz şüphelerin üzerine ışık tutacak, ve genital bölgelerimizi daha sağlıklı ve zararlı enfeksiyonlardan uzak tutmanın yollarını anlatacağız.

Marketlerde her gün yeni bir markanın çıkmış olduğunu görüyoruz. Ancak, sıvıyı daha iyi emdiği veya çeşitli iç çamaşırlarına daha çok uyum sağladığı öne sürülen bu ürünler reklamlarda övüldüğü kadar faydalı ve kullanışlı olmayabilir.

Genital bölgelerimizin sağlıklı kalmak, yanma, kaşınma gibi rahatsız edici durumlardan muzdarip olmaması için belli başlı gereksinimleri vardır. Bu durumlar günlük yaşantımızda bile problemlere neden olabilir. Kişinin öz saygısını yitirmesine neden olup, partneriyle özel hayatını kötü yönde etkileyebilir.

Eğer her gün ped kullanmaktan vazgeçemiyorsanız, akabinde gelebilecek rahatsızlıklardan korunmak için bu ipuçlarını aklınızda tutmanızı öneririz.

Sağlıklı bir genital bölge için ipuçları
Her kadın farklıdır, birine yardımcı olan yöntem, diğerine zarar verebilir.

Genel öneriler:

Öncelikle, pedlerinizi satın alırken, hava aldığından emin olun. Gözenekli ve plastik kaplamasız olmalıdır. Genital bölgenin hava alması çok önemlidir. Aksi takdirde, bölgede biriken nem enfeksiyonlara zemin hazırlar


Pedinizi günde birden fazla kez değiştirmelisiniz. Bu sayı en az 4ten 6ya kadar olmalıdır.

Tuvalete girmeden önce ve girdikten sonra, ve hijyenik pedleri kullanacağınız esnada ellerinizi iyice yıkamanız çok önemlidir.

Enfeksiyonlara karşı diğer ipuçları:
Vajinal bölgenizi tamamen tıraş etmeyin. Kıllar bölgeyi korumak için vardır.
Kişisel bakım ve hijyen, özellikle adet dönemlerinde hayati önem taşır.
Toz sabun kullanmaktan kaçının, bunlar vajinanın ph dengesini bozabilmektedir. Doğal sabunlar ya da özellikle bunun için üretilmiş olan çeşitli sabunlar daha uygundur ve kadın sağlığı için daha iyidir. Ph oranı bölgeyi temiz ve sağlıklı tutacak olanlardan birini seçmeniz en iyisidir.
Pamuklu iç çamaşırı giyin. Bu havalandırmayı kolaylaştıracaktır.
Uzun süre dar pantolonlar giymekten kaçının. Bunlar bölgedeki sıcaklığı ve nemi arttırarak, fırsat kollayan bakteri ve virüslere uygun iklimi yaratır.
Sentetik maddelerden üretilmiş kıyafetler giymeyin.
Uyku kıyafetinizin geniş ve rahat olmasına dikkat edin.
Çok uzun süre oturmaktan kaçının.
Genital bölge için satılan deodorantlardan kullanmayın. Sadece kötü kokuyu bastıran bu ürünlerin tahriş etmekten başka özelliği yoktur.
Bölgeyi mümkün olduğu kadar kuru tutmaya çalışın.
Enfeksiyona zemin hazırlayan faktörler
Uzun süreli antibiyotik kullanımı, hamilelik ve diyabet. Bu faktörlerin hepsi kişiyi enfeksiyona açık hale getirir. Eğer bu kategorilerden birinde iseniz, daha da sıkı önlemler almanız gerekiyor.

Bu semptomlardan herhangi birine sahip iseniz dikkat edin:
Vajinal akıntıda belirgin bir artış ve yoğunluk.
Salgı renginde değişiklik.
Kötü kokular
İdrar sırasında acı ve yanma
İlişki sırasında acı
Kendi kendinizi tedavi etmeyin
Birçok kadın, gerek korkudan gerek utangaçlıktan, bir uzmana danışmaktan kaçıyor. Unutmayın ki enfeksiyonla geçirdiğiniz her gün, tedaviyi daha da zorlaştıracaktır.

Eğer vajinal enfeksiyon kaptığınızdan şüpheleniyorsanız, kendiniz tedavi etmeye çalışmayın ve bir doktora görünün. Erken tedavi her şeyi çok daha kolay kılacaktır. Kendinizi tedavi etmeye çalışmanız durumu ancak daha kötüye götürür.

Doktorun, özel durumunuz için en uygun ilacı vermesi çok önemlidir. Eğer vajinal enfeksiyon gibi duran bazı semptomlarınız var ise, ped kullanımına ara verin.

Uygun tedavisi yapılmayan bir vajinal enfeksiyon, idrar yollarında da enfeksiyona sebep olur. Bu da daha büyük sağlık sorunlarına yol açacaktır.

Uzmanlar kadınların büyük çoğunluğunun herhangi bir çeşit vajinal enfeksiyon geçirdiğini veya geçireceğini söylüyor. Ama, fırsatımız var iken buna engel olmak daha iyi değil
 
ben eskiden kullanıyordum bu pamuklu olanlardan ama sürekli mantar oluyordum doktorum bana artık kullanmamamı tavsiye etti bir süredir onun yerine kaynatılmış ve ütülenmiş ufak bezlerden kullanıyorum daha kullanışlı ve sağlıklı oluyor tavsiye ederim akıntı sorunu yaşayan tüm bayanlara
 
Bende günlük ped kullanıyordum bir dönem.Sonra baktım vajinal bölgemde sivilcelenme pişik oldu kullanmayı bıraktım.Birde pd takılıyken idrar yolalrımda yanma oluyordu. Şimdi hidrofilli bezlerden kullanıyorum.Hem ucuz hemde daha sağlıklı .Küçük küçük kesip kullanıyorum işim bitince çöpe atıyorum.
 
cnm o dediğin hidrofilli bezleri nereden eczanedenmi alıyorsun acaba merak ettim bide nasıl kullanışlı oluyormu akıntıyı falan iç çamaşırına geçiriyormu eğer kullanışlıysa bende denemek isterim
 
Hidrofilli bez gazlı bez canım . Genelde yenidoğan bebeklerde kullanılıyor. Gazlı bezden daha geniş ebatta oluyor.Ben kullanabildiğim ebatlarda kesiyorum. Evet eczanelerde bulabilirsin .Kullanmanı tavsiye ederim.Yumuşak olduğu için hiç rahatsız etmiyor.
 
Geri
Üst