Günlük Protein İhtiyacımı Nasıl Karşılarım ?

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Günlük Protein İhtiyacımı Nasıl Karşılarım ?
Günlük protein ihtiyacım ne kadar nasıl karşılarım nasıl hesaplayabilirim Protein ihtiyacımı karşılayamıyorum protein almazsam ne olur daha fazla ayrıntılar Melekler Forum'da sizleri bekliyor...

GÜNLÜK PROTEİN İHTİYACIM NE KADAR NASIL HESAPLARIM ?

Bunun için aslında otomatik olarak yapılan hesaplayıcılar vs var ama ben sizlere düz bir mantıkla nasıl hesaplama yapabileceğinizi açıklamak istiyorum. Aslında bu sizlere vereceğim hesaplama sonucunun minumum bir değer olacağını şimdiden söylemek istiyorum. Daha ayrıntılı hesaplamak sizin kendinizi iyi hissetmenizi sağlayabilir ama emin olabilirsiniz ki buradan çıkan sonuçlarda yer alan değerler ile dediklerimi yaparsanız bir sonraki gün kendinizi daha iyi hissederek güçsüzlüğünüzün gittiğini ve açlık hissetmeyeceğinizi göreceksiniz.
günlük protein eksikliği nasıl anlaşılır.jpg



GÜNLÜK PROTEİN İHTİYACIM KAÇ MG TAM HESAPLAMA ŞEKLİ AŞAĞIDAKİ VİDEODA

Ben sizlere minumum olarak nasıl hesaplayacağınızı kabalama olarak anlattı isem de Doktor olarak yapılacak ince hesaplamanın nasıl olduğunu anlatan videoyu da ekliyorum.


PROTEİN EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ PROTEİN EKSİK İSE NELER OLUR ? NASIL ANLAYABİLİRİZ ?

Kadınlarımızın özellikle protein gibi eksiklikleri tam olarak bilmediğinin farkındayım. bir kadın olarak ben de farkında değildim. Eğer proteininiz eksik ise Ayaklarınız, bacaklarınız, elleriniz ya da vücutlarınızın farklı bölümlerinde su yani ödem olarak bu eksilkilk kendini gösterecektir.

ELLERDE AYAKLARDA vücutlarınız ödem toplamaya başladı ise ve sizler buna bir anlam veremiyor iseniz. Genelde hava ile sıkıntı stres ile birlikte gelir bu belirtiler ve siz asla proteinden şüphelenmezsiniz.

el ayak şişmesi ödem belirtileri nelerdir.jpg


GÜNLÜK PROTEİN HESAPLAMA KADIN ERKEK

Normal olarak hesaplamanın minimum şekilde olacağını sizlere söylemiştim. Bir kadın ya da erkek için protein miktarını hesaplamak için kilonuza ihtiyacımız var. Kaç kilo iseniz bunu 0,8 ile çarparak günlük almanız gereken protein miktarını en düşük olarak bulabilirsiniz.

ÇOK SIK HASTA OLMAYA BAŞLADIM DİRENCİM Mİ DÜŞTÜ ?

Genelde sık sık hasta olmayan biriydiniz ve artık daha sık hastat olur oldunuz. Vücut direnciniz düştü gibi ve artık hastalıkları kesinlikle kolay atlatamadığınızı düşünmeye başladınız. İşte sizlere ikinci protein eksikliği belirtisi kızlar. Bu belirtileriniz var ise sizde de protein maddesi eksiktir. Dolayısı ile nezle grip ve buna benzer her türlü hastalıkları kış nezlelerini vs daha ağır geçirmeye başladınız demektir sebebi ise PROTEİN EKSİKLİĞİ
geçmeyen hastalık nezle grip protein eksikliğinden oluyor.jpg



SÜREKLİ OLARAK UYKU HALİ HALSİZLİK YORGUNLUK YÜRÜMEK İSTEMEMEK UYKU DÜZENSİZLİĞİ BOZUKLUĞUNUZ BAŞLADI

Kendinizi her zamankinden yorgun ve halsiz hissetmeye başladınız, yürümek bile artık size eziyet gelmeye başladı hatta uyku düzenleriniz bozuldu ve bilgisayar başında yemek yaparken içiniz geçercesine sürekli olarak artık yatmak istiyorsunuz. Hatta eskiden ben böyle değildim şimdi günde 10 saatten fazla yatıyorum ama yine yorgunum ve uykumu kesinlikle alamıyorum diyor iseniz, kilo veriyorsanız ve vereceğiniz verdiğiniz kilolar kastan oluyor ise kendinizi sağlıksız hissediyorsanız.

SAÇLARIM SÜREKLİ OLARAK HİÇ OLMADIĞI KADAR KIRILIYOR VE DÖKÜLMEYE BAŞLADI İSE,

Saçlarınız artık eskisi kadar hızlı uzamıyor kırılıyor, dökülüyor tel tel yerine öbek öbek gelmeye başlıyor ise proteininizin hemen yükselmesi için yazımızı takip etmeniz gerekiyor kızlar .Artık sizin protein eksikliği ile ilgili bir atılım yapma zamanınız gelmiş demektir.

saçların çok dökülmesi kırılması protein eksikliği belirtisidir.jpg

60 KİLO KADIN KAÇ GR PROTEİN ALMALI

60 X 0,8 = 48 Mg protein almanız gerekiyor.

Hesap çok basit arkadaşlarım bazı hesaplama sitelerinde sizlerin boyuna ve yaşına da ihtiyaç duyduklarını söylüyorlar muhtemelen oralarda 48 mg yerine 90 çıkacaktır ama ben sizlere bunun en düşük şekilde böyle hesaplanacağını zaten anlatmıştım.

PROTEİN EKSİKLİĞİNİ NASIL HİSSEDERİM NASIL ANLARIM ?

Proteini eksik olan bir kişi aşırı yorgun ve zayıf hissetmesi onun haricinde kaslarında erimeler meydana gelebilir. Normal olarak hayatına devam etmek isteyen bir kadın ya da erkeğin proteinini minimum düzeyde de olsa alması gerekiyor. Proteini alabileceğiniz besinlerin tamamının et ve süt ürünleri baklagiller olduğunun altını çizmem gerekiyor.

GÜNLÜK PROTEİN İHTİYACINI KARŞILAYAMIYORUM NE YAPMALIYIM ?

Şimdi sizlere şöyle bir örnek vermek istiyorum öncelikle proteini alacağınız besinlerin et süt balık tavuk ve buna benzer ürünler olduğunun önemle altını çiziyorum. Peki ya vegansanız ya da ya etleri gerektiği kadar alamıyor ya da tüketemiyorsanız ne yapacaksınız. İşte tam da bunu ölçmek için kendimde denediğin harika bir yöntem var ( yüzde bin başarıya ulaştım kilo verdim kızlar )

Eğer kilo olarak sıkıntısız bin insan isansanız ve aşırı yorgunluk kas erimesi güçsüzlük hissediyor iseniz mutlaka bu dediklerimi yapmanız gerekiyor.

ÜLKER FİT DANONE PROTEİN İÇECEKLERİ İMDADA YETİŞİYOR

Markası da önemli arkadaşlarım, yüzbinlerin kullandığı ve sonuç aldığı ürünleri kullanmanız gerekiyor. Ben Ülker Fit 30 gr Kahveli olan içeceğe bayıldığımı söyleyerek başlamak istiyorum. Gün içinde aşırı yorgunluk ve stres ile birlikte kaslarımda çok güçsüzlük hissediyordum. 40 yaşın üstünde bir kadın olarak 60 kilo seviyesindeyim ama modum her zaman düşük ve sürekli olarak güçsüzüm kaslarım her yerim ağrıyor. Çok iyi de yemek yediğim söylenemez. Ben Protein içeceklerine başladım.

Proteinli içecekler ülker içim fit.jpg


PROTEİN İÇECEKLERİ KULLANANLAR DAHA ZİNDE VE SIKINTISIZ

Protein içeceklerinden 30 mg olanından birini sabah birini akşam olmak üzere aç tok farketmiyor tüketmeye başladığınız birinci günün ertesi gününde daha zinde ve kaslarınızın yüzde yüz daha sıkı daha güçlü olduğunu göreceksiniz. Bizler değişen dünyada özellikle genleri ilel oynanan her türlü yiyeceklerden, yeterince protein alamıyoruz. Mutlaka deneyin hanımlar mutlaka.


Burada kendi başıma denediğim ve % 100 sonuç aldığım bir şeyi araştırarak sizlere sunuyorum kızlar. Bunu mutlaka denemelisiniz nihayetinde ilaç değil burada yazdıklarım. Eğer dener iseniz iki üç günde yapacağınız test ile en azından vücutlarınızdaki enerjileri ve kas gücünü yerine getirse ne demek istediğimi anlayacaksınız. Günlük olarak bunlardan bir adet mutlak suretle tüketmeye özen gösterin. Onun haricinde yumurtanın beyazını tüketmeye peynir ayran süt ürünlerini mutlaka tüketmeye özen gösterin.

Günlük sadece tek başına alacağınız 100 gr pişmiş dana etinde bile 20 gr kadar protein bulunmakta varın gerisini siz düşünün. Yemesi pişirmesi servis edilmesi alınması var bir de. Oysa bu tür bir ürünü iki üç gün deneyerek 6 tl ye satın alabilirsiniz Migros Sanalmarketlerde sadece deneyin kızlar.

Bu yazıyı diğer kişilerinde görmesi adına sosyal medyalarda paylaşırsanız iyi bir iş yapmış olursunuz. Sevgiler sunuyorum.
 
Son düzenleme:
Valla ben güne halsiz yorgun bitkin başlıyorum aynı zamanda çok agresif uyanıyorum. Günlük işlerimi yapamıyorum sürekli uyumak dinlenmek istiyorum. Protein içeren besinleride açıkça tüketmiyorum. Önerdiğiniz protein içeceklerini mutlaka deneyeceğim.
 
Her kadının hatta her erkeğin bu durumu değerlendirmesi ve incelemesi, kullanması gerekiyor. Ben testini yaptım inanılmaz rahatlattı beni mutlak suretle denemeniz gerekiyor. Şiddetle tavsiye ediyorum. Yani alamıyoruz gerekli proteinleri ve bir çok sıkıntı çıkıyor hepsini strese bağlıyoruz. Saçlar bi dökülüyor yok böyle dökülme :)
 
Bu kadar etki edeceğini bilmiyordum ya bildirim geldi baktım her şey benimle örtüşüyor dedim bakayım ne diyorlar diye iyi araştırma bende kullanacağım deneyeceğim en azından dediğiniz belirttiğiniz gibi ilaç değil bir şey değil denemekte fayda var araştırırken gördüm kızlar n11 ya da hepsi buradada daha ucuza geliyor migros sanala da bakacam birazdn
 
Geri
Üst