Hadi Meleklerim Akşama Yemeğiniz Hazır Manisa Kebabı Yapılışı ...

LaViNYaM

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Manisa Kebabı Yapılışı
Manisa Kebabı Tarifi


Evet Hanımlar akşama ne yapacağım diye düşünüp durmayın...Bakın imdadınıza yetiştik...Hamur ve etin muhteşem tadla birleştiği Manisa Kebabını tatmaya ve tattırmaya hazırmısınız?....İşte bakalım Manisa Kebabı nasıl yapılıyormuş...





Malzemeler


Hamuru için;



3 yumurta


2 su bardağı süt


2 su bardağı un


3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı


Tuz


Harcı için;



350 gr kuşbaşı et


4 yemek kaşığı zeytinyağı


2 soğan


2 havuç


Yarım su bardağı bezelye


300 gr haşlanmış mantar


Tuz, karabiber, kimyon, kekik

Üzeri için;

1 su bardağı süt


1 yemek kaşığı un


15 gr tereyağı


60 gr rendelenmiş kaşar peyniri


Sivri biber


Cherry domates


Tuz


Kebabın tarifi


Yumurta, süt, ayçiçeği yağı, un ve tuzu mikserle çırpın. Karışımdan birer kepçe alarak ısınmış tavaya dökün. İki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin. Bir tabağa dizerek soğumaya bırakın.

Etleri zeytinyağında suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanları, yuvarlak doğranmış havucu ekleyip 2-3 dakika kavurun. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.

Mantar ve bezelyeyi ilave edip karıştırın ve ılınmaya bırakın. Krepleri küçük çukur bir kaseye yerleştirin. İçlerine suyu süzülmüş etli karışımdan bir miktar yerleştirip krebi kapatın ve kaseyi ters çevirerek fırın kabına yerleştirin.

Tereyağını eritip unu kavurun. Sütü azar azar ekleyip karıştırın ve katılaşıncaya kadar pişirin. Tuz ekleyin. Sosu bohçaların üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Biber ve domates yerleştirip 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Sıcak servis yapın.
 
Üst