Hadise Röpörtajı

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Hadise Röpörtajı
hadise röportaj hadisenin röportajları hadise röportajları

Hadise


Şu sıralar İngilizce ve Türkçe parçalardan oluşan yeni albümünün son hazırlıkları için stüdyoda olan, Belçika’da yaşayan Hadise ile bir araya geldik ve hem albümü hem de şu sıralar ekranlarımızda yer alan yeni videosu “Deli Oğlan” hakkında konuştuk.


“DELİ OĞLAN” YENİ BİR ALBÜMÜN HABERCİSİ. BİLDİĞİMİZ KADARI İLE ÇALIŞMALARINIZ SON HIZLA DEVAM EDİYOR. BİZE YENİ ALBÜMÜNÜZDEN BİRAZ BAHSEDEBİLİRMİSİNİZ ?

Evet albüm nihayet hazır. Albümle ilgili şunu söyleyebilirim ki çok çalıştık, 17 parça hazırladık. Bu parçaların 14’ünün sözleri ve müziğini ben hazırladım. Bu benim için çok güzel ve önemli bir deneyim. Çünkü benim için sadece sanaçtıçının görüntüsü, yani saçı, makyajı, dans performansı önemli değil, söz yazmak, düşüncelerimi kağıtlara dökmek de çok önemli. O yüzden bu albümde benim yazdığım sözler ağırlıkta. Bu çok güzel bir şey bence. Bu albümün ilk klibini ‘’Deli Oğlan’’ şarkısına çektik. Bu şarkının sözleri de sevgili Sezen Aksu’ya ait.

PEKİ HAZIRLANMIŞ 17 PARÇA VARKEN, NASIL OLDU DA ÇIKIŞ PARÇASI “DELİ OĞLAN” OLDU ?

“Deli Oğlan”ı neden tercih ettik ? Şunu söyleyebilirim ki albümde 2 tane Türkçe parça var. İnsanlar belki de şöyle düşünebilirler ; Hadise neden Türkçe parça yapıyor ? Bu çok basit bir şey aslında. Bu albüm benim için profesyonel bir deneme. İlerde yapacağım albüme daha çok Türkçe –yine kendi tarzımda - parça koymak isterim bunlarda ilerisi için hazırlık sayılabilir. Deli Oğlan’ı neden seçtik? Bence müziği, alt yapısı süper, çok yeni, süpriz dolu bir şarkı baştan sona kadar ve sözleri Sezen Aksu’ya ait. “Deli oğlan, hadi deli oğlan, hadi belime dolan” ... Çok özel sözler bunlar. O yüzden “Deli Oğlan”ı seçtik ve umarım seyircilerde beğenirler.

KLİBİN HAZIRLIK SÜRECİ NASILDI, SİZİN VİDEO DA DÜŞÜNSEL ANLAMDA PAYINIZ VAR MI ?

“Deli Oğlan”ın klip çekimleri gerçekten çok güzel geçti. Zaten ben ve rejisör Emir Khalilzadeh klipten 1 - 2 hafta önce uzun uzun toplantı yaptık. O beni aradığında ben henüz Belçikada’ydım. Emir’e istedikelrimi anlattım. Şöyle şöyle bir şeyler istiyorum dedim. O da tamam olur dedi. Beraber konuştuk, herşeyi beraber ayarladık. Konsept aslında çok basit. Ben henüz 22 yaşındayım, çok gencim ve çok mutluyum, hayatın tadını çıkarıyorum. Bunu da klipte yansıtalım istedim. Sert ve ciddi bir klip olmasın, çünkü şarkının sözleri zaten çok tatlı ve çok genç. O yüzden nasıl desem, dans etmek istedim, değişik kostümler ile ama hep kendim gibi oldum.

VİDEO KLİP ÇEKİMLERİ İÇİN TÜRKİYE’YE GELDİNİZ, YOĞUN BİR TRAFİĞİNİZ VARDI, KONSERLER, BASIN RÖPORTAJLARI. BU YOĞUNLUKTA ÇEKİMLER NASIL GEÇTİ ?

“Deli Oğlan”ın klibini Ayazağa’da bir stüdyoda çektik. Günümüz çok yoğun geçti sabah 05:00’da uyandım. 06.00’da gelip aldılar otelden. Ondan sonra stüdyoya gittik. Makyajım, saçım ve styling çalışmaları derken saat 09:00 oldu zaten. Yani 09:00’da ilk sahneme başladım ben. Akşam 18:30’da da bitirdik çünkü akşamına Bodrum’a uçmam gerekiyordu. Çok büyük bir ekipti. Çok güzel geçti, özellikle yemekler güzeldi. Nasıl desem, yani ekibin enerjisi bence çok önemli. Zaten her sahneden sonra ben bir alkış aldım ekipten. Ben bunu daha önce hiç yaşamamıştım. Bu çok güzel birşey. Her sahneden sonra “aaa süperdi süperdi” (alkışlayarak) dediler . Bu da bana çok enerji verdi ve akşama kadar gülümsemem hiç kaybolmadan çalıştım. Zaten klip çekimlerini çok severim. Yani sabahtan akşama kadar, hatta geceye kadar sürse bile ben sürekli gülerim. Çok seviyorum çünkü kamera karşısına geçmeyi, değişik kıyafetler ile, değişik saçlar ile, değişik makyajlar ile böyle değişik bir insan olmayı çok seviyorum. Çok yoğun ama güzel geçti diyebilirim ama gülerek bitirdik herşeyi.

BİRAZ DA ALBÜMDE SİZE ÇALIŞMALARI İLE DESTEK VEREN EKİPTEN BAHSEDELİM.

Albümde çok yetenekli insanlarla çalıştık. Değişik prodüktörler İtalya’dan Fransa’dan Belçika’dan Türkiye’den. Yurt dışındaki pek çok aranjör çok profesyonel ve çok güzel şarkılar yapıyorlar. Türkiye’de tabiki de Sezen Aksu var. Ozan Çolakoğlu, Özgür Buldum, daha sayamadığım pek çok isim. Albüm yaklaşık 2, 2 buçuk ay sonra çıkıyor. Çok heyecanlıyım bu yüzden.



PEKİ O ZAMAN SON OLARAK BU ALBÜMÜ MERAK EDENLER İÇİN, İÇERİK HAKKINDA İPUÇLARI VERELİM.

İnsanlar neler bekleyebilirler bu albümden ? Yani Hadise değişmiş bunu görecekler bir kere. Hadise sözlerini kendisi yazıyor bunu ve kendisini kendi sözleri ile ifade ediyor, bunu görecekler. Hem ingilizce hem de Türkçe parçalar olacak. Albümde farklı şarkılar için farklı soundlar denedik dersem doğru olur. Kayıtlardaki bir parça da annem için. Ona çok duygusal bir şarkı yazdım. Sadece bir gitar ve üzerine şan, o kadar. Çok değişik şarkılar var up tempo, dance, urban. ‘’Good Kiss’’ daha çok darbukalı, daha çok göbekli. Değişik değişik stiller süpriz dolu yani herkes dinleyecek bir şeyler bulabilir.
 
Geri
Üst