Hamile kalmak i̇çin progesteron seviyelerini artırmanın yolları

Uzman SühaN

Administrator
Hamile kalmak i̇çin progesteron seviyelerini artırmanın yolları
Progesteronun önemini ve üreme sistemini sağlıklı tutmadaki etkisini çoğu insan bilmiyor. Hormonal dengesizliklerin vücudumuzun genel sağlığı ve genel refahımız üzerindeki etkisi büyüktür. Gerçek şu ki, adet döngüsü, diyetler, çevresel değişiklikler, stres seviyeleri ve altta yatan tıbbi koşullar nedeniyle hormonların sürekli değişmesidir. Bu hassas dengede herhangi bir anormal etki, hormonlarımızın, çoğu zaman nahoş yan etkilere neden olabilir. Yaygın bir hormonal problem düşük progesteron seviyesine sahip olmaktır. Bu, adet döngülerimizde büyük bozulmalara neden olabilir, hamile kalma şansımızı azaltabilir ve bazı olumsuz belirtilere neden olabilir. Peki Progesteron düşüklüğü gebeliğe engel mi ? Makalemizin devamında progesteron hormonu ile ilgili detaylı bilgiler vermeye devam edeceğiz, daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..




progesteron kaç olursa hamile kalınır.jpg







Progesteron, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Hamilelik ve doğurganlıkta önemli bir rol oynar. Bir kadının progesteron değerleri seviyeleri, bir çiftin hamile kalmasına yardım etmede önemli bir rol oynar. Seviye, kadının doğurgan olması için yeterince yüksek olmalıdır. Progesteron seviyelerinde bir düşüşe işaret eden belirgin semptomlar vardır; Progesteron hormonu yan etkileri ruh hali değişimleri, kaygı, düşük cinsel dürtü, kilo alımı, düzensiz dönemler ve kalitesiz uyku düzenlerini içerir. Progesteron seviyelerinin düşük olmasının daha ciddi sonuçları kısırlık veya düşük yapma sıkıntısı olasılığını arttırır. Progesteron ilaçları bu olumsuzlukları giderebilir. Bu nedenle, bebek yapmayı denemeden önce seviyelerin yüksek olduğundan emin olmalısınız.



progesteron düşüklüğü gebeliğe engelmi.jpg







Progesteron seviyeleri çok düşük olduğunda, vücut adet ve hamilelik sırasında meydana gelen karmaşık süreçleri destekleyemeyebilir. Çok yüsek progesteron düşürmek için ; hayıt çayı içebilirsiniz ancak önceliğiniz mutleke hekime danışmak olmalıdır. Hayıt çayı hormonal dengesizlikleri dengeler. Progesteron kaç olursa hamile kalınır ? Adetin 21. günü yapılan progesteron değeri 2'nin üzerinde olursa bu yumurtladığınızı gösterir ve gebe kalma şansınızın olduğuna işaret eder. Progesteron hormonu değeri ; Yumurtlama öncesi dönemde: 1 ng/mL’den daha az, Adet döngüsünün ortasında: 5 – 20 ng/mL, Menopoz sonrasında: 1 ng/mL’den daha az... Bu değerler farklı laboratuvarlarda değişik referans aralıklarına sahip olabilir.



progesteron nasıl yükseltilir ibrahim saraçoğlu.jpg






Hormonal dengesizlik kısırlığın önde gelen nedenlerinden biridir. Bir kadının doğurganlığını esas olarak etkileyen hormonlardan biri progesterondur (gebelik hormonu). Bu hormonun düşük seviyeleri hamile kalma yeteneğinizi engelleyebilir. Progesteron nasıl yükseltilir ibrahim saraçoğlu tarafından önerilen şifalı bitkiler ayrıntılı incelenebilir. Dere otu, avokado , ıspanak , domates,ceviz ve ayçekirdeği hormon tetikleyen steroller içermeleri ve demirce zengin olmaları sebebiyle hocamız tarafından önerilmiştir. Düşük progesterona yardımcı olduğu iddia edilen bazı yiyecekler şunlardır:B-6 Vitamini , karaciğer fonksiyonlarında, hormon seviyelerinin dengeli kalmasına yardımcı olan bir role sahiptir.Çinko doğurganlıkta ve hamilelikte vücudun gelişmesinde rol oynar ve progesteron için önemli bir besindir.



Doğal progesteronlu gıdalar



Yiyecekler mutlaka progesteron içermiyor olsa da, bazı yiyecekler vücudun progesteron üretimini teşvik etmeye yardımcı olabilir. Bunlar şunları içerir:

Fasulyeler
Brokoli
Brüksel lahanası
lahana
Karnıbahar
süs lahanası
Fındık
kabak
ıspanak
kepekli tahıllar



Progesteronu doğal olarak arttırmanın diğer yolları



Sağlıklı bir vücut ağırlığını koruyun. Aşırı kilo, bir kadının vücudunun daha fazla östrojen üretmesine neden olur. Bu progesteronda bir dengesizlik yaratır. Sağlıklı bir kiloyu korumak mutlaka bir kadının daha progesteron üreteceği anlamına gelmezken, hormonlarının daha dengeli olacağı anlamına gelir. 35 yaşından sonra progesteronda kaçınılmaz bir düşüş var. Neyse ki, size hormon dengesini desteklemek için bazı yollar vereceğim, bu yüzden okumaya devam edin! Kadınlarda düşük progesteron seviyelerinin nedenlerini açıklamak için yeterli kanıt yoktur. Ancak, araştırmacılar bunun aşağıdaki nedenlerden biri olabileceğine inanmaktadır . Progesteron seviyelerinizin düşmesinden uzun süre aşırı egzersiz yapmak sorumlu olabilir.Çok fazla stres hormonal dengesizliğe neden olabilir. Kortizol hormonu seviyesini arttırır (stres hormonu) ve vücudunuzdaki progesteron seviyesini düşürür. Bu, düşük yapma nedenlerinden biri olabilir. Aşırı vücut ağırlığı östrojen seviyelerinin yükselmesine neden olarak progesteronu düşürür.



Gebe Kalmak İçin Düşük Progesteron Düzeylerini Artırma




Uzun süre yorucu egzersizlere maruz kalırsanız, vücudunuz progesterondan daha fazla kortizol veya stres hormonu salgılar. Aşırı egzersiz yapmaktan kaçının. Kilodaki artış hormonlarda dengesizliğe neden olur. Östrojen seviyelerini arttırır ve progesteron seviyelerini azaltır. Bu nedenle hamile kalmayı planlıyorsanız kilonuzu kontrol altında tutmaya çalışın . Uzun süreli psikolojik stres, vücudun stresi yönetmek için kortizol veya stres hormonu salgılamasını sağlar. Daha önce belirtildiği gibi, bu vücutta azalmış miktarda progesteronla sonuçlanır. Bu yüzden hormonu dengede tutmak için stresi yönetmeye çalışın .Bazı gıdalar progesteron içermez, ancak hormon seviyelerini düzenlemede yardımcı olabilirler.Çinko: Üreme döngüsünde, yumurtalıkların progesteron salgılamasına neden olan hayati bir rol oynar. Çinko bakımından zengin bazı yiyecekler nohut, balkabağı, kırmızı et ve bademdir.



Omega 3 asitli gıdalar hormon seviyelerini dengeler. Progesteron seviyesini yükselten yiyecekler yumurta, ceviz, keten tohumu, süt ve ton balığı, uskumru ve somon gibi balıklardır. B6, C ve E vitaminleri yönünden zengin besinler progesteron seviyelerinde artış göstermiştir . Bu besinler açısından zengin besinler arasında tavuk, yumurta, soya fasulyesi, yulaf ezmesi, kahverengi pirinç, brokoli, patates, Brüksel lahanası, buğday tohumu ve zeytin ve soya yağları gibi bitkisel yağlar bulunur. Lif tüketimi, progesteron seviyelerinin iyileştirilmesine yardımcı olduğundan üreme döngüsü için iyidir. Keten tohumu ve kinoa zengin lif kaynaklarından bazılarıdır.Yeterli uyku almamak stres hormonu seviyesini yükseltir ve diğer hormonal dengesizliklere neden olabilir. Bu nednele iyi uyuduğunuzdan emin olun..



Vücudun, progesteron üretmek için kolesterol şeklinde yağa ihtiyacı vardır. Kolesterol, bir kadının sağlığı için son derece önemli olan tiroid hormonlarının üretiminde de büyük rol oynar. Bu, vücudunuzun hormon seviyesini döllenmenin gerçekleşmesi için yeterince yüksek tutmak için sürekli olarak yeterli miktarda yağ tüketmeniz gerektiği anlamına gelir. Et, yağlı balık ve hindistancevizi yağı gibi yiyecekler, kolesterol seviyenizi yeterli tutmaya yardımcı olmak için harikadır. Beslenmenize çinko yönünden zengin besinler ekleyin.Vücudunuzun hormonları doğru seviyelerde tutmasına yardımcı olan en önemli minerallerden biri olan çinko, doğurganlığın sağlanmasında büyük rol oynar. Bu mineral hipofiz bezinin kadın vücudunda yumurtlamayı teşvik eden folikül uyarıcı hormonları salgılamasını sağlar. Karaciğer, yağsız kırmızı et, kabuklu deniz ürünleri ve bitter çikolata gibi çinko bakımından zengin yiyecekleri tüketebilirsiniz.


Magnezyum yönünden zengin yiyeceklerin tüketimini de arttırın. Çinko ile birlikte, magnezyum da vücudunuzdaki hormonal dengeyi korumanıza yardımcı olmak için son derece önemlidir. Takviyeler kullanarak ya da siyah fasulye, ıspanak, tam tahıl gevrekleri ve fındık gibi yiyecekleri tüketmeyi tercih edebilirsiniz. Bazı şifalı bitkilerin kadın vücudundaki östrojen seviyelerini artırma etkisi vardır. Bu, progesteronun azalmasına neden olur ve bir süre sonra gebe kalamayabilirsiniz. Bu nedenle östrojen seviyelerinin yükselmesine neden olabilecek her tür bitkiden uzak durmalısınız. ( meyan kökü, lavanta, çay ağacı yağı ) Daha fazla C vitamini bakımından zengin gıdalar tüketin. C vitamini, vücutta bir antioksidan görevi gördüğü için askorbik asidin yeniden emilimini kolaylaştırır. Brokoli, limon, portakal ve koyu yapraklı sebzeler gibi yiyecekler en iyi C Vitamini kaynaklarıdır. Diyetinize E vitamini açısından zengin seçenekler ekleyin.Diyetinize E Vitamini dahil etmek için fındık, ayçiçeği tohumu gibi yiyecekler yiyin ve doğurgan olmak için zeytinyağı tüketiminizi artırın. Organik olmayan yiyeceklerden kaçının. Çok fazla egzersiz yapmaktan kaçının.Birçok kadın fertilite konusunda yardımcı olmak ve menopoz semptomlarını azaltmak için progesteron seviyelerini yükseltmekle ilgilenmektedir. Makalede yer alan bilgileri uygulayarak hormonal dengeyi sağlayabilirsiniz...
 
Benimde prolaktin seviyem çok düşüktü ersağın çinko magnezyum ve omega içeren takviyelerinden kullandım şimdi normal değerlere sahibim.
 
Geri
Üst