Hamile kalmak için en iyi zaman nasıl anlaşılır ?

Uzman SühaN

Administrator
Hamile kalmak için en iyi zaman nasıl anlaşılır ?
Eğer hamile kalmak istiyorsanız, tam olarak ne zaman yumurtlama dönemine girdiğinizi bilmeniz size çok yardımcı olacaktır. Böylece en uygun zamanda cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Birçok kadın, yumurtlama dönemine girileceğini erkenden öngören kitleri başarılı bir şekilde kullanmayı başarmıştır. Çünkü bu kitler yumurtlama dönemine girmenize az bir zaman kala, size pratik bir şekilde ikaz verirler. Diğer kadınlar ise günlük vücut sıcaklıklarını bir kâğıda not ederek ve cinsel organlarında meydana gelen mukusların oluşum hallerini inceleyerek yumurtalama dönemine girip girmediklerini anlarlar. Yumurtlama günü belirtileri




Hamilelik için en iyi zaman kadında her ay adetin 9 gününden başlayarak 17 ci gününe kadar olan zaman dilimidir. Bu altı- yedi gün içerisinde herhangi bir günde yumurtalıklarınız rahime doğru 6 gün sürecek bir yumurta bırakır. Yumurtanız rahime bırakıldıktan sonra bir gün yaşar. Ama sperm bir hafta kadar yaşayabilir.








4.Jpeg



GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR BU LİNKTE



Dolayısıyla yumurtayı karşılamak için spermin altı günlük bir zamanı vardır. Eğer bir gün öncesi ilişki yapıldıysa gebelik büyük olasılıkla gerçekleşebilir. Ancak, sadece yumurtlamanın tam gününü saptamak çok zor değildir. Eğer düzenli bir cinsel yaşamınız varsa ve takvime göre yaşamak istemiyorsanız hafta 3 gün ilişki gebelik için yeterli olabilmektedir. Bu konuda daha emin bir çalışma yapmak isterseniz piyasa da satılan ovulasyon testlerinden alarak hamilelik için kendinizi garantiye alabilirsiniz.


İki adet arası kaç gündür.?


Bir adet döngüsü 22 gün gibi kısa ya da 36 gün gibi uzun olabilir . Ovulasyon ortalama bir kadında 12 gün ila 14 gün arasında sürebilir. Kadınların neredeyse yarısından fazlasının 7 gün değişen bir döngü uzunluğu vardır. Adet döngünüz bir ay içinde farklılıklar gösterebilir. Bu nedenle eğer hamile kalmak istiyorsanız iki yada üç günde bir günde bir cinsel ilişki en iyi çözümdür. Eğer yumurtlama gününüzü biliyorsanız ovulasyon günlerinize odaklanmasınız en iyisidir.


Yumurtlamak üzere olduğumu nasıl anlarım?


Yumurtlamanızın bazen farkına varırsınız bazen de varamayabilirsiniz.. Eğer hamile kalmak istiyorsanız vücudunuz ile sıkı bir iletişim içinde olmanız gerekiyor. Yumurtlamanın işaretlerini birkaç işaretle anlayabilirsiniz.


Vajinanızda nemli, ve esnek yumurta beyazı gibi akıntı artar,

Karnızda yumurtlama ağrısı gibi hafif rahatsızlık hissedersiniz.

Kendinizi daha fazla çekici hissedersiniz.




Düzensiz adet dönemleriniz var mı?


Düzensiz dönemleri olan kadınların daha az verimli olduğu hamile kalamayacağı anlamına gelmez. İki adet döneminiz arası 36 gün yada daha fazla ise bu konuyu doktorunuzla mutlaka görüşmelisiniz.


Bazen, düzensiz adet dönemi Polikistik over sendromu ve ya troid bozukluğu nedeni ile olabilir ama bu hamile kalma şansınızı etkilemez . Vücudunuzu da daha iyi takip ederek ve yumurtlama kitlerinden kullanarak yumurtlama döneminizi gene bulabilir ve o dönemde hamile kalabilirsiniz.


Yumurtlama (ovulasyon) öncesi ve sonrası belirtiler


– Vajinal (servikal) akıntıda artış olması, akıntının sıvılaşması. Kadınlar bunu “ıslaklığım arttı” şeklinde ifade ederler genellikle. Bu belirti ovulasyon olmadan bir kaç gün önce başlar.

– Vücut ısısında artış. Hastalar bu hafif artışı genellikle hissetmezler ama derece ile ölçümde rahatlıkla farkedilir. Genellikle yarım derece civarında bir artış olur.

– Kasık ağrısı: Tek taraflı (sadece sağda veya solda) kasık ağrısı genellikle yumurtlamanın olduğu gün hissedilir. Ağrı bazen iki taraflı da olabilir. Ağrının sebebi yumurtlama sırasında folikül içerisinde bulunan sıvının pelvise (rahim etrafına) sızmasıdır. Bu sıvı bir kaç günde kaybolur kendiliğinden. Ağrı genellikle bir günde biter. Bazen büyüyen yumurtaya bağlı ağrı yumurtlama olmadan 4-5 gün önce başlar, yumurtlamanın olduğu gün artar ve sonra birden kaybolur. (Mittelschmerz, orta ağrısı)


– Göğüslerde (memelerde) hassasiyet, dolgunluk, gerginlik
– Karında şişkinlik hissi
– Karında sancı ve kramplar
– Cinsel istekte artma: Genellikle ovulasyon olmadan birkaç gün önce başlar.
– Bazı kadınlarda koku, tat ve ışık gibi uyaranlara karşı aşırı hassasiyet, rahatsız olma mehydana gelir.
 
Geri
Üst