Hamile kalmak için en verimli günler

Uzman SühaN

Administrator
Hamile kalmak için en verimli günler
hamile,hamile kalınacak günler,hangi gün hamile kalınır,ne zaman hamile kalınır, hamile kalmayla ilgili bilgiler

Yumurtlama, olgun bir yumurta yumurtalıktan serbest bırakıldığında, fallop tüpünü ittirip döllenmeye hazır hale getirildiğinde gerçekleşir.

Yaklaşık olarak her ay bir yumurta yumurtalıklarınızdan birinde olgunlaşacaktır. Olgunluğa ulaştığında, yumurta yumurtalık tarafından serbest bırakılır ve fallop tüpüne sperm ve rahim için bekleme yoluna girer.Bir kadının aylık döngüsü adet döneminin ilk gününden sonraki dönemin ilk gününe kadar ölçülür.


hamile kalınacak günler.jpg



Ortalama olarak, bir kadının döngüsü normal olarak 28-32 gün arasında , ancak bazı kadınlar çok daha kısa ya da daha uzun döngüleri olabilir.Yumurtlama, bir döngü sırasında çeşitli zamanlarda ortaya çıkabilir ve her ay farklı bir günde gerçekleşebilir.

İşte olası diğer yumurtalama belirtileri listesi, ancak yukarıdaki belirtiler kadar güvenilir değildir:

Meme hassasiyeti ve duyarlılığı
Artan libido
Artan enerji seviyesi
Koku ve lezzet hissi artması

Ara lekelenmesi nin, ovülasyon dan önce östroje nin aniden düşmesinin, bir sonucu olduğuna inanılmaktadır. Progesteron hemen olmadığından, astar o zamana kadar az miktarda kan akıtıyor olabilir.

Yumurtlama Tahmin Testlerini Kullanma

Piyasada bazı yumurtlama tahmin testleri var. Bu testler ovulasyonu nun yakınında olduğu sinyalini verir ve vücudunuzdaki değişiklikleri algılamaya yardımcı olabilirler. En yaygın olanlardan ikisi şunlardır:

Yumurtlama Tahmin Kitleri

Yumurtlama tahmin kitleri eczane veya internetten satın alınabilir. Bir ovülasyon tahmini kiti, önümüzdeki 12-24 saat içinde ovülasyonu gösteren LH düzeylerinizi ölçmek dışında hamilelik testi gibi çalışır.

Ovülasyon Tükürük Testi

Yumurtlama yardımcı mikroskoplar da internetten ve eczanelerden satın alınabilir. Bu taşınabilir küçük mikroskoplar, kuru bir tükürük örneğinin şeklini gözlemlemenizi sağlar. Yumurtlama döneminde , tükürük, mikroskopta infertil olduğunuz zamandan farklı bir desen gibi görünür.

Yumurtlama Hesaplayıcısı

İnternet ortamın da nerdeyse her sitede otomatik hesaplayıcılar mevcut. Bu hesaplayıcılarla ovülasyon günlerinizi belirleyerek gebe kalmayı kolaylaştırabilirsiniz. Menstrüel döneminizin son tarihinin (yani son adet tarihinizi ) girin. Yaklaşan verimli günlerinizi tahmin eder, bu nedenle diğer yumurtlama semptomlarına bakmak için, bu yolu kavramaya hızlandırmak için bazı harika araçlar bulacaksınız.


Sperm yaklaşık 3-5 gün boyunca bir kadının içinde hayatta kalabilir, bu yüzden yumurtlamadan önce ilişkiye girmek bile bir gebelikle sonuçlanabilir. Hamile kalmaya çalışıyorsanız, yumurtladığınız anda çok fazla ilişkiye girmeniz gerekmez. Bu, ilişkiyi keyif yerine, işlevsel hale getirir ve bu durum stres yaratabilir. Normal adet döngünüzü belirleyebilirseniz ve normalde yumurtladığınızı öğrenirseniz, eşinizle birlikte tutkulu bir ilişki geçirebilir kendinize gebelik için çok iyi bir şans verebilirsiniz.
 
Gebe kalma zamanı için en uygun dönem adet döngüsünün orta dönemidir yani ayda bir düzenli adet gören bir kadında yaklaşık adet kanaması başladıktan 14-15 gün sonrasıdır. Adet araları bir aydan uzun olan kadınlarda eğer bir dahaki adet kanamasının başlayacağı tarih tahmin edilebiliyorsa yumurtlama tarihi adet kanaması başlamadan 14 gün öncesine denk gelecek şekilde hesaplanmalıdır. Bu günleri belirlemek içn sizinde belirttiğiniz gibi bir çok yöntem mevcuttur. Ovülasyon günlerinde birlikteliğin gerçekleşmesi gebe kalmayı sağlayacaktır.
 
Sevgili üyelerimiz ve takipçilerimiz;
Hamile kalmanın en yüksek olduğu dönemler yumurtlamadan bir kaç gün öncesi ve yumurtlama günü. Yumurtlama günlerini bir çok yöntemle belirleyebilirsiniz. Konumuz da detaylı bilgiler yer almakta.Yumurtlama günlerinizi otomatik hesaplayıcımızı da kullanarak belirleyebilirsiniz. Hesaplayıcımız aşağıda ki linkte yer almakta.

Yumurtlama Dönemi ( Tarihi ) Hesaplama
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
beyza hanım adetimin 17. günündeyim aşırı akıntım var yumurtlamam olmuşmudur
 
Merhaba, verdiğiniz tarih ve vajinal akıntının artışı ovülasyon belirtisi fakat emin olmak gerekir. Her dönem ovülasyon gerçekleşebilir.Yani ovülasyon düzensiz olabilir. Net bilgi sağlamak adına ovülasyon kitlerinin kullanılmasını uygun bulmakla birlikte tavsiye ediyorum.Yumurtlama belirtileri için linki ziyaret ediniz..

Yumurtlama belirtileri nelerdir ?
 
Geri
Üst