Hamile kalmak istemiyorum diyenlere önemli bilgiler

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Hamile kalmak istemiyorum diyenlere önemli bilgiler
Hamile Kalmak İstemiyorum Ne Yapmalıyım- Hayat şartları, evlilik dışı ilişkilerin artması ya da maddi sıkıntılar hamile kalmamak üzerine bu hep merak konusu olmuştur. Hamile kalmak istemiyorum? Hamile kalmamak için nasıl korunurum? Hamile kalmamak için ne yapılmalı? gibi sorulara anlaşılır üzere yanıtlar arayacağız. Hamile kalmak istemeyenler için özellikle düzensiz ilişkisi olanlar korunma yöntemleri kullanmayabilir ya da herhangi bilgisi olmayabilir. Bu konuda da düzenli bir ilişki içinde olanlar için de bilgiler sunacağız.

dogum kontrol yontemleri.jpg


Düzenli bir evliliği olanlar için eşler arasında erkeğin korunmasını isteyebilir ama kadın tarafında da korunma yöntemi çok fazladır. Bu korunma yöntemlerine ayrıntılı şekilde değinelim dilerseniz. Ama öncelikle şu önemli bilgiyi de vermek istiyorum sizlere. Hanımlar özellikle şunu bilmelisiniz ki düzenli bir adet döngüsü olanlar için konuşuyorum ki adet başlangıcından sayarak 13-14-15-16. günler hamile kalmak için pozitif günlerdir. Bu günler yumurtlama olduğu için ve hamileliğe açık kapı bulabilen spermler bu günlerde çatlayan yumurtayı dölleyebilme olasılığı çok çok yüksektir. Eğer hamile kalmak istemiyorsanız bu günlere dikkat dikkat. Tabii bunun yanında çok fazla korunma yöntemi bulunmakta. Hamilelik istenmediği durumlarda erkek tarafından korunma yöntemleri vardır.

Bunlardan biri geri çekilme yöntemidir. Geri çekilme yöntemi ilişki içindeyken boşalma durumunda erkeğin kendini dışarı çekmesi durumudur. Böylelikle spermler dışarda kalacak hamilelik olasılığı bitmiş olacaktır.

Yine erkeğin korunma yöntemlerinden biri de ilişki sırasında prezervatif kullanmasıdır. Prezervatif kullanım durumunda içeri boşalma durumu olsa dahi hamilelik söz konusu olmayacaktır.

HAMİLE KALMAK İSTEMİYORUM KALMAMAK İÇİN Nİ YAPILMALI


Bu yukarıdaki saydıklarımdan daha etkili yöntemlerde var. Bunlardan biri kadının doğum kontrol hapları kullanması ya da spiral taktırmasıdır. Doğum kontrol hapları hakkında bilgi alabileceğiniz yazımızı inceleyebilirsiniz. Doğum kontrol hapı aslında garanti bir yöntemdir. Ama doğum kontrol haplarının kullanılması durumunda doktor kontrolünde kullanılması önerilir. Bu ilaçların koruyucu etkisini artırmak için gününde saatinde almak gerekir. Bir gün alıp diğer gün almamak koruyucu etkisini azaltır.

Genelde türkiyedeki doğum kontrol ilaçlarında 21 tablet bulunmaktadır. Bu bir kutu bittikten sonra 7 gün ara verilmesi gerekir. Adetiniz gününde başlamasa dahi kutu bitince mutlaka ara verilmesi gerekir. Adet başlayıp bittikten sonra 8. gün ilaca yeniden yeni kutu ile devam edilir.

hamile kalmak istemiyorum.jpg


Yine kadın korunma yöntemlerinden biri de dediğim gibi spiraldır. Spiral doğum kontrol yöntemlerinden en garantisi demiştim. %98 oranında 6 yıl boyunca koruyabilen bir yöntemdir bu. Tabii spirale uygun olup olmadığını anlamak için smear testi yaptırması gerekiyor kadının. Eğer rahimde bir bozukluk, enfeksiyon gibi durumlar yoksa spiral taktirmaya uygundur. Nasıl takıldığına gelince uzman tarafından kadının adet gününün son günlerinde uygulanan bir işlemdir. Çok ağrılı bir işlem değildir takarken hafif kasıkta ağrı olabilir. Ama anestezi gerektirecek şekilde bir işlem değildir. Spiralin önemli amacı sperm hücrelerini etkisiz hale getirmesi. Yani doğum kontrol hapları gibi yumurtlamayı engelleyici değil. Onun için de aslında en güvenilir en sağlıklı yöntemlerden biri diyebilirim. Bu aynı zamanda düzenli ilişki halinde olanlar için önerilebilen bir yöntemdir.

Yine norlevo ertesi gün hapı adında bir korunma yöntemi de vardır. Bu ilaç eğer unutkanlıkla ya da bilmeden birden eşiniz geri çekilemedi ve içinize boşaldı bu durumda da hemen ertesi gün hapı diye bir korunma yöntemi var. Norlevo etkili bir ilaçtır ama norlevo kullanıp hamile kalınır mı bununla ilgili buradakiyazımızı inceleyebilirsiniz. Korunmasız bir ilişkide en geç 72 saat içerisinde bu ilacın alınması etkili olacaktır.

HAMİLE KALMAMAK İÇİN NE YAPILMALI ?
Kulaktan dolma bilgileri kafanızdan bir kenara atın lütfen. Sitemiz melekler mekanı 2007 yılından bu yana yayın hayatında sürekli olarak bu ve buna benzer sorular geliyor. Bir kereden bir şey olmaz demeyin mutlak suretle kendinizi koruyun. Özellikle ertesi gün hapları bundan on sene öncesine kadar yoktu 72 saat içinde yukarıdan sizlere söyledik bunu kullanabilirsiniz. Geri çekilme yöntemine kesinlikle güvenmeyiniz.

hamile kalmamak için ne yapmalıyım öneriler burada.jpg


Hamile kalmamak için kesin çözüm bitkisel kürler yöntemler bitkisel çaylar ve yapılması gerekenler

Kesin olarak hamile kalmamak için ilişkiye girmeyin :D:D Şaka şaka yukarıda sizler için yazılanların haricinde başınıza gelen bir durumu ya da hali bizlere soru sorarak iletebilirsiniz. Sizlere gün içinde dönüş yaparak yardımcı olacağımızdan emin olabilirsiniz.

hamile kalmamak için ne yapılmalı.jpg


SÜRTÜNME YOLU İLE HAMİLE KALMAK MÜMKÜN MÜ ?
Sitemize en çok yöneltilen sorulardan birisi de bu değerli melekler, hamile kalmamak adına özellikle ben sürtünme yolu ile birliktelik yapıyorum bana bir şey olmaz demeyin. Tabiki hamile kalabilmek artık bu kadar kolay değil. Lütfen kendinizi artık türk filmleri modundan çıkartınız. Sürtünme yani tam birliktelik olmadan pek bir şey olmaz diye de düşünmeyiniz.

sürtünme yolu ile hamile kalan var mı.jpg


Zira hamile kalabilirsiniz. Aklınızdaki deli soruları bir tarafa bırakın ve yaşadığınız bir şey var ise lütfen bu konudan bizler ile paylaşın sorularınızı bizlere yöneltin. Hamile kalmamanız adına sizlere bir çok bilgi verdik ama olaki burada yazdığımızdan başka şekilde bir durum gelmiş olabilir başınıza. Bunun için bizlere soru yöneltmeniz yeterli. Burada sizler için duruyoruz ve tüm sorularınızı doğru şekilde cevaplandıracağımızdan emin olabilirsiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Beklenmeyen gebelik her bayanın dünyasını başına yıkabilecek kadar psikolojik sarsıntı yaratacak durumlardan bir tanesidir. Çevremde bunun çok örneğiyle karşılaştım. Gebelikten korunmak ciddiye alınacak bir durumdur. Bu işin şakası yok maalesef. Evli ya da bekâr herkes bu konuyu ciddiye almalıdır.



Benim şahsi fikrim hap kullanımıdır. Özellikle Yasmin, doğum kontrol hapları arasında en masumu en tatlısı. :)Kullananların çoğu haptan gayet memnun kaldıklarını söylüyor. Doğum kontrol hapları hamileliği engellediği gibi daha birçok yönde de bayan sağlığına faydası oluyor. Her ay şüphe içerisinde regl gününü beklemek yerine, ertesi gün hapı içmek zorunda kalmak yerine, Yasmin kullanarak oluşabilecek sıkıcı durumları engellemenizi öneririm. ;)
 
Slm nişanlımla korunmasız ilişkiye girdik ani gelişti bu yüzden korunamadım. norlevo hap kullandım .fakat adetim 12 gün gecikti şimdi korkuyorum .Eczaneden test alırsam kimlik bilgisi isterlermi teşekkür ederim.
 
Merhaba,

Ertesi gün haplarının hiçbiri , gebelikten %100 korumaz. Korunmasız ilişki sonrası , Ertesi gün hapını almasına rağmen hamile kalanlar mevcut. Bu yüzden gecikmeniz için test yapın. Gecikmeniz ya gebelikten yada ilaç kaynaklı olabilir. Eczane kesinlikle gebelik testi alırken kimlik bilgisi istemez. Testten 2-3 tane alıp uygulayın. Bu kadar fazla test önermemin sebebi,idrar dan yapılan gebelik kitlerinin hatalı sonuç vermesidir. Şayet sizin için sakıncası yoksa HCG testi yaptırabilir, %100 sonuç alabilirsiniz. Fakat HCG testini yaptırırken kimlik bilgisi istenebilmektedir..
 
Son düzenleme:
Ben 25 yaşında iki cocuk annesiyim ve şu an üçüncü çocuğuma 22 hatalık hamileyim. Doğumlarımı sezaryan olarak gerçekleştirdim bu doğumunda kordonlarımı bağlatmak istiyorum diğer korunma yöntemlerini eşim tercih etmiyor sizce doğu bi karar mı?
 
Teşekkür ediyorum ya aklımda deli deli sorular vardı sayenizde arama ile bu sayfaya geldim de çok şükür rahatladım ay kafayı tam sıyırdım sıyıracam diyordum oh beee ya kimseye de bişey diyemiyorsunuz ayıplarlar diye ya bişi olduysa felan diye ne muradınız var ise versin Allah teşekkür ediyorum.
 
Ben 25 yaşında iki cocuk annesiyim ve şu an üçüncü çocuğuma 22 hatalık hamileyim. Doğumlarımı sezaryan olarak gerçekleştirdim bu doğumunda kordonlarımı bağlatmak istiyorum diğer korunma yöntemlerini eşim tercih etmiyor sizce doğu bi karar mı?

Selamlar Gamze, bence çok aceleci davranmayın daha yaşınız genç.... Hayat, insanın karşısına ne çıkartır belli değil lütfen kordon bağlatmayı bu kadar erken düşünmeyin diye tavsiyede bulunmak isterim size.
 
Merhabalr benimde bir sorun olacaktı partnerimle ilişki sırasında acaba bosaldimda fark etmedim mı acaba gibi bir düşüncesi var bu da beni korkutuyor açıkçası sizde hamile kalma olasılığım varmı yumurtlama zamanına denk gelmediğini biliyorum
 
Selamlar her türlü hamile kalma ihtimaliniz var hamile kalmayacağınız günler zaten belli kişiden kişiye de değişir bu eğer üzerinden çok geçmedi ise örneğin maksimum 72 saat oldu ise lütfen ertesi gün hapı kullanınız. Ama her halukarda riskiniz mevcut bilginiz olsun.
 
ilişkiden yaklasık 15-16 saat sonra ertesi gün hapı kullandım. Ama ilişki adet olup bittikten 2 hafta sonra yani ayın ortasında (13-14. Gün) bu durum yaşandı. Adetime daha 2 hafta vardı hapı kullandığımda .Ay günü doldu ardından 3 gün geçti acaba hamilemiyim?
 
Geri
Üst