Hamile kalmak istemiyorum ne yapmalıyım ?

Uzman SühaN

Administrator
Hamile kalmak istemiyorum ne yapmalıyım ?
Hamile kalmak istemiyorum ne yapmalıyım diyenlere bilgiler Melekler Mekanı Kadınlar Kulübünde sizleri bekliyor.

Bu makale, bilim tarafından da desteklenen, zamana göre test edilmiş doğal doğum kontrol yöntemlerinden bazılarını kapsayacaktır. Ayrıca, şu anda hamileliği önlemek için önde gelen yol ile ilgili bazı risklere değiniyoruz. Doğum kontrolü hamileliği önlemek için uygulamaların, ilaçların veya cihazların kullanılmasıdır . Doğal doğum kontrol yöntemleri veya doğal aile planlaması , kadının bedeni ve adet döngüsü ile ilgili gözlemlere dayanan bir tür doğum kontrolüdür . Doğal doğum kontrol yöntemleri, doğurganlık farkındalık yöntemlerini içerir.Bir kadın yumurtlamaya en muhtemel olduğunu belirlemek için bir yumurtlama tahmin kiti kullanabilir. Bu idrardaki lüteinizan hormon (LH) miktarını ölçen özel bir kittir .



gebeliği önleme.jpg





Luteinize edici hormon, yumurtalıktaki bir yumurtanın olgunlaşmasını teşvik ettiği için, LH miktarı genellikle yumurtlamadan 20 ila 48 saat sonra artar. Bu artışa, bir kadının idrarında 8-12 saat sonra tespit edilebilen lüteinizan hormon dalgalanması denir. Yumurtlama tahmin kiti, idrardaki lüteinizan hormon miktarını ölçmek için tasarlanmıştır.Döllenme için en uygun günler yumurtlamadan iki gün, yumurtlama günü ve yumurtlamadan sonraki günlerdir. Gebe kalmanın en büyük şansı , luteinize edici hormon dalgalanmasından 24 saat sonra cinsel ilişki olursa meydana gelir.


Doğurganlık farkındalık yöntemleri, adet döngüsünü izlemenize yardımcı olur, böylece yumurtalıklarınızın her ay bir yumurtayı ne zaman serbest bıraktığını bilirsiniz (buna yumurtlama denir). Yumurtlamaya yakın günler, hamile kalma olasılığınızın yüksek olduğu verimli günlerinizdir. Doğurganlık belirtilerini izlemenize yardımcı olacak birkaç farklı yöntem vardır.


Sıcaklık Yöntemi : Yataktan kalkmadan önce her gün sabah vücut sıcaklığını alırsınız.



Servikal Mukus Yöntemi : Her gün servikal mukus (vajinal akıntı) kontrol edin .



Takvim Yöntemi : adet döngüsünü bir takvime kaydedin ve takip edin.



Bu yöntemlerin üçünü birleştirmek en etkilidir. Hamileliğin gerçekleşmesi için, bir sperm hücresinin yumurtanıza katılması gerekir (buna döllenme denir). Adet döngüsünüz sırasında, spermin bir yumurtayı döllemesi ve hamileliğe neden olabilmesi için belirli günler vardır - bunlar sizin verimli günlerinizdir. Her ay yumurtalıklarınız fallop tüpünüze bir yumurtayı bırakır (buna yumurtlama denir). Sperm, uterus ve fallop tüpünüzde ilişkiden sonra 5 gün yaşayabilir.

Her kadının adet döngüsü farklıdır ve diyet, stres ve yaş gibi faktörler bir kadının adet döngüsünün değişmesine neden olabilir, bir kadının verimli olduğu zamanı tam olarak belirlemek zor olabilir.


Çoğu çift hamileliği önlemek için doğal aile planlaması veya kontraseptif yöntemler kullanır. Doğal doğum kontrolü için en iyi yöntemlerden biri olarak tanımlanır ve insanlara sayısız avantaj sağlar. Kontraseptif yöntemlerin başlıca faydalarından bazıları şunlardır:İnsan için en önemli şeylerden biri bedeni güvenli ve sağlıklı tutmaktır. Doğal aile planlaması yöntemleri, kontraseptif ilaçlarla veya cihazlarla gelen yan etkileri ve risklerden kaçınmak için yararlıdır. Bu yöntemler tamamen zararsızdır . Temel olarak, bu yöntemlerin sağlıklı oldukları düşünüldüğünde vücut üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi yoktur.



Takvim yöntemi: Doğum kontrol yöntemi, çeşitli aylar boyunca adet döngüsü uzunluklarını takip ederek verimli günleri tahmin etmede size yardımcı olur. Yöntemi kullanmadan önce, altı periyot boyunca adet döngüsü uzunluğunun izlenmesini sağlamalısınız
gebe-kalmamak-icin.jpg

HAMİLE KALMAMAK İÇİN NE YAPMALIYIM DİYENLERE ÖNEMLİ BİLGİLER

Bazal Vücut Sıcaklığı Yöntemi:
Bazal vücut ısısı yöntemi başka bir doğal planlama yöntemidir. Bazal vücut sıcaklığı vücut dinlendiğinde sıcaklık ile bağlantılıdır. Ovulasyon bu yöntemde bir çeşit artışa neden olabilir. Sıcaklık artışından iki ya da üç gün önce doğurganlığın arttığını göstermektedir. Bu yöntem yumurtlama periyodunu tahmin etmede de yardımcıdır.Bu yöntem kadının vücut ısısının izlenmesi ve yumurtlama ile fiziksel olarak bağlantılı semptomlara dayanır. yumurtlamanın ne zaman gerçekleştiğini belirlemek için günlük sıcaklık okumalarına dayanır. Yumurtlama meydana geldiğinde sıcaklıkta bir artış vardır


Çekilme Yöntemi: Bu, erkeğin vajinadan uzaklaşmasını sağlamak için erkeğin vajinadan cinsel ilişki sırasında penisini çekmesi gereken bir yöntemdir.En etkili form olmasa da, kesinlikle çok doğal bir doğum kontrol seçeneğidir.Etkinlik oranı: Doğru yapıldıysa,% 96


RİA, gebeliğin önlenmesi için bir sağlık hizmeti sağlayıcısı tarafından bir kadının rahmine yerleştirilen küçük, T şeklinde bir cihazdır.Etkinlik oranı:% 99.



Ovulasyon (Mukus) Metodu : Servikal mukustaki değişikliklerin izlenmesini içerir. Normal vajinal akıntı ovülasyon sırasında değişir. En verimli olduğunuzda, daha fazla mukus vardır ve ıslak ve kaygan (çiğ yumurta beyazı gibi)


Doğurganlık septomları

Ovulasyon semptomlarını tanımlayan çeşitli yöntemlerin bir kombinasyonunu kullanır. Bunlar arasında mukus yöntemi, bazal vücut ısısı, serviks değişiklikleri ve meme hassasiyeti, abdominal ağırlık, hafif alt karın ağrısı veya hafif kanama (lekelenme) gibi diğer semptomlar yer alır.


Prezervatifler

Doğum kontrolünün ikinci en popüler şekli prezervatiftir. Gebe kalmayı engellediği gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklardan da korur.Etkinlik oranı:% 98

Bir erkek cerrahi seçeneği, vazektomi, bir spermi seminal sıvıdan uzak tutmak için vas deferens tüplerini bloke ettiğidir. Bunun yerine sperm, ejaküle edilmek yerine vücut tarafından emilir. Geriye dönük etkilerde başarılı girişimler olmasına rağmen, bu, doğum kontrolüne kalıcı bir çözüm olacak şekilde tasarlanmıştır.

Kadınlar için kalıcı bir doğum kontrol prosedürü tüplerin bağlanmasıdır.Buna tubal ligasyon denir. Etkinlik Oranı: Yaklaşık% 100


Bir yumurta genellikle her adet döngüsünde bir kez serbest bırakılır.

Yumurta 12 ila 24 saat yaşıyor.

Sperm, uterusta beş ila altı gün yaşayabilir ve bu süre zarfında bir yumurtayı dölleyebilir.

Bu, bir kadının yumurtlamadan altı gün önce ve yumurtlamadan iki veya üç gün sonra, her ay döngüsünde yedi ila sekiz günlük doğurganlık için verimli olduğu anlamına gelir.

Doğum kontrolü söz konusu olduğunda pek çok seçenek vardır. Her birinin etkinlik oranı farklıdır. Daha önceki makalelerimizde bu konuya değinmiştik. Doğum kontrolünü kullanma kararı ve seçim yöntemi kişiseldir. Doğru bir şekilde kullanıldığında çoğu doğum kontrolü yöntemi oldukça etkili dir. Size uygun doğum kontrol yönteminin hangisi olduğunu bilmiyorsanız bir kadın doğum uzmanın dan fikir alabilirsiniz.

DİKKAT BUNLARI YAPARSANIZDA HAMİLE KALABİLİRSİNİZ
Hamile kalmamak için mutlak suretle doğum kontrol yöntemlerini kullanmanız gerekiyor. Sitemize gelen çok fazla soruyu incelediğimizde özellikle kadınlarımızın sürtünme ile bile gebe kalınacağı düşünüldüğünde bu duruma baya dikkat etmeleri gerekiyor.

HAMİLE KALMAMAK İÇİN ERTESİ GÜN HAPI YÜZDE 50 KORUR
En yaygın kullanılan bu korunma yöntemi de yüzde yüz olarak sizi hamile kalmaktan alı koymayacaktır. Yani %50 oranında yine de ilikşi yaşadıysanız hamile kalma ihtimalinizin olduğunu lütfen unutmayınız.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba . eşimle eğlenceye gitmiştik otelde kaldık ilşkiye girdik ben eşim boşaldıktan sonra idrarımı yaptım vajinamın içini yıkadım hamile kalırmıyım??
 
Merhaba, korunmasız her ilişki gebe kalma açısın dan risktir. Birliktelik sonrası vajinanızı yıkamanız ve idrara çıkmanız hamile kalmanızı engellemez. Adetinizde gecikme olursa gebelik testi yapın..
 
korunmasız ilişkiye girdim aradan 9 gün geçti bugün ella yutsam işe yararmı hamile kalmak istemiyorum
 
Ertesi gün hapı almak için geç kalmışsınız , bu durumda yapabileceğiniz pek bir şey yok. Gebe kalma planınız yoksa birliktelik esnasında size uygun bir doğum kontrol yöntemi uygulamanızı tavsiye ediyoruz.
 
Geri
Üst