Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

Ce: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

Bilgecim biliyormusun, ben seninde inş. en kısa zamanda hamiş olmanı diliyorum.. namazlarımdan sonra dua ediyorum canım kardeşim sana... elbette buray gelişmeleri yazarım ancak içim biraz buruk , sende bekliyorsun ya... o yüzden ister istemez seni üzmek istemiyorum canım kardeşim... seni çok seviyorum dualarım seninle..

Ya ben sana kıyamam ya, ne kadar ince düşünceli bir insansın sen... Olur mu hiç içinin buruk olması, ne burukluğu, senin çok mutlu olman lazım. Emin ol ben Allah'a güveniyorum, herşeyin hayırlı bir zamanı var bizim için. Gerisi boş birtanem. Sen buraya gelişmeleri yaz, hissettiklerini yaz, beni üzmek bir yana, umut oluyorsun, moral veriyorsun bana.... Ben de seni çok seviyorum, duaların için teşekkür ederim canım, Allah razı olsun... Canım ya...
 
Ce: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

:bananen_smilies105:
ben ALLAH tan 1 tane istedim o bana 2 tane verdi melekler ben ikiz hamileyim dün öğrendim hala şoktayım:bananen_smilies105:
ÇOK MUTLUYUM ANLATAMAM
doktor 1 ay sonra tekrar gel dedi ama ben 15 gün sonra gidicem
hepinizin dilekleriiçin çook teşekkürler bu bölüm hakikaten çok uğurlu oldu
 
Son düzenleme:
Ce: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

Swetbaby, ikizlerini de seni de tebrik ediyorum canım, adına çok sevindim. Allah büyük işte bazen bir isteyince iki tane veriyor :) Hayırlı olsun, kendine dikkat et canım. Sevgiler
 
Ce: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

swetbaby allah kucağına almayı nasip eder inşallah bende hamileyim sandım ama doktor simir testi yaptı buda rahim ağzı kanserini teşhis için yapılıyo perşembe sonucu gelecek inş kötü çıkmaz sonucu daha 21 yaşımdayım tedavi olmazsam hiç çocuğum olmıcak ama sizler duydukça çok seviniyorum. allah yazınızı güzel yazsın.:20:
 
Ce: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

Sevgili Minik Melek, bu kadar karamsar olma canım, Smear testi bütün bayanların düzenli olarak yaptırmaları gereken stabil bir testtir. Yani sadece kanser riski için değil, genel durumun tayini için de yapılan bir testtir. Daha 21 yaşındasın, tıp çok ilerlemiş durumda. Her probleme neredeyse çare buluyorlar.

Öncelikle rahat olmalı, karamsarlığa kapılmamalısın. Moral bozukluğu hormonlarını da etkiler ve çıkmayacaksa bile sorun çıkar, hamileliği engelleyen en büyük faktörlerden biri stres ve karamsarlık bunu unutma tatlım. Seni çok iyi anlıyorum. Benim de uzun bir süredir istememe rağmen bebeğim olmuyor. Ancak bu dünyanın sonu değil ve eğer olacaksa mutlaka bir şekilde gerçekleşiyor.

Bir sürü kadından farklı hikayeler duyabilirsin. Bazıları denedikleri ilk ayda hamile kalıyorlar. Bazıları hiç sorun görünmemesine rağmen 3-4 yıl sonra ancak bebeklerine kavuşuyorlar. Bazıları çok ciddi tıbbi sorunlar yaşasalar bile hamile kalabiliyorlar. Doktorun "senin bebeğin olmaz" dedikleri kadınlar bile kendiliğinden hamile kalabiliyorlar. Bu mucize çok farklı birşey.

Bu noktada en önemli şey inancı ve umudu kaybetmemek. Allah herşeye kadirdir, bebek de olması gereken zamanda gelecektir bundan emin ol. Olmuyorsa da bunda bir hayır vardır elbette. Her zaman her istediğimizi istediğimiz anda elde edemiyoruz. Dünya bizim istediğimiz gibi dönmüyor. Ama merak etme canım benim, burada seni anlayan insanlar var, ben yanındayım. Hiçbir şey için canını sıkma, güçlü ol...

Göreceksin herşey yoluna girecek. Daha yolun çok başındasın. Önünde o kadar uzun zamanlar var ki denemek için... Canını sıkma lütfen, moralini yüksek tut, hissettiklerini paylaş bizimle, birlikte geçiririz zamanı. Ben inanıyorum ki Allah senin de gönlüne göre verecek en kısa zamanda... Göreceksin...
 
Ce: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

teşekkür ederim bilge insanın destekleri olması çok güzel saol. nekadar düşünmemeye çalışsamda insanın içinde kuşku oluyo. allah çok büyük derdini veriyosa mutlaka dermanınıda veriyo. saol canım benim iyiki varsınız. :adore:
 
Ce: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

Elbette dermanını verir Allah... Dertler sadece sabretmemiz ve aşmamız gereken engeller. Desteğin var sen merak etme. Burada birlikte zaman geçer. Ama sen içinden kuşkuları, kötü duyguları atıp inancını koruyacaksın. Ancak bu şekilde herşey yoluna girer.

Bak tatlım benim neredeyse bir yıl olacak biliyor musun... Yine de karamsar değilim, herşeyde bir hayır vardır çünkü. Neyse o, üzülerek, kendimizi yıpratarak nereye kadar gidebiliriz ki... Ya da neyi değiştirebiliriz... Hiçbir şeyi. Sadece üzüldüğümüzle kalıyoruz. Kafana takmayacaksın ve aklından kötü düşünceleri uzaklaştıracaksın. Daha önce de söyledim bunlar bedenini olumsuz etkiler, hamile kalma şansını da olumsuz etkiler...

Güçlü ol, inancını koru. Bir yerlerde birşey okumuştum, kimin söylediğini de hatırlamıyorum bir doktor olabilir söyleyen ama çok hoşuma gitmişti. Hamilelikle, hamile kalmayla ilgiliydi; "sadece istemek yetmez, inanacaksın da".... Sevgiler
 
Ce: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

Bilgecim Rabbim senden razı olsun, ne güzel moral veriyorsun insanlara, seni tanıdığım için çok bahtlıyım. başka insanların mutluluğu için çalışanların mükafatını Allah kat kat verirmiş.Bizleri mutlu ettiğin gibi Rabbimde seni kat kat mutlu eder inş.
canım benim son reglim 9 ekim di. ne zaman doktora gideyim sence, acele etmeme gerek var mı?
 
Ce: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

minik melek inş. bir rahatsızlığın yoktur canım. Rabbim gönlündeki dilekleri sana nasip eyler inş.
Ablamların bir kızı oldu. bir kaç sene sonra 2. ciyi istediler 2 sene uğraştılar olmadı doktora gittiler doktor şşırmış, ilk çocuk mucize sizin ancak tüp bebeğiniz olur demiş. çok üüzldüler ve para biriktirmeye başladırlar. 2 senede ancak biriktirdiler tüp bebek için randevu alacaklardı kayınvalidesi hacca gitmişti ablamın orda çok yalvarmış Rabbimize hatta çocuk olsun Allahım erkek olursa beytullah koyacağım aını diye, benim nişanım olduğu gün hacdan arayıp ablama duasını söylemiş ablam günüm geçti diye şüpheye düşüp eczaneden 2 tane tst aldırdı ve pozitif çıktı hepimiz ağladık ... Rabbim ikinci mucizesini vermişti. doktorların ancak tüp bebeğiniz olur demelerine rağmen ablam hamile kaldı ve daha yeni doğdu adı Beytullah:)... Rabbim herşeye Kadirdir hiç canını sıkma inş. biriktirdikleri parayada araba aldırlar :)...inş. hepimiz minik meleklerimizi kucağımıza sağlık ve sıhhatle alırız ..
hepinizi çokk seviyorum..
 
Ce: Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

Bilgecim Rabbim senden razı olsun, ne güzel moral veriyorsun insanlara, seni tanıdığım için çok bahtlıyım. başka insanların mutluluğu için çalışanların mükafatını Allah kat kat verirmiş.Bizleri mutlu ettiğin gibi Rabbimde seni kat kat mutlu eder inş.
canım benim son reglim 9 ekim di. ne zaman doktora gideyim sence, acele etmeme gerek var mı?

Allah senden de razı olsun birtanem.

Internette gezindim canım benim, bak sana neler hazırladım:

Son reglin 9 Ekim ise:

Hamileliğinizin 5. haftasında 6. günündesiniz.

Muhtemel gebe kaldığınız gün 23.10.2007
Anomali açısından riskli tarihler 13.11.2007 ile 18.12.2007 arası
Bebeğin organ gelişiminin başlangıcı 13.11.2007
Bebeğin ana organ gelişiminin tamamlanması 18.12.2007
Düşük riskinin azaldığı tarih 01.01.2008
Eğer bebek prematüre doğarsa bu tarihten sonra doğduğunda yaşama sansı olabilir 18.03.2008
Son 3 ayın başlangıcı 15.04.2008
Beklenen doğum tarihi 15.07.2008

YAPILACAK TESTLERİN ZAMANLARI

İlk Muayene Vajinal ultrason ile gebelik kesesine, bebeğin rahim içinde nerede geliştiğine ve yaşayıp yaşamadığına bakılır. Anneden kan sayımı, kan grubu, idrar testi, hepatit, HIV, toksoplazma, rubella kan testleri istenir.

11.-14. Haftalar Ultrasonda bebeğin ense kalınlığına ve anneden alınan kandaki iki ayrı maddeye bakılarak Down Sendromu riski belirlenir.

14.-18. Haftalar Ailesinde genetik bozukluklar ve anormallikler olan ya da 35 yaşını geçmiş anneler için, amniosentez testi istenir. İnce bir iğne ile karın içinden sıvı örneği alınır.

16.-18. Haftalar Bebeğin ürettiği bir madde olan alfaproteinin kanda bulunduğu düzeyi görmek için anneden kan testi (AFP) istenir. Kanda, yüksek düzeylerde bulunması omurilik açıklığı gibi sinir kanalı bozukluğunu, düşük düzeyde olması da Down Sendromu ya da başka kromozom kusuru riskinin yükseldiğini gösterir.

16.-18. Haftalar Üç ayrı hormon tetkiki için anneden kan testi (Üçlü Test) istenir. Bu testle, Down Sendromu ve Nöral Tüp Defekti riski belirlenir.

20.-24. Haftalar Bebeğe kan götüren yapıların ve bebekteki kan akışını incelemek amacıyla Doppler Tarama Testi yapılır. Doppler cihazıyla ölçülen ve ultrason ekranında ortaya çıkan kan akımı dalga şekilleri görsel olarak gözden geçirilmektedir.

24.-28. Haftalar Hamilelik, şeker hastalığı oluşma riskini artıran bir durum olduğundan
annelerde Şeker Yükleme Testi istenir. Anneye, 50 gr ya da 100 gr glikoz yüklemesi yapılır.

Bence bu hafta içi ilk doktor muayenesinden geçsen iyi olur birtanem.
 
Geri
Üst