Hamile kalmak isteyenlerin paylaşım alanı

lilyped canım p.tesi gunu tekrar kontrolum vardı gittim nst ye falan girdim sancım cıktı bebişim 3184 grm 49 cm olmus masallah kuzumaa bende her hafta gidicem artık bu arada bebişim basasagı donmus yanı sezaryen değil normal dogum yapıcam hayırlısıyla
maşallah bebişine cnm bende cuma gidicem kısmetse bakalım bizim küçücük ne kadar olmuş.nst de sancın çıktığında sen hissettinmi cnm?doğurursan falan mutlaka haber ver cnm emi :)
 
maşallah bebişine cnm bende cuma gidicem kısmetse bakalım bizim küçücük ne kadar olmuş.nst de sancın çıktığında sen hissettinmi cnm?doğurursan falan mutlaka haber ver cnm emi :)
Yok canm sanciyi hissetmedim sende gittigin zaman beni haberdar et bakalim senin bebis ne kadar olmuss :)
 
mrb tarçın ben ebeyim benimde çoçuğum olmuyor..beraber çalıştığım hemşire abla 1 tane düşük yapmış kürtaj etmişler senin çocuğun olmaz demişler ama şimdi 3 çocuğu var.kürtajdan 1 ay sonra adet olmuş diğer ay gebe kalmış..oysaki çocuğun olmaz demişler.şimdi tüplerini bile bağlattı o yüzden içini ferah tut.biraz moral olsun sana..benimde yumurtlamam yok... :(

ama 4-5 ay gebe kalmaman daha iyi aslında rahim kendini toparlasınki bidaha düşük tehlikesi yaşamayasın..geçiçi olarak kılıfla korunabilirsin hemen gebe kalman senin için pek iyi olmayabilir canım..biz hastalarımızı böyle yönlendiriyoruz.. umarım yardımcı olabilmişimdir.ama kesinlikle hap,iğne vb korunma yöntemi kullanma geri gebe kalman zorlaşır.
çok tşk ederim allah razı olsun, rabbim isteyen herkese anneliği babalığı tattırsın , düşündükçe inşa kafayı yiyor , taktıkça tek dünyan o konu oluyor , o yüzden şimdilik ara verdim bu konuya diyelim, mart gibi çalışmalara başlayayım diyorum hem rahim toparlansın hemde kafam dağılsın istiyorum, tabi en iyisini rabbim bilir, çok tşk ederim, artık elimden geldiğince kafayı takmamaya çalışıyorum, başka uğraşılar buldum , yoksa kafayı yicektim , çok kötü zor işlermiş bunlar evlenince anlıyor insan
 
Merhaba tarçın ;
Kadınlarda yumurtlama sadece belli zamanlarda yani adet döneminin belli günlerinde olduğu için hamile kalma yeteneği her gün mevcut değildir. Adet (mens) kanamasının başladığı ilk gün adet döngüsünün başlangıcı kabul edilir, bir adet döngüsü bir daha ki adet kanaması başladığında son bulur.

Hamile kalma zamanı için en uygun dönem adet döngüsünün orta dönemidir yani ayda bir düzenli adet gören bir kadında yaklaşık adet kanaması başladıktan 14-15 gün sonrasıdır. Adet araları bir aydan uzun olan kadınlarda eğer bir dahaki adet kanamasının başlayacağı tarih tahmin edilebiliyorsa yumurtlama tarihi adet kanaması başlamadan 14 gün öncesine denk gelecek şekilde hesaplanmalıdır.

Yumurtlama gününe yakın bu günlerde kadında rahim ağzı (serviks) ve vajina salgılarında artış olur, sıvılar daha akışkan hale gelir. Kadın vücudu adeta spermin rahim içerisine doğru daha rahat ilerleyebilmesi için hazırlanır.

HAMİLE (GEBE) KALMAK İÇİN UYGUN DÖNEM:
En uygun gün yumurtlama zamanına yakın günlerdir: Aşağıdaki otomatik hesaplayıcı yumurtlama gününüzü hesaplamaya yardımcı olabilir ancak kesin bilgi için mutlaka doktorunuza danışınız. Yumurtlama gününden 3 gün öncesi ile 3 gün sonrası arasında gün aşırı (2 günde bir) ilişkiye girilerek gebe kalma şansı arttırılabilir. İlişkiden sonra 15 dakika sırt üstü yatılması tavsiye edilir. her gün ilişkiye girmek tavsiye edilmez çünkü sperm sayısı çok azalır bu şekilde, o nedenle iki günde bir ilişki uygun olandır.


Hangi dönemde, hangi günlerde hamile kalmak zordur?
Adet kanamasının olduğu günlerde ve bundan hemen öncesi ile hemen sonrası gebe kalmanın en düşük ihtimal olduğu günlerdir. Ancak imkansız değidir çünkü başka kanamalar adet kanaması sanılabilir ve yumurtlama bazen normalden çok farklı zamanlarda olabilir. Bu nedenle çocuk istemeyen ve korunmak isteyen çiftlere bu dönemde bile korunmaları önerilir.

Hamile kalmanın en uygun günleri (şansın yüksek olduğu zaman):
Hamile kalma şansının en yüksek olduğu zaman adet kanamasının başladığı günden itibaren sayılarak 10. ve 19. günler arasında kalan dönemdir.
çok tşk ederim, allah razı olsun ilginiz için, bunların hepsini hamilelik çalışmasında yapmıştım, ateş ölçtüm, gün saydım, gün aşırı ilişki, ayakları dikdim vs . daha aklıma gelmeyen bi sürü şey o ay olmamıştı, 2. ay aman dedim vazgeçtim hiç düşünmedim bile yumurtlama günümü bile saymadım hesaplamadım şükür hamileydim , sonra kalbi durdu tabi yapacak bişy yok, kürtaj sonrası için endişeliydim çok onu da şimdi soğan kürü kullanıyorum bu aralar pek düşünmesemde erteledim bi kaç ay, en azından bişy kalmasın içim temizlensin diye, bu dönemde şunu anladım , çocuk yapmak için uğraşınca olmuyor, plan yapınca tutmuyor akışına bırakmak lazımmış , tabi önce tevekkül, çok saolun çok tşk ederim ilgilenmişsiniz yazmışsınız allah razı olsun.
 
Rica ederim canım..Allah senden de razı olsun.Kafandan çocuk düşüncesini at .Bir müddet çocuk düşüncesini rafa al.Stres gebe kalmaya engel en önemli unsurdur.Kendine uğraşlar bul Hiç beklemediğin bir anda mucizen kapını çalıcaktır.En kısa zamanda anne olmanı diliyorum :)
 
esmerim nslsn cnm? bi türlü girmek kısmet olmadı foruma.geçen gittiğimde 3100dü cnm kilosu.henüz doğurmadım son 10 günüm kaldı bakalım ne zaman gelicek benim kız.sen naptn cnm?
 
Iyim cnm ben de enson p.tesi gittim 3656 grm 50 cm di benim daha 19 gunum var sagliklica gelsin melekler insallahh :)
 
Iyim cnm ben de enson p.tesi gittim 3656 grm 50 cm di benim daha 19 gunum var sagliklica gelsin melekler insallahh :)
amin cnm hayırlısıyla bi gelse başkada bişey istemiyorum ya.çok tosuncuk yapma bebişi normal doğuramıcan yoksa.ben vitamin son 4 aydır kullanmıyorum normal doğum istediğim için :)tatlıyı hamur işini pilavı kızartmayı kestim şekerim çıktı.ekmeksiz tatsız tuzsuz yiyorum herşeyi.bi doğsa yavrum neler yicem :)
 
Valla ben pilav makarna ekmek falan herseyi yiyorum biraz o yuzden tombis galiba abur cubur seyler cok kilo aldiriyomus bebege onlari kestim demir hapida kilo aldiriyomus onuda kestim bakalim
 
Valla ben pilav makarna ekmek falan herseyi yiyorum biraz o yuzden tombis galiba abur cubur seyler cok kilo aldiriyomus bebege onlari kestim demir hapida kilo aldiriyomus onuda kestim bakalim
hayırlısı olsun cnm sezeryan olacaksan sorun değil kilo normaldede sorun değilde biraz fazla dikişin olur sadece.hayırlısıyla bi gelselrdi kuzucuklar.çok sabırsızlanmaya başladım artık.
 
Geri
Üst