Hamileliğin ilk belirtileri nelerdir ? En erken gebelik belirtileri

Merhaba,
Sorunuz her gün birçok kadın tarafından bizlere yöneltiliyor. Evde gebelik testi yapıcaksanız en az 3-7 gün regliniz de gecikme olmasını bekleyin. HCG testi ise reglden 1-2 gün önce yada 3 gün sonra yapılabilir. Uzmanların tavsiyesi ise net sonucu elde etmek için bir dönemin gecikmesini beklemektir. Erken yapılan testler geç döllenme gibi durumlarda negatif sonuç verebilir..
 
Aslında ilk belirti adet gecikmesi ve abana göre en kuvvetli belirtilerden. Ardından karında kramplar,sık idrara çıkma ve gögüs hassasiyeti geliyor. İlerleyen haftalarda hormonlar değiştiği için mide bulantısı aşerme ve diğer belirtiler oluşuyor. Aşermenin pskilojik olduğunu düşünüyorum . Hamileilk şüpheniz varsa hanımlar ilk yapmanız gereken gebelik testi.Yoksa belirtiler yanıltabilir başka bir durumdan da kaynaklanabilir.
 
Belirtiler kişiden kişiye hamilelikten hamileliğe dediğiniz gibi değişiyor.Ben tüp bebek yaptım hiç bir belirti yaşamadım.Sadece doktorun dediği tarihte test yaptım pozitifti . Birde vajinal akıntım vardı sonradan uyuklama. İlerleyen haftalarda diğer bütün belirtileri hissettim.
 
Bir dönemi kaçırmak, hamile kalmayı şüphelenilen zamandır.menstrüel siklüsünüzün olmaması gebeliğin ilk göstergesidir.Birçok kadın için, yorgunluk gebeliğin ilk semptomudur. Yorgunlukla birlikte göğüs değişiklikleri muhtemelen gebeliğin en erken işaretidir.Bulantı ve kusma gebeliğin bir başka belirtisidir.Hamile kaldıktan sonra, kan hacmi artar ve böbrekleriniz büyür. Bu faktörler idrar yapımında artışa neden olabilir.Pek çok kadın için inan veya olmasın gebelik semptomları PMS semptomlarını taklit eder. PMS semptomları yaşıyorsanız, hamilelik olasılığını ekarte etmeyin. Diğer yaygın gebelik belirtileri arasında vajinal salgılarda artış, belirli gıdalara veya kokulardan kaçınma , kilo alımı ve kabızlık sayılabilir.
 
Çoğu kadın, kaçırılmış menstrüel periyodun gebeliğin en yaygın göstergesi olduğunu zaten biliyor. Bu gerçekten de gebeliğin en iyi bilinen ve bariz belirtilerinden biri olsa da unutulmuş bir dönemin her zaman gebelik güvencesi olmadığını akılda tutmak önemlidir; Menstrüel düzensizlikler polikistik over sendromu, aşırı egzersiz, ilaç ve diğer nedenlerin bir sonucu olabilir.Bununla birlikte, gebe kalmaya çalışıyorsanız ve genellikle düzensiz dönemler yaşamıyorsanız, hamile olduğunuzun göstergesi olabilir. Her kadın, gebeliğin erken belirtilerini farklı şekilde görür. Bazı kadınlar genel gebelik bulguları sergilemekle birlikte bazıları hiç tecrübe etmemekte veya herhangi bir semptom bulmada güçlük çekmektedir.
 
emeğine sağlık adminim eminim hamilelik düşünen anne adaylarına çok faydalı olacaktır. Ben de ilk 3 ay kadar çok yoğun olmamak kaydıyla mide bulantıları yaşadım ama yiyeceklerden tiksinti kokulara hassasiyet pek olmadı. Düşük riskim vardı kanamam olmuştu 5-6. haftalardaydı yanılmıyorsam yerleşme kanaması sanarken düşük olduğunu öğrendim çok şükür ilaçlarla tutundu yaramazlar bana inşallah tüm isteyenlere nasip etsin Rabbim..:hamileyim::leylek:d040:
 
Selam arkadaşlar .Ben 8 aylık evliyim. İlk 3 ay korunduk artık bebeğimiz olsun istiyoruz.Henüz adetime 6 gün var.Gögüslerim nerdeyse çığlık atıyor o derece sızlıyor. Birde ağzımda pas tadı burnumda tıkanıklık,mide bulantısı ekşimesi ve aşermem var . Sizce hamile olabilirmiyim ?
 
Merhaba, belirtileriniz gebelik belirtisi fakat bu yakınmalar psikolojik olabiliyor.Kaldıki bu kadar erken gebelik belirtisi olmaz. Gebelik belirtileri gebeliğin 4-5. haftası başlıyor.İlk belirti Beklenen menste gecikme olmasıdır ve mensin gecikmesi gebeliğin kuvvetli ihtimaldir. Beklenen mensiniz de (adetinizde ) En az 3 günlük gecikme olursa gebelik testi yaparak hamile olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
 
Geri
Üst