Hamilelik Belirtileri Nelerdir İlk Hafta Yaşananlar

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Hamilelik Belirtileri Nelerdir İlk Hafta Yaşananlar
Hamilelik Belirtileri Nelerdir İlk Hafta anne adaylarının ne gibi benzer sorunlar ya da belirtiler yaşayabileceklerini hep birlikte inceleyelim. Genelde şu soru hep sorulur. Hamile miyim? Hamile olduğumu nasıl anlarım? Belli başlı belirtiler nelerdir? gibi gibi.. Bu tip sorulara genelde bu belirtilerin kişiden kişiye göre değişebileceğini söyleyerek başlamak istiyorum. Evlenip yuva kurduktan sonra en büyük dilektir evlat sahibi olmak ve onun kokusunu içinize çekmek. Eğer bebek istiyorsanız buna hazır olduğunuzu hissediyorsanız her ay bu soruları kendinize soracaksınız. Acaba acaba... Bunların hepsinin cevabı bizde meleklerim. Öncelikle bebek sahibi olmak kolay değil sefası olduğu kadar cefası da olabiliyor. Ama dünyanın da en güzel şeyi. O duyguyu yaşamak için defalarca anne olmak isteyenler var. Tecrübeli bir anne iseniz belirtileri hemen hemen anlarsınız. Ama tecrübesiz ilk hamileliğiniz olacaksa bu belirtileri anlamak zor ve dolayısı ile kafanızda bi deli sorular sizi yer durur. Cinsel birleşme sonucu erkeğin spermi kadının yumurtasını uygun zaman diliminde yani ovulasyon döneminde döller ve döllenen yumurta rahme doğru yola çıkar. Bu yolculuk bazen kanamalı geçebilir buna implantasyon yani halk arasında yerleşme kanaması diyoruz. Bunları daha önceki yazılarımızda detaylı bir şekilde anlatmıştık. Hamilelik belirtilerini şimdi dilerseniz en önemli olanlardan başlayarak tek tek inceleyelim. Özellikle de ilk hafta hamilelik belirtilerine bakalım.

hamilelik belirtileri ilk hafta.jpg


İlk ve önemli bir belirti adet gecikmesidir. Düzenli bir regl gören kadın adeti geçtiği anda bundan şüphe duyacaktır. Bu adet gecikmesinden sonra ise diğer belirtiler arka arkaya görülebilir. Adet gününden önce ise dediğim gibi yerleşme kanaması görülebilir. Yerleşme kanaması adetten önce görülebilen döllenen yumurtanın rahme doğru yola çıktığında oluşan belirsiz kanamalardır.

Bir diğer önemli belirti mide bulantısı, yorgunluk, halsizlik baş dönmesi ve baş ağrısıdır. Kendinizi çok halsiz hissedebilir hiç bir iş yapmak istemeyebilirsiniz. Baş dönmesi baş ağrıları da buna eşlik edebilir. Yine mide bulantıları her anne adayında görülecek diye bir kural yoktur ama çoğu anne adayında muhtemel ilk 3 ay daha yoğun görülebilir.

hamilelik belirtileri mide bulantisi.jpg


Göğüslerde hassasiyet dolgunluk bir diğer belirtidir. Bu ilerleyen haftalarda renginde koyulaşma büyüme gibi belirtiler izlemlenebilir.

Artan vücut ısısı da belirtilerden biridir. İster istemez hamileliğe alışmaya çalışan vücutta oluşan değişimler yaşanacaktır. Bu değişimin nedenleri aynı zamanda yükselen hormonların etkisidir. Yani vücutta hızla yükselen progesteron hormonu sayesinde ateşinizde yükselmeler olabilir.

Mide ekşimesi ya da yanması yaşanabilir ama bu belirti daha çok ilk haftada değil ilerleyen haftalarda görülebilir. Hamile olduğunuzu öğrendiyseniz şayet bundan sonra yemenize içmenize dikkat etmelisiniz ki nihayetinde canlı taşıyorsunuz.

Ruh halinde değişimler, bir anda bir duruma karşı ani sevinme duygusu ya da tam tersi durumlar oluşabilir. Herkesin güldüğü bir durumda siz duygulanabilir ağlayabilirsiniz bile. Bu değişimlerin genel sebebi dediğim gibi hormonların hızla yayılmasıdır.

Yine tuvalete sık çıkma isteği de hamileliğin ilk belirtilerindendir. Bu belirti aslında tüm hamileliğiniz boyunca devam edecektir.

Hamileliğinizin ilk haftalarında artık bu belirtileri belki yaşayacak belki hiç birini bile hissetmeyeceksiniz. Ama dikkat etmeniz gereken çok nokta var. Sağlıklı beslenme, kendinizi yormayacağınız kadar spor önemli. Doktorunuz büyük ihtimalle artık size vitamin başlayacaktır. Aynı zamanda zararlı olan alışkanlıklarınızı tamamen terk etmeniz gerekiyor. Nihayetinde bir canlıyı en önemlisi de bebeğinizi taşıyorsunuz artık.
 
Benim hamilelik belirtilerim yoğum şekilde hissettiğim halsizlik, ruh durumundaki tutarsızlık ve artan vücüut ısısı olmuştu ilk etapta yoğun olarak hissettiğim şeyler bunlardı adet gecikmeside olunca bu tabloda stresli geçen döneme bağlamıştım ama sonuç farklıymış bebeişlerime hamileymişim meğerse :)
 
Hey maşallah hayırlı uğurlu olsun. Tabi birde bu var dimi çocuk bekleyerek sitemizde ve bize benzer bir çok sitede bilgi arayanlar doktorlarla görüşenler, birde siz varsınız :) Süpriz olmuş demekki. Hayırlara vesile olsun sağ sağlim inşallah.
 
Geri
Üst