Hamilelik çatlağı olanlar Çatlak giderici bakım önerileri

Uzman SühaN

Administrator
Hamilelik çatlağı olanlar Çatlak giderici bakım önerileri
Vücuttaki çatlaklar tüm hanımların ortak sorunu .Gerek kilo alıp vermede gerekse gebelik döneminde vücut elastisini kaybederek gevşemeye başlar ve bu pürüzlü görünüm ortaya çıkar.Resmen kedi cırmığı gibi can sıkıcı olan bu çatlakları yok etmeninde tabiki yolları var.Biraz sabır biraz çabayla bitkisel kürlerle çatlaklardan tamamiyle kurtulamazsınız ama en aza indirirsiniz.Evet şimdi sizler için derleyip hazırladığımız gebelik çatlakları için nasıl bir bakım uygulanmalı buyrun inceleyin ve uygulayın.


Aşağıda bahsettiğimiz bitkisel yağlar, cildiniz üzerinde oluşacak çatlakların şiddetini, sayısını ve derinliğini azaltmada faydalı olacaktır. Hangi yağı bulmanız kolay olursa o yağları uygulayabilirsiniz.

Badem yağı, zeytin yağı ve çörekotu yağını aynı oranlarda alarak karıştırıp uygulabilirsiniz
Kakao yağı, gliserin yağı, kete yağını aynı oranlarda alarak karıştırıp uygulayabilirsiniz.
Kantaron yağı, kayısı yağı, melisa yağını aynı oranlarda alarak karıştırıp uygulayabilirsiniz.
Suna Dumankaya'dan Çatlaklar İçin Maske





Güzellik uzmanı Suna Dumankaya’nın kendi maske tarifi ise şöyle: 1 adet ayvanın çekirdeklerini çıkarıp üzeirne az bir miktar kaynamış olan su eklenerek sabaha kadar bekletiniz. Sabah olduktan sonra suyu süzünüz ve çekirdeklerin üzerine hindistan cevizi suyunı ekleyiniz. Karışım hazır hale geldikten sonra her gün cildinize sürerek uygulayın.

Pervin Bulgak'tan Maske Tarifi

1 çay bardağı portakal yağı
1 çay bardağı kekik yağı
yarım çay bardağı badem yağı
1 tatlı kaşığı yasemin yağı
yarım limon suyu
Tüm malzemeleri birbiri ile iyice karıştırdıktan sonra çatlaklarınızın üzerine her gün uygulayın. Karışımı cildi yedire yedire uygulayın. Mümkünse yıkamayın.

Çatlaklara karşı kullanılabilecek diğer yağlar

Çatlaklara karşı sadece yukarıdaki yağlar faydalı değildir, Bunların haricinde aşağıda bahsetmiş olduğumuz yağlarda etkili olabilmektedir.

Badem yağı,
Gliserin yağı,
Havuç yağı,
Keten yağı,
Kayısı yağı,
Kantoran yağı,
Hamile Çatlaklarına Karşı Çatlak Giderici Kremler

Yukarıdaki bitkisel yöntemlerin haricinde yardımcı olarak kozmetik kremlerden de faydalanmak isteyebilirsiniz. Aşağıda bayanların en çok kullandıkları ve yarar gördükleri çatlak kremlerinden bahsedelim.

Erbaorganics Anne Adayı Çatlak Yağı; içeriği büyük oranda organik içeriğe sahip ve D,E vitaminleri bakımından zengindir. Doğal bir antioksidan özelliği bulunmakta, soya yağı sayesinde ciltteki zarar görmüş hücreleri yenilieme özelliği bulunmaktadır. Yağ ve krem olarak 2 parça şeklinde satılmaktadır.

Rilastil ampul ve krem grubu; İçeriğinde aminoasitler, nemlendiriciler ve vitaminler bulunmaktadır. Ciltteki gerilmeleri azaltarak çatlakların önüne geçmeye çalışmaktadır. Gerilme sonucu oluşan çatlaklara karşı günde 2 kere olmak üzere sabah akşam kullanabilirsiniz.

Pregnacare Çatlak Önleyici Krem; içerisinde Calendula, Aloe Vera doğal bitki ekstreleri ve Evening Primrose yağı bulundurmaktadır. Bu maddeler sayesinde cilt pürüzsüz ve esnek bir hal alır. Vitamin olarak içerisinde D ve C vitaminleri bulundurmaktadır.

Mustela Maternity 9 Months Strech Marks Double Action; içeriğinde ise silisyum, eser maddeler ve Sophora Japonica kompleksi bulundurmaktadır. Tüm bu malzemeler cilt üzeirndeki hücrelerin hızlı bir şekilde kendini yenilemesini sağlamaktadır. Böylelikte oluşan yeni çatlaklara karşı cildi hazır hale getirerek. Cildin genişleme hızını arttırmaktadır.

Lierac Phytolastil ampuller, içeriğinde bulunan bitkisel ekstreler sayesinde ciltte oluşan çatlakların oluşumunun önlenmesine yardımcı bakım sağlamaktadır.2 ay boyunca düzenli olarak akşam sabah kullanılması gerekir. En az 3 hafta sonra sonuç vermeye başlar. Çatlaklar sonucu oluşan kızılımsı renklerden cildin normal kendi rengine gelmesini sağlar.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst